Tagok legyünk, vagy szabadok? - EU-ellenes tüntetésre hív a Jobbik

Tagok legyünk, vagy szabadok? – ez a jelszava a Jobbik EU-ellenes tüntetésének, melyen Varga Miklós énekli majd el a Nemzeti Dalt, fellép továbbá Sziva Balázs és Varga B. Tamás. Az Európai Bizottság budapesti képviselete előtti demonstráción felszólal Vona Gábor, Szegedi Csanád és Varga István (a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának jobbikos delegáltja - a szerk.). A Jobbik szót kíván emelni az Európai Bizottság szerdai ultimátumával szemben, mely az ún. rendszerváltás óta a legdurvább támadás Magyarország függetlensége ellen.

Január 14-én, most szombaton 14 órától az Európai Bizottság magyarországi képviselete előtt (Budapest II. ker., Lövőház u. 35., a Millenáris Park mellett) várja a Jobbik minden hazája önállóságát féltő állampolgárt, pártszimpátiára való tekintet nélkül. A tüntetésre vidékről buszokat is indít az EU-ellenes párt, költségmentes utazást biztosítva a messzebb lakóknak - áll a közleményükben.


A Jobbik EU-ellenes tüntetésének helyszíne

 Vona: Ki kell lépnünk az EU-ból! - Tüntetésre hív a Jobbik

A Jobbik elnöke szerint az Európai Bizottság szerdai ultimátumával Magyarország szuverenitását durva támadás érte. Vona Gábor hangsúlyozta: a Jobbik szerint Magyarországnak ki kellene lépnie az Európai Unióból, és egy rendkívüli parlamenti ülés összehívását is kezdeményezik ennek megvitatására, valamint szombaton délutánra tüntetést szerveznek az Európai Bizottság magyarországi kirendeltsége elé.

Az Európai Bizottság ultimátuma "nem saller, nem koki, hanem egy földön fekvő ország fejberúgása" - mondta a politikus szerdai sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta: a Jobbik nem az Európai Bizottság által kritizált törvényeket védi, hanem Magyarország szuverenitását, ugyanis "ennek az ultimátumnak az elfogadása Magyarországnak újabb megszorításokat jelentene".
Vona Gábor szerint két tanulságot kell levonni az Európai Bizottság szerdai bejelentéséből: egyrészt ide vezetett a Gyurcsány- és Orbán-kormányoknak az EU-t feltétlenül kiszolgáló politikája, másrészt pedig kiderült az is, hogy az EU nem jótékonysági intézmény, hanem báránybőrbe bújt farkas, egy gyarmattartó, és Magyarország az unión belül csak egy gyarmat.
Önnek mi a véleménye, kilépjünk az Európai Unióból? Voksolhat szavazásunkon, a portál jobb oldalán!A szombati tüntetéssel kapcsolatban elmondta: azokat várják, akik szerint a "Tagok legyünk vagy szabadok?" kérdésre a "Szabadok!" a helyes válasz. Az eseményen beszédet mond Vona Gábor mellett Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke, európai parlamenti képviselő is.
Vona Gábor elszomorítónak nevezte, hogy az MSZP és az LMP reagálása szerint a két másik ellenzéki párt csahos kutya módjára túlteljesítené az Európai Bizottság elvárásait Magyarország szuverenitásának rovására. Az MTI kérdésére Vona Gábor hangsúlyozta: a Jobbik kezdeményezése az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívására Magyarország uniós tagságának felülvizsgálatáról reményei szerint az MSZP számára is világossá teszi, hogy a szocialisták által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülés aktualitását vesztette.
(MTI- Kuruc.info)