Árulás a köbön: Gyöngyösi Márton jobbikos EP képviselő hátba szúrta a Székely Nemzeti Tanácsot és a székely önrendelkezés ügyét

Tegnapelőtt "Izsák Balázs álljon ki melletted..." kezdettel a közösségi oldalán egy pofátlanul hazug, aljas és kártékony szómenést tett (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2647415355318930&id=78103073...) közzé Gyöngyösi Márton jobbikos EP képviselő a székely önrendelkezési törekvésekről.

Példátlan, hogy egy ilyen össznemzeti ügyben rúgjon bele a székelyekbe és az önigazgatási szervezetük, a Székely Nemzeti Tanács kitartóan küzdő elnökébe, Izsák Balázsba nyilvánosan, megalázó, kioktató és gúnyos hangvételben egy magát magyarnak tartó politikus. Ilyenre eddig csak a gyurcsányista nemzetárulók vetemedtek, úgy látszik jól halad a hozzájuk való hasonulás az egykor nemzeti radikális és a székely autonómiát egykor támogató Jobbikban.

Ezt a förmedvényt akár egy magyarfaló román soviniszta politikus is írhatta volna. De a románok ilyen hátbatámadást egymással vagy a feléjük gravitáló moldávokkal szemben a nemzetközi fórumon soha nem követnek el. Ha már észlelhető módon nem tesz semmit a székelyek önrendelkezéséért, akkor legalább ne ártson. De ezzel ártott. "Nem kicsit, hanem nagyon", ahogy azt a Jobbik egyik fő mostani politikai szövetségesének hibbant Nérója mondta anno 2006... Bőséges municiót adott ezzel a székely autonómiáról hallani sem akaró magyarellenes román erőknek.

A katalán önrendelkezési küzdelem balos agitprop felforgatásnak való címkézését eddig csak az elnyomó spanyolokon kívül az elcsatolt területeinket bitorló kisantant államoktól hallottuk. Aki minimálisan is ismeri a hétmilliós Katalónia egy évszázada zajló függetlenségi küzdelmét és a mostani viszonyokat, az ekkora balfékségeket nem mond. De egy, a magát eddig székely autonómia támogatójának állító európai parlamenti képviselőtől pedig egyenesen alapvető elvárás a székely és katalán önrendelkezési harc tényeinek és körülményeinek ismerete. És persze a felelős, ügy iránti alázat áthatotta hozzáállás. Ezekből most Gyöngyösi elégtelenre vizsgázott. Elvárható ezek után a székelyektől és Izsák Balázstól történő bocsánatkérése.

Írására tegnap reggel reagáltam közösségi oldalán, amely közlésem egyúttal a legnépszerűbb nemzeti radikális, kurucos portálon is megjelent: (az olvasói vélemények elsöprő többsége egyet értett velem.)

"Szégyelld magad, Marci! Belerúgsz a székely önrendelkezésért küzdőkbe? Ebben is hazudtál, tovább folytatod gyalázatos árulásodat. Ahelyett, hogy az EP plénuma előtt állnál ki a székely szabadságtörekvések mellett, Brüsszelből osztod a ráadásul hülyeséget?

A helyedben hazatakarodnék onnét, méltatlanná váltál a magyarság képviseletére, a momentumos és DK-s hazaárulók szintjére süllyedtél! Mi lett belőled? Vagy: inkább hívd fel az embereket a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés támogatására!(https://www.facebook.com/255514774501485/posts/2694588723927399/)

Felajánlottad már Izsák Balázséknak a segítségedet? Te már egyszer végigcsináltál egy európai polgári kezdeményezést, bár az kudarc lett... Tegyél annak érdekében, hogy ez ne legyen az! Javaslom, kövesd meg Izsák Balázst és a Székely Nemzeti Tanácsot, és tájékoztasd a nyilvánosságot, hogy mit tettél és mit fogsz tenni a székely önrendelkezés érdekében!"

Kiváncsi vagyok a véleményetekre és ezt természetesen nem tilos nyomdafestéket tűrő módon nem csak velem közölni, hanem a nemzeti felelőtlenség Brüsszelben székelő "bajnokával" is, akinek lenne pedig kiről példát vennie. Elődje dr. Morvai Krisztina EP képviselőként rendszeresen fellépett a székelyek önrendelkezése és a két nemzetközi jog fogalmai szerint is politikai fogolynak minősülő két derék székely hazafi mellett.

Nem tilos sőt nemzeti kötelesség továbbá kiállni a székelyek önrendelkezésemellett, aláírni és támogatni a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezést (http://nemzetiregiok.eu/) illetve szolidaritásról biztosítani a Székely Nemzeti Tanácsot (https://m.facebook.com/sznthivatalos) a két, most is raboskodó székely politikai foglyot, Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt ! (https://www.citizengo.org/…/164278-szabadsagot-beke-istvann…)

Szabadságot Székelyföldnek! Szabadságot

Beke Istvánnak és Szőcs Zoltánnnak !