Csoportelsők lettünk! - a csoda folytatódik és itt a Brexit is!

 

 

Szerda este újabb csoda részesei lettünk a foci EB-n eddig is kiválóan szereplő magyar nemzeti válogatott jóvoltából. A sógorok legyőzése és az  izlandiakkal elért döntetlen után majdnem megvertük az öntelt Ronaldóval és más sztárokkal teletűzdelt portugálokat.  CSOPORTELSŐKÉNT JUTOTTUNK TOVÁBB! Úgy lett 3-3, hogy mindig mi vezettünk! A luzitánok csak hatalmas szerencsével kerülték el a zakót és a kiesést...És micsoda bátor, öntudatos csapatjáték, egyéni teljesítmények és persze micsoda gólok: Gera és Dzsudzsák bombái! 

Ismét hála és köszönet a csapatnak, s a Kapitánynak!  Olyan folyamatokat indítottak el a magyar néplélekben, amely a minőségi nemzetközösségi lét felé röpít minket. Ilyen elsöprő erejű kovászoló hatásra a hazai politika egyetlen szereplője sem volt képes az elmúlt 26 évben... Bár volt olyan, amely erre volt hivatott...

Újból történelmet írtak a fiúk és mi lehet még a vége ? Vasárnap jönnek a belgák... Milliók szíve együtt dobbant, lelke egy rugóra járt. Kívánom, hogy maradjon meg, sőt terjedjen ez az életérzés. És terjed. A minap egy focitól és a nemzeti érzéstől eddig távol állt újságíró ismerősöm azt mondta: most már tudja mi ez a rejtélyes "vírus", ami képes közösségi szinten is örömöt, tartást és büszkeséget adni. Erre a katartikus és felemelő gejzírkitörésre már régóta és sokan szomjaztunk.

A győzelem után méltán kezdett frenetikus ünneplésbe a nemzet a csonka határokon innen és túl: Csíkszeredától kezdve, Dunaszerdahelyen Miskolcon, Pécsen és települések ezrein át Budapest körútjáig. 

Olyan fiesta részese lehettem a budapesti körúton többezred magammal, amilyet még soha nem éltem át és szerintem más sem. Mindenki ölelt és szeretett mindenkit, mindenki önfeledten ünnepelt és éltette a Csapatot és a Hazát.

A rendőröket is bevonták az örömtáncba: soha nem felejtem el, ahogy a csinos, szőke közlekedési rendőrnőt szeretettel, táncolva, énekelve vették körbe válogatott mezbe öltözött mámoros fiatalok. És ő és társai mosolyogtak, együtt örültek. Közel tíz éve még lőttek, ütöttek... Micsoda különbség!  Dukán Danival, az általam oly sok ügyében képviselt 2006 őszi meghurcolttal jutottunk erre a felismerésre rögvest az ottani váratlan összetalálkozásunk után.(elmaradt jóvátétele iránti perében július 6-án hirdet ítéletet a bíróság...)   

És közben az Egyesület Királyság népei, de főleg az angolok és walesiek történelmet írtak a tegnapi brexit népszavazáson: kilépnek az Európai Unióból! A dominó elindult... Game over EU! De erről bővebben majd később...

 

Honfitársi üdvözlettel:

dr. Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő