Gaudi végleges felmentése -Pásztor-féle büntetőügy, 3. rész (ügyész és dr. Manger Marcell védő perbeszéde) - következik a bíróság ítélethirdetése (4. - utolsó rész)

Győzött az igazság és a jog: 2017. október 10-én a Kúrián véglegesen felmentettek a Pásztor István VMSZ elnök 2014. május 6-i földvédő tüntetésen történt leköpése kapcsán indított koncepciós eljárásban: az első és másodfokú felmentő ítéleteket hatályában fenntartotta dr. Márki Zoltán kúriai bíró által vezetett háromtagú tanács ritkán tapasztalt szakmai igényességgel és alapossággal. A jog ünnepe volt ez a Kúrián: sokak vágya velem együtt, hogy ez ne kivételes alkalom, hanem a mindennapok megélt valósága legyen a bűnüldöző szervek, vádhatóságok és bíróságok gyakorlatában. ( Az MTI így tudósított)

Almási Lajos filmjében az ügyész és védői (dr. Manger Marcell ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat együttműködő partnere) perbeszédei láthatók.

A végleges felmentésemről szóló közleményem és az eljárás, s a Kúria döntésének védőimmel (dr. Manger Marcell és dr. Kovátsits László ) közös értékelése itt nézhető (1. rész).

A perbeszédem itt látható (2. rész).

Szolgáljon az ügy tanulságul mindenki, de különösen az ügyészség számára, hogy soha többet ne kerülhessen sor az enyémhez hasonló politikai koncepciós eljárásra.

Várom a személyi konzekvenciák levonását...

Dunaszerdahely, 2017. november 4.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, nemzeti jogvédő