A Jobbik XV. kerületi szervezetének március 15-i koszorúzásán Gaudi-Nagy Tamás képviselőjelölt tartott ünnepi beszédet

A Jobbik XV. kerületi szervezetének március 15-i koszorúzásán Gaudi-Nagy Tamás képviselőjelölt tartott ünnepi beszédet. 

1848 előtt az osztrákok megvetettek minket, mert rosszabb környezeti adottságaik ellenére az osztrák paraszt jobban élt, mint a magyar kisnemes. Metternich, majd Bach rendőri megfigyelés alatt tartotta az országot. 18 adminisztrátort állítottak a vármegyék élére. De a Bach-huszárokat, az osztrák elnyomókat kiszolgálókat megvetette a nemzet. Törvénytelen adókat vetettek ki. Koncepciós pereket indítottak Lovasi László, Wesselényi Miklós, Táncsics Mihály, Kossuth Lajos ellen. 

A Védegylet bojkottot hirdetett az osztrák iparcikkek ellen. 1845-re a mozgalomnak már 100 ezer tagja volt. 138 fiókkal rendelkeztek. Piaci hálózattal, önálló kereskedelmi bolthálózattal. A hazai ipar támogatásával a hazai német városi polgárságot is megnyerték a magyar nemzeti gondolatnak. 

Az országépítésből a Jobbik Magyarországért Mozgalmat már nem lehet kihagyni. Az első felelős kormány mai tagjait ma is megirigyelnénk. Batthyány Lajos, Deák Ferenc, Kossuth Lajos, Széchenyi István, Mészáros Lázár, Szemere Bertalan, Eötvös József. 

Felhasználták az osztrákok a belső megosztottságot. Ránk uszították a rácokat, oláhokat. Nyugatról az osztrák, keletről az orosz hadsereg támadt. 

De egy hónap alatt Kossuth alföldi beszédei hatására felállt a honvédsereg. 

Azt mondta Kossuth Lajos Cegléden: ,,Eljöttem, hogy megkérdezzem a magyar nemzettől, hogy igaz-e hát, hogy meg akar halni gyalázatosan vagy élni akar dicsőségesen?” 

Egy óra múlva Cegléd minden férfi lakója talpon állt, a vezéreket kinevezték, a tömeg csapatokra lett osztva. És aznap Kossuth továbbment Nagykőrös, Kecskemét felé. 

A Jobbik is ugyanezt teszi. 4000 fórumot tart a szebb magyar jövőért. 

Gaudi így fogalmazott: ,,Nagy példaképem Deák Ferenc. Nagy megtiszteltetés ért, hogy Vona Gábor felkért a párt igazságügy-miniszter jelöltjének. Igazi kihívás ez a számomra.” Deák kiadta a jelszót: ,,A nemzet ne bízzék senki másban, csak önmagában.” Húszévnyi passzív ellenállás után szembesült az osztrák hatalom azzal, hogy ki kell egyeznie a magyarokkal. Ehhez kellett Széchenyi is, aki 1860-ban kiadta Visszapillantás c. mozgósító erejű felhívását, ami új lendületet adott az ellenállásnak.  

Kiss Péternek üzenem: A magyar nemzeti érdekekért össze kell tartani, de hazaárulókkal nem fogunk összefogni. 

A politikai foglyok merítsenek erőt a nagy elődök példamutató helytállásából. 

Április 11-én és 25-én helyes választói döntést kell hoznunk, hogy a haza sorsát ismét a kezünkbe vehessük. 

A koszorúzáson felszólalt még Pálfi Zoltán, a Csodaszarvas Egyesület jelenlegi elnöke, aki röviden bemutatta a Gaudi-Nagy Tamás vezetésével az elmúlt 12 évben a Kárpát-medencére kiterjedő szervező- jótékonysági munkájukat. A Felvidéken törvényben próbálják kötelezni a magyarokat a szlovák nyelv használatára, a tót himnusz éneklésére.  A Délvidéken rendszeresen verik meg a betelepült szerbek a magyar fiatalokat, ha magyarul beszélnek, mert a mostohaanyaként viselkedő Anyaország nem védi meg őket. Kárpátalján az ukránosítási törekvések a teljes magyar iskolarendszer létét fenyegetik. 

A beszédeket és a koszorúzást keretbe foglalta Gaudi-Nagy Tamás néhány gitáros hazafias éneke és a Nemzeti Dal.

K. M.

Tags: