Felháborító botrány: az ET emberi jogi jelentésébe nem került be a 2006-os rendőr terror, Gaudi-Nagy felszólalással bírált

Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő szerint az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének múlt heti ülésnapjain sikerült elérnie, hogy Európában is napirendre kerüljön Trianon ügye, a Kárpát-medence magyar nemzetiségi kérdései, illetve a magyarországi emberi jogi helyzet.
  
A politikus szerdai, az Országgyűlés épületében tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: a közgyűlés június 23-án fogadta el az emberi jogok tagállamokon belüli érvényesülését tartalmazó négy éves átfogó jelentését.
  
Gaudi-Nagy Tamás szerint botrányos, hogy a dokumentum Magyarországról szóló részeiben a "2006 őszével kapcsolatos rendőrterror eseményei, a tömeges alapvető szabadságjogsértések egyetlen egy betűvel sem kerültek megemlítésre". A jelentésben ezzel szemben a "cigányellenes gyűlöletbeszéddel kapcsolatos kérdések, a zsidóközösség és a leszbikus és biszexuális közösség terhére elkövetett különböző, állítólagos cselekmények" kapnak hangsúlyt - fűzte hozzá. A nemzeti jogvédő kemény felszólalásban szembesítette a nemzetközi szervezetet ezzek a botránnyal és röviden összefoglalta az utóbbi négy évben az állami szervek részéről a politikai szabadságjogaikat gyakorlók ellen elkövetett durva jogsértéseket.

 

Sajtótájékoztató az ET-ben végzett munkáról

Kapcsolódó dokumentum: