Gaudi-Nagy nagy napja

A Népszabadság enyhén ironikus írása az országgyűlés 2010. május 17-i ülésnapján Gaudi-Nagy Tamás felszólalásairól:

Szélviharosan indult a tegnapi plenáris, a képviselők igyekeztek nem közvetlenül a Kossuth téri fák alá parkolni – ki tudja, mit és hogy dönt az időjárás. Orbán Viktor leendő kormányfő jókedvűen érkezett a folyosóra; bár a behívó csengő már szólt, még egy gyors kitérőt tett a mellékhelyiségbe. Szijjártó Péter oda is követte.

A tegnapi nap történelmi volt, felszólalt az első jobbikos képviselő a parlamentben. Gaudi-Nagy Tamás az emelkedett pillanatnak megfelelően köszöntötte a T. Házat, kivéve azokat „akik megérdemlik”, tette hozzá, majd magyarázatként tőle jobbra biccentett, a szocialista frakció irányába.

Schmitt Pál házelnök tette helyre a képviselőt, mondván, inkább a kijelölt témáról beszéljen. Szocialista taps. A Jobbik korábbi igazságügyminiszter-jelöltje ismertette pártja álláspontját a kisebb parlamentről (vonják vissza az előterjesztést), mondván, alkotmányozni „szent dolog”. Gaudi-Nagy mondatait a sajtópáholy előtt ülő – és ily módon még óvatlan – fideszes politikusok sem állták meg szó nélkül, egyikük félhangosan bekiabálta: „borogasd magad inkább!”.

A jobbikos politikus kedvét mindez nem tudta elrontani, ehhez nyilván az is hozzájárult, hogy reggel az alkotmányügyi bizottság ülésén a fideszes elnök Balsai István bejelentette: a testületet Gaudi-Nagy fogja képviselni csütörtökön egy spanyolországi bel- és igazságügyi uniós tárgyaláson.

A folyosón a Fidesz egyik meghatározó politikusa ezt azzal magyarázta: csütörtökön fontos szavazás lesz, és minden képviselőre szüksége lesz a frakciónak, nem lehetnek távol. Nyilván neki nem szóltak, hogy a Fidesznek több mint kétharmados többsége van a Parlamentben.

Nol.hu - gaudi.jobbik.hu

Tags: