Koncerttel egybekötött sikeres kampányrendezvény Budaházy György javára Gazdagréten - Gaudi-Nagy Tamás is gitározott

Március 17-én, Gazdagréten, az Eleven Centerrel szemben a parkolóban koncertet adott Gaudi-Nagy Tamás és a Kugli zenekar délután négy órától.

A koncert ideje alatt ajánlószelvény-gyűjtés folyt Budaházy György részére.
 
Az új idők emberének alkalma volt aránylag rövid időközökben a a legkülönbözőbb mozgalmak, rendszerek, politikai irányzatok magatartását megfigyelni. És azt kellett tapasztalnia, hogy a hatalom mindenkori birtokosa ritkán tudott ellenállni a kísértésnek, hogy a törvényhozást és ezen keresztül a bírói gyakorlatot a maga céljai érdekében ne befolyásolja. (...) ...a társadalomból kiveszett vagy legalábbis elhalványulóbban van az emberi önkénytől mentes jogrend tudata, s a polgárok lelkében kezd fészket verni az a hit, hogy annak van igaza és joga, a törvény védelmében és kedvezményeiben az részesül, aki az uralkodó rendszert hangosan támogatja" - írja Márton Áron püspök a kommunizmus évei alatt. Szavai sajnos ma is aktuálisak, elég csak a jelenleg is fogvatartott politikai foglyokra gondolni.

Ezen a rendszeren próbál változtatni lelkes hazafiak maroknyi csapata. Munkájukat siker koronázza: a tegnapi nap folyamán összegyűlt a szükséges számú kopogtatócédula a hatalom pribékjei által ártatlanul fogvatartott Budaházy Györgynek! Az örömteli hírt a hazafi édesanyja közölte a Kugli zenekar (melyben most Gaudi-Nagy Tamás is zenélt) fellépése közben, melyre a Gazdagréti lakótelep bevásárlóközpontja előtt, a parkolóban került sor szerdán 16 órától. A választási gyűlésen Aicha is fellépett, elénekelt egy gyönyörű, megható dalt. Az eseményen Gaudi-Nagy Tamás családi zenekara is muzsikált, s mindenkinek példát adott hazaszeretetből. Nagy sikert aratott a mindössze hat és fél éves Gaudi-Nagy Nándor, aki eldobolta az Ó Magyarország című dalt. (http://www.youtube.com/watch?v=uIBL5nmkehI 6:10 től)

A koncert egyik érdekessége a Kugli zenekar Számmal jelzett ember című dala volt, melyet még a '80-as években írtak. Szövege - Budaházyt tekintve - ma is aktuális:

„Számmal jelzett ember vagyok, de egyszer ítélni én fogok!”  (A szám itt látható-hallható: http://www.youtube.com/watch?v=NOgxEcF5b5o 5:47-től végig)

"Ezt mindenki vésse a szívébe, ez a dal üzenete" - mondta el Rádiónknak a Budaházy ügyében rengeteget segítő Gaudi-Nagy Tamás.

A választási gyűlésen frenetikus hangulat volt: Gaudi kijelentette, hogy "helycserés támadás lesz a börtönben". A kb. egy óra hosszat tartó zenei előadás rangját olyan személyek erősítették jelenlétükkel, mint Toroczkai László és Zagyva Gyula, utóbbi egyben a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje is Szegeden. A már szabadlábon lévő politikai foglyok közül hárman voltak jelen, akik segítettek a szórólaposztásban, illetve az egyikük (Ajsa) még egy szám erejéig énekelt is a zenekarral. http://www.youtube.com/watch?v=uIBL5nmkehI (Föltámadott a tenger c. szám ez elején)

Az előadáson jelen volt a Budaházy család is, akik elmondásuk szerint a szükséges ajánlószelvények szűkösen ugyan, de megvannak. Örvendetes, hogy néhány darabot még a kampányrendezvény közben is hoztak a támogató választópolgárok és Budaházy Bernadett elmondása alapján még az üzletükben is van néhány darab. A szelvényeket ma, csütörtökön délután adják le a helyi választási bizottságnak, akik három munkanap alatt döntenek Budaházy György nyilvántartásba vétele, vagy annak elutasítása ügyében. Reméljük, a bizottság szabályosnak ítél legalább 750 darabot az összegyűlt ajánlásokból, ez esetben a szelvénygyűjtés sikeresnek lesz nevezhető.

A kampányeseményt egy járőrkocsi megjelenése akarta megzavarni, de a két rendőrjárőrt Gaudi-Nagy Tamás eligazította, hogy itt egy rövid, nem bejelentésköteles kampányeseményről van szó, így rendőri közbeavatkozásra nem kerül sor. A kampányolás Budaházy György mellett egy másik helyen, a Sasadi úti autóbuszmegállónál is folyt, ahol az utcai asztalnál e napon Novák Előd segédkezett.

Gaudi-Nagy Tamás a Szent Korona Rádiónak és a www.mandiner.hu forgatócsoportjának elmondta, a törvény szerint a képviselőjelölt jogerős nyilvántartásba vételét követően azonnal megilleti a mentelmi jog: minden ellene folyamatban lévő büntetési eljárást fel kell függeszteni. Budaházy György esetében ez azt jelenti, hogy várhatóan a jövő hét vége felé a terrorcselekmény vádja miatti ügyet is köteles az ügyészség felfüggeszteni. Ennek szükségszerű következménye az, hogy nem lehet már a nemzet harcosát a továbbiakban előzetes letartóztatásban tartani, szabadlábra kell helyezni.

Köszönjük mindenkinek, aki támogatta a lassan egy éve börtönben sínylődő szabadságharcos ügyét!

www.szentkoronaradio.com nyomán

Tags: