Nemzeti jogvédő pódiumbeszélgetés a Budaházy-Hunnia büntetőperről - a másodfokú döntés előtt

2018. február 5-én a Nemzeti Jogvédő Szolgálat sajtónyilvános szakmai pódium-beszélgetést szervezett neves jogászok, közszereplők, nemzeti értelmiségiek a Budaházy–Hunnia ügy egyes védői és vádlottai részvételével a Polgári Mulatóban. Almási Lajos filmje a teljes beszélgetést bemutatja.

A pódiumbeszélgetés résztvevői ülési sorrendben balról jobbra haladva: Varga Domokos György író, dr. Morvai Krisztina büntetőjogász, független európai parlamenti képviselő, dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, dr. Fila László Kerepes Város aljegyzője, Berkes Beáta a Budaházy-Hunnia koncepciós per XIV. r. vádlottja, Szakál Boglárka, a "Terroristának kikiáltva" c. dokumentumfilm társszerzője (a másik szerző Dóra Andor), Nagy Zoltán, a Budaházy-Hunnia koncepciós per IX. r. vádlottja és Mikus Márton, a Polgári Mulató tulajdonosa. Távkapcsolással részt vett a jelenleg is házi őrizetben tartott Budaházy György, a Budaházy-Hunnia koncepciós per I. r. vádlottja.

A telt házas pódiumbeszélgetésen részletesen elemeztük a koncepciós eljárás és a vádlottakra összesen 125 év fegyházat kiszabó első fokú ítélet törvénytelenségeit, az elsőfokú ítélet kirívó szakmai hibáit a tényállás megállapítás, bizonyíték értékelés, indokolás és a bűncselekményi minősítés körében. Kitértünk arra is, hogy nemcsak, hogy nincs felülbírálatra alkalmas elsőfokú ítélet, de még joghatályos elsőfokú ítélet sincs az ítélet születésével kapcsolatban vélelmezhetően elkövetett bírói és ügyészi bűncselekmények miatt.

Áttekintettük a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla előtt álló döntési lehetőséget és latolgattuk az esélyeket a felmentés vagy a hatályon kívül helyezés körében.

A feltárt visszásságok miatt elsődlegesen a törvénytelen eljárás megszüntetése, másodlagosan felmentés, harmadlagosan az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezése vagy ezek hiányában közkegyelmi törvény mielőbbi elfogadása indokolt.

Érintettük a jogi küzdelem mellett megoldásként számításba vehető közkegyelmi kezdeményezések esélyeit, amelynek keretében az Országgyűlés egy törvénnyel még akár a mostani februári ülésszakon egy csapásra megszüntethetné ezt a gyalázatos ügyet, amely éppúgy rombolja az igazságszolgáltatás és az ügyészség tekintélyét, mint a jelenlegi kormányát is.

A pódiumbeszélgetés végén a résztvevők kérdéseire válaszoltunk.

Előtte levetítettük a terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt 2009 óta folyamatban levő politikai koncepciós eljárás 17 vádlottjai közül öt, a közvélemény által még nem ismert vádlott személyes sorsát bemutató, TERRORISTÁKNAK KIKIÁLTVA c. film ( https://goo.gl/rbDgHT) és mértékadó magyar értelmiségiek Budaházy–Hunnia ügyben született justizmordról alkotott bíráló véleményét bemutató kisfilmet.

A témához feltétlenül ajánljuk még az eljárás nyomozati szakában elkövetett nyomozóhatósági visszaélésekről szóló "Magyar Guantanamo" című kisfilmet ( https://goo.gl/88HFkF ) és a Budaházy György hazafias tevékenységéről és a 2002 és 2010 közötti nemzeti ellenállásban játszott szerepéről szóló Budaházy c. dokumentumfilmet is ( https://goo.gl/2hvxZs ).

Kérjük a filmek terjesztését minden jóérzésű hazafitól !

A Fővárosi Ítélőtábla február 13-27. közötti nyilvános ülései az elsőfokú justizmord esetleges jogerőre emelésével, sőt - ügyészi fellebbezés miatt - akár súlyosításával fenyegetnek.

A tárgyalások február 13-án 15-én 20-án és 27-én, 9 órai kezdettel lesznek a Kúria dísztermében (1055 Bp., Markó u.16). A másodfokú határozathozatal február 27-én várható.

Várunk minden érdeklődőt a Budaházy-Hunnia per másodfokú tárgyalásain !

FIGYELEM! REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTIK A RÉSZVÉTELT! Ezt legkésőbb február 12-én 12 óráig lehet megtenni a sajto@fovitb.birosag.hu címen a név, személyi igazolvány szám és részvétellel érintett tárgyalási nap(ok) megadásával.
További információ: https://goo.gl/LCPBmF

Már több százezer támogatója van a meghurcoltak közkegyelemben részesítésének: számos önkormányzat és magyar polgár gondolja úgy, hogy véget kell vetni ennek a méltatlan és jogszabálysértésektől hemzsegő eljárásnak.

Budaházy György erről is szóló legutóbbi nyílt levele itt olvasható. (https://goo.gl/B9UQdc)

Ráadásul 2017. december 22-én a Nemzeti Jogvédő Szolgálat feljelentést ( https://goo.gl/sCj4tJ ) tett a legfőbb ügyésznél az elsőfokú ítélet kapcsán valószínűsíthető bírói és ügyészi bűncselekmények miatt. A büntetőeljárás folyamatban van, ennek lezárásáig álláspontunk szerint nem hozható Budaházyék ügyében törvényes másodfokú határozat .

A BUDAHÁZY ÉS TÁRSAI KISZABADÍTÁSÁÉRT INDÍTOTT PETÍCIÓ ITT ( https://goo.gl/xYJ3ML ) ÍRHATÓ ALÁ.

Valljuk, hogy a már csaknem egy évtizede meghurcolt Budaházy György és 16 társának ügye egész Magyarország ügye!

A NEMZETI JOGVÉDŐ SZOLGÁLAT (www.njsz.hu) nevében:

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvezető

www.gaudinagytamas.hu

www.facebook/gaudinagytamas