Hatalmas érdeklődés övezte Morvai és Gaudi londoni előadását

Február 28-án, vasárnap dr. Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője és államfőjelöltje, valamint dr. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány ügyvivője, a Jobbik igazságügyi miniszterjelöltje látogatta meg az Angliában elő magyar emigránsokat, melynek keretén belül tartottak egy közös, nagyon interaktívra sikerült előadást. A beszélgetés, mindenki nagy meglepetésére, nem egy jól megírt forgatókönyv szerint zajlott, hanem egy közvetlen hangulatú, baráti hangnemben.


Azzal, hogy ők ketten kint voltak, megcáfolhatatlanul bizonyították, hogy a Jobbik ténylegesen összmagyarságban gondolkodik, éljen az a magyar testvérünk Szabadkán, Jászberényben, Székelyudvarhelyen vagy Londonban. Egyformán fontos minden személy.

Más, magát magyarnak tituláló politikai platform biztos, hogy egy kicsit értelmetlennek tartotta volna ennek a beszélgetős kinti délutánnak a megejtését, mert ez csak egy pár száz plusz szavazatot jelent, de annál több vesződéssel jár. Ők, a parlamentiek, így mérik az embereket...

Rengeteg érdeklődő volt jelen, közel 200 fő. Ez egyben történelmi siker is, mert ’56-óta nem gyűlt össze ennyi magyar ember egy nemzeti ügy érdekében Londonban. A kint élők közül is sokan felismerték már, hogy a magyarság élet-halál harcot vív, és itt nem lehet veszíteni!

A korösszetétel is magáért beszélt, ugyanis a jelenlévők átlagéletkora 30-35 év között lehetett. Viszont minden korosztály képviseltette magát, a régi '56-os hősöktől egészen a tinédzserekig. Mindenhonnan jöttek érdeklődők az angol fővárosba Cardifftól Manchesterig.


Azt mindenféleképpen érdemes megemlíteni, hogy a kint lévő emberek nagy része úgynevezett „gazdasági menekült”, ami azt jelenti, hogy ha az anyagi helyzetük nem került volna az összeomlás szélére, akkor nem lennének most itt kint. Sokan számoltak be arról, hogy ha nem jöttek volna ki, akkor már az egész családjukkal együtt régen az utcára kerültek volna, mint koldusok.
Ilyenkor visszacsenghet mindenkinek az a sokat idézett háborodott kiabálás az exminiszterelnök szájából: „akinek ez nem tetszik, annak el lehet menni Magyarországról! Tessék!...” Sokaknak nem volt más választása...

Külön érdekesség, hogy egy páran azt is mondták, ők akkor döntötték el azt, hogy elindulnak külföldre, amikor látták, hogy 2006 őszén a hatalom rendőrsége milyen brutálisan próbálja megtanítani az átlagembernek a demokrácia legújabb kori ismérveit.

Természetesen voltak olyan személyek is, akik csak nyelvet jöttek ki tanulni, vagy megkeresni az első lakásra és vagy kocsira valót.

Az előadás hossza körülbelül 3 és fél óra volt. Ez nem egy szokványos programbemutató műsor volt, mert az egésznek a menetét a jelenlévő hallgatóság határozta meg. Olyan módon, hogy az elejétől kezdve ők kérdeztek, és Krisztina, valamint Tamás felváltva adtak válaszokat ezekre. Meglepő módon rendkívűl felkészült és naprakész kérdezőközönséggel volt dolguk az előadóknak. Sokan megosztották a személyes észrevételüket is. A megjelentek nagy része azt mondta, hogy mihelyst lehet, visszaköltözik Magyarországra.

A feltett kérdések nagy része is erre vonatkozott, hogy a Jobbik mit tervez annak érdekében, hogy az ország minél hamarabb kievickéljen a mostani, már-már feneketlennek tűnő kátyúból. Gyakorlatilag minden fontosabb kérdés terítékre került, és ki is lett vesézve A-tól Z-ig.

Amikor olyan témák tárgyalásáról volt szó, amelyek eddig tabu témának számítottak a magyar politikai életben, mint például a cigánybűnözés, gúnyhatáron túli magyarok kérdése, a politikusbűnözők elszámoltatása stb., akkor hosszan tartó tapsvihar kísérte a válaszokat. Ezenkívül szóba került még az adórendszer megreformálása, az államadósság fizetésének felfüggesztése és átütemezése. A magyar mezőgazdaság helyreállítása és a magyar földterületek magyar tulajdonban tartása is előtérbe helyeződött a magyar iparral egyetemben, hiszen ezek elvesztésével nőtt a munkanélküliség és romlott az életszínvonal, amely a közbiztonság romlását is maga után vonta. Szorgalmazták, hogy a felelősségre vonás megtörténjen minden nemű és méretű bűntettel kapcsolatban, hogy vissza tudjuk állítani az erkölcsöt és a becsületességet.

Voltak megható pillanatok is, amikor az egyik régi 56-os harcos, Szarvasi József bátyánk, a tatabányai legények egyik legendás alakja tartott egy szívbemarkoló kis előadást.

Róla érdemes tudni még azt is, hogy most ő az 56-os Szabadságharcosok Szövetségének (Veteránok) az angliai társelnöke. Kifejtette, hogy ő és az '56-os nemzedék teljes egészében kiáll a Jobbik mellett. Ugyanis azok a célok, amelyeket '56-ban kitűztek és megpróbáltak - a harcokat is vállalva - elérni, még mindig nem valósultak meg teljes egészében. Ezt a már több mint 5 évtizede tartó harcot a Jobbik fiatalokkal teli generációjának lesz a feladata befejezni.

Józsi bátyánk úgy fogalmazott, hogy az ő generációja már túl öreg ahhoz, hogy tudjon változtatni, ezért jelképes értelemben átadta a stafétabotot az ifjúságnak, ami egy történelmi pillanatnak is betudható: „Ti vagytok a jövő! A fiataloké a jövő, az öregeknek vissza kell vonulniuk és átadni a lehetőséget nektek! Ti viszitek tovább az 56-osok üzenetét! Azért jöttem el, hogy elmondjam, hogy az 56-os magyarok mellettetek állnak, és kívánják azt, hogy végig tudjátok vinni azt, amibe belekezdtetek!”

Mindenki egyöntetűen érezte azt a megmagyarázhatatlan vibrálást, ami végig ott volt a teremben, egyre fokozódó mértékben, és minden jelenlévő egy kicsit feltöltődött tőle. Talán ez volt a magyar szellemiség kisugárzása. Leszögezhetjük, hogy az oroszlán már elkezdett ébredezni, és többé semmilyen altatólövedék nem lesz képes visszaszenderíteni abba az üresfejű, kótyagos, méla, bamba, „merjünk kicsik lenni” állapotába, amibe az elmúlt évtizedek iszonyatos agymosása juttatta.

Szebb jövőt mindnyájunknak!

Végh Zsuzsanna – Fehér Tamás
Angliai Magyar Emigráció

Kuruc.info

Tags: