Nemzeti jogvédők válaszai az MSZP-s vádaskodásokra (+ videó)

Dr. Morvai Krisztina EP-képviselő, a Jobbik köztársasági elnökjelöltje és dr. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és Alapítvány vezetője, a Jobbik igazságügyi-miniszterjelöltje 2010. március 3-án sajtótájékoztatót tartottak a Nemzeti Kávézóban, hogy jogászhivatásukkal és politikusi mivoltukkal kapcsolatos támadásokra válaszoljanak.

Rövid, tömör összegző értékeléssel indította a sajtótájékoztatót dr. Morvai Krisztina EP-képviselő.

Az MSZP – az egykori marxista párttitkárokból vadkapitalista népnyúzó milliárdosokká átalakultak pártja – végnapjait éli. Számukra az volt a „rendszerváltás”, hogy a munkások feje felől fillérekért leprivatizálták a gyárakat, lenyúlták a téeszeket, s összeépülve a nemzetközi nagytőkével nyomorba döntötték és kifosztották Magyarországot. Gondosan megszüntettek mindent, ami az előző rendszert sokaknak elviselhetővé tette – a munka biztonságát és a viszonylagos szociális biztonságot -, de meghagyták a hazudozást, a félelemben tartást és 2006-tól visszahozták a terrort.  

A Jobbik megerősödéséig nem volt olyan politikai erő, mely határozottan lépett volna fel, hogy megvédje a nemzeti vagyont, s a tisztességes munkából élő magyar emberek jogait, érdekeit.

Mivel ezt egyre többen látják, egykori tömegbázisuk elfordul a hatalmon lévőktől, s az új erő, a Jobbik mellé áll. Történelmi esély van arra, hogy az áprilisi választásokon a népet csak kihasználó MSZP, a barátai - az SZDSZ - sorsára jusson. Az MSZP választási programja az ún. „szélsőségesek” elleni harcra épül, mert ígéreteiket már szinte senki sem hiszi el.

A 2006. évi döbbenetes intézkedések és fellépések, a több száz koncepciós büntetőeljárás emberi jogi krízis helyzetet teremtettek Magyarországon, szétzúzva a jogállamiságot, megtaposva a demokráciát. Miközben folyamatos megfélemlítés éri a magyar embereket.

Az új erő, a Jobbik – radikális változást és a politikusbűnözők elszámoltatását ígérő – programjával egyre népszerűbb s egyre inkább kiszorítja a politikai térből Gyurcsányékat.

Az ország összeomlásáért a felelősséget nem vállalják azok, akik azt előidézték, és az ötvenes évek bevált receptje szerint – fantom ellenségekre, ezúttal „terroristákra” hárítják át.

Hamis bizonyítékot koholtattak, s ÁVH-s módszerekkel végeztek házkutatásokat, lefoglalásokat az ún. Magyarok Nyilai-ügyben. A büntetőeljárás gyanúsítottjait egy éve úgy tartják börtönben, hogy meg sem szólalhatnak, nem is reagálhatnak a nyilvánosság előtt az ellenük felhozott vádaskodásokra. Az eljárások e szakaszában még senkiről nem lehet tudni, hogy bűnös vagy ártatlan. Ha az ehhez hasonló jogtipró, önkényes büntetőeljárások szabad utat kapnak, akkor bármikor bebörtönözhetők és elítélhetők ártatlan emberek is.

Miután dr. Morvai Krisztina vizsgálatot kezdeményezett a nemzetközi emberi jogi normákat és a magyar jogszabályokat semmibe vevő büntetőeljárás jogtiprásainak kivizsgálására, és nyilvánosságra hozta az ezt bemutató Guantánamo Magyarországon? című rövidfilmet, össztűz-szerű támadások érik.

Az egykori főcenzor, Lendvai Ildikó – s néhány más közéleti szereplő, akik nem hívei a jogállami normák betartásának és a jogvédelemnek – dr. Morvai Krisztina lemondását követelik EP-képviselői tisztségéről.

Lendvai indoka: „Magyarország arca Európában nem lehet egyben a terrorizmus arca.” Magyarországot nem képviselheti Európában olyan személy, aki egyben egy „halálbrigád” védelmét is ellátja.

Az indoklással két főbb probléma is van. Az egyik, hogy Lendvai bírói ítélet előtt minősít embereket terroristának, a másik, hogy a jogászi teendők ellátásában nem rendelkezik kellő szakértelemmel.

„Sztálinista szemléletük” értelmében, ha egy jogász feltárja a „terrorizmussal vádolt” személyek elleni eljárásban elkövetett jogsértéseket, s jogállami eljárást követel, akkor a jogász és pártja is, „terrorista”.

A jogállamiság keretében nem lehet politikai ellenfeleket jogsértő módon megsemmisíteni. Be kell tartatni a büntetőeljárás szabályait, s ragaszkodva ahhoz, hogy az esetleges büntetendő cselekmények feltárását a törvény keretei között, tisztességes eljárásban végezzék el.

Dr. Morvai Krisztinának meggyőződése, hogy a Budaházy György és a – gazdasági bűnözés, a sukorói és egyéb korrupciós ügyek feltárásáért küzdő – Hunnia csoport tagjai elleni büntetőeljárásban olyan kirívó súlyú eljárási jogsértésekre került sor, hogy ezek a későbbiekben már nem orvosolhatók, ezért a nemzetközi emberi jogi normákkal egyedül az állhat összhangban, ha az eljárást haladéktalanul megszüntetik, s a gyanúsítottakat szabadon bocsátják.

A képviselőasszony, mint bírói szakvizsgával rendelkező büntetőjogász, s mint a Jobbik európai parlamenti képviselője, bízik abban, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom hamarosan az elmúlt húsz év gazdasági és politikus bűnözőinek példáján fogja bebizonyítani: a bűnelkövetőkkel szemben tisztességes büntetőeljárásban, a jogszabályok kereti között is lehet felelősséget megállapítani és kellő súlyú büntetést kiszabni.

Ennek garanciája, hogy április 11-én minél több törvénytisztelő és hazaszerető magyar ember szavazzon a Jobbikra.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő politikusként adta meg a válaszokat.

A Jobbik igazságügyi miniszterjelöltjeként fokozott felelősséget érez a jogállamiság helyreállításáért. Kifejtette, hogy ma Magyarországon nincs jogállam, emberjogi- közbiztonsági válsághelyzet van.

2006 óta állami terrorizmus tombol, politikusbűnözők fosztogatják szervezetten az országot. Ezek a politikusbűnözők nagy számban, az MSZP soraiban ülnek, élükön Lendvai Ildikó pártelnökkel. Hangsúlyozta, hogy megfogalmazását illetően nem a képviselőjelölt mentelmi jogán bátor, eddig is ezt hangoztatta.

Arra kért minden demokratikus, elkötelezett embert az országban, hogy kongassák meg velük együtt a vészharangot!

-          Állítsák meg az állami terroristák és politikai bűnözők garázdálkodását.

-          Tegyenek meg mindent, hogy a jogállamiság keretei érvényesüljenek Magyarországon, azaz a jogot ne használhassák a kifosztás és elnyomás eszközeként, hanem az, a közjót szolgálja.

-          Egy olyan párt elnöke szólította fel dr. Morvai Krisztinát EP képviselői mandátumának lemondására, ill. jelentette ki, hogy a Jobbik nem demokratikus, hanem gyakorlatilag „halálbrigádokkal” kapcsolatba hozható szervezet, mely párt politikus tagjai jogerős ítéletekkel megállapított módon, tucatnyi esetben éltek vissza a köztisztségből fakadó bizalommal. Többek között Lendvai Ildikó kampányfőnökét is vesztegetés miatt jogerősen börtönbüntetésre ítélték.

-          További példaként említette: Rendkívül veszélyes az a tendencia, hogy állami terroristák és politikus bűnözők tartják rettegésben az országot, és élnek vissza az állami eszközrendszerrel. Nem erre kaptak képviselőként felhatalmazást.

-           A 2006-os rendőr-terrorhoz hasonló, dunaszerdahelyi brutális magyarverés kapcsán (2008.) Juhász Gábor államtitkár azt állította, hogy Dunaszerdahelyre a szurkolók kiutazását a NJSZ szervezte, és ez a szervezet sokkal több, mint jogvédő, de ennél többet csak zárt ülésen mondhatna. Ezzel azt ismerte be, hogy a jogvédőket megfigyelik és követik.

-        2009. március 15- én Morvai Krisztinát, a Jobbik akkori EP-listavezetőjét és dr. Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédőt, az általuk percekkel korábban rendőri körbezárásból kiszabadított, és velük békésen hazafelé tartókat rendőri támadás érte. Gázzal lefújták, megtámadták őket. A panaszeljárásuk során a rendőrség kénytelen volt a jogtalan intézkedést elismerni. Az ügyészség cinikus módon megszüntette a rendőrparancsnok ellen az eljárást, aki velük szemben a rendőri intézkedést elrendelte.

Az az ügyészség, mely kimondja, hogy szakszerűtlen volt a rendőrség intézkedése, de annak nincs következménye, az most teljes mértékben végrehajtja a politikus bűnözök és terroristák utasításait. Kézi vezérléssel működteti az apparátust, és partner abban, hogy politikai érdekből időzítéssel szivárogtassanak ki a Magyarok Nyilaival kapcsolatban adatokat különböző médiákhoz – fejtette ki a jogvédő.

A kiszivárogtatás célja, hogy minden eszközzel megakadályozzák, hogy a demokratikus új erő, a Jobbik a valós társadalmi igénynek megfelelően földcsuszamlás-szerű, valós választási eredményeket érjen el, és ezzel megkerülhetetlen erővé váljon a magyar politikában.

Ezt szolgálja nyilván ez a jelenlegi kommunikációs támadás is. A Jobbikot is ezért próbálják meg kapcsolatba hozni a Hunnia csoporttal.

Reméli, hogy a választók sokkal bölcsebbek, és átlátnak a taktikán.

Tavaly áprilisban büntetőeljárás indul néhány emberrel szemben. Most 17 emberrel szemben különböző cselekményekkel, köztük terrorcselekmény előkészülete is szerepel. Közte van a homoszexuálisok ellen elkövetett Molotov-koktélos támadás is, melyet állami szervek megfélemlítésére irányuló terrorcselekménynek minősítenek. 16 gyanúsítottból 11 fő van előzetesben, köztük Budaházy. Az ügyészség nem engedi, hogy nyilatkozzanak.

Ellentétben van ezzel az, hogy:

 - a Marian Cosma megölésével gyanúsított személyek a sajtóban nyilvánosan nyilatkozhattak, de nyilatkozhatott a cigánygyilkosságok gyanúsítottja is újságban, tv-ben.

Egy kormányzati koncepció áll - dr. Gaudi-Nagy Tamás jogvédő szerint - egyértelműen, a Hunnia csoport ügyének felduzzasztásában, valamint abban, hogy megpróbálják őket a Jobbikkal kapcsolatba hozni, miszerint a Jobbik egyik helyi elnöke 50 db lőszert szállított volna, és ezért gyanúsított.

Van egy felvétel az RTL Klub ismertetésében, melyet egy százhalombattai fiatalember készített egy olyan emberrel, aki azt állítja, hogy ő a Hunnia csoport tagja, és elkövetett cselekményeket. A felvételt szakemberek bevonásával elemzik. Előzetes véleményük, hogy a hangfelvétel nagyon nagy valószínűséggel manipulált, mert ilyen minőségű felvétel nem készülhetett a megadott körülmények között. 2006-ban a kiszivárogtatott őszödi beszéd hangfelvétele játszott hasonló szerepet a választások alkalmával, melynek minősége szintén kiváló volt.

Nem tudják mit követett el és mit nem ez a fiatalember, de az ártatlanság vélelme őt is megilleti, és mind a 17-üket, míg nincs jogerős bírói végzés. Aki velük kapcsolatban bűnözőket, terroristákat, halálbrigádot emleget, az személyiségi jogot sért, és azzal kell számolnia, hogy megfelelő jogi elégtételt fognak rajta venni a jogsértettek.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás kitért a büntetőeljárás kérdéseire is. Ami „hemzseg az eljárási szabálysértésektől”. Dr. Kabódi Csaba, az ELTE ÁJK Büntetőeljárási jogi és Büntetésvégrehajtási-jogi Tanszék vezetőjének véleményére hivatkozott. A lefoglalások, a letartóztatások, a házkutatások, a bizonyítékok kezelése, a számítógépek adatrögzítés nélküli elvitele, egyértelművé teszi, hogy manipulálható, aggályos bizonyítékszerzésről van szó, mivel azok nem az előírásoknak megfelelően zajlottak. Például a hatósági tanuk, a jegyzőkönyvezések, bizonyítékok „elvitele” tekintetében.

Felhívta a figyelmet a hangfelvétellel kapcsolatos ellentmondásokra is.

Az említett hangfelvételt az ügyészség 1 éve ismeri. 1 év után, a választások előtt néhány héttel gyanúsítják meg ezt a fiatalembert az említett bűncselekménnyel. Ha valóban fennállt a gyanú, kötelességük lett volna időben meggyanúsítani. Sőt: hivatali bűncselekmény gyanúja áll fenn azzal az ügyésszel szemben, aki tudott erről a felvételről, és mégsem tett semmit. Kivárt, és politikai megbízóinak akarata szerint járt el.

Magyarországon véleménye szerint a Jobbik az egyetlen párt, mely igazán komolyan veszi a szabadságjogokat, és a jogállamiság helyreállítását. Programjában nagyon erős fejezetet szentelt a szabadságjogoknak.

Ebben kimondják, hogy: „Magyarország ma nem jogállam, a szocialista liberális hatalomgyakorlók a jogot és a rendvédelmi szerveket évek óta a másként gondolkodók, a kormány ellen tiltakozók, a politikai ellenállók és a nemzeti értékeket vállaló személyek és szervezetek megzabolázására használják fel… Helyre kell állítani a jogállamiságot!”

A Jobbik arra törekszik, hogy azok a felelősök, akik az elmúlt évek szabadságjogi sárba tiprásáért és az ország kifosztásáért felelősek, azok elnyerjék méltó büntetésüket, ill. az elkobzott javakat visszaszerezzük.

Szeretnék felemelni a magyar társadalom minden tagját, ide értve a cigányembereket is, hogy tisztességes életet élhessenek, és ne legyenek rabjai annak a megosztó, rendkívül aljas kampánynak, amelyet jelenleg is folytatnak.

Véleménye szerint erős szállak utalnak arra, hogy a nemzetbiztonságnak köze volt a cigánygyilkosságokhoz.

Nem véletlenül egy csepeli gyilkosság érintettje egy MSZP-s képviselő? Vagy vadász János nem fegyverrel fenyegetőzött? – tette fel a kérdést.

A Magyar Gárdát is megpróbálják valami félelmet keltő, halálbrigádnak beállítani, noha a Gárda olyan emberekből áll, akik arra esküdtek fel, hogy a magyar emberek önrendelkezése és méltósága mellett kiállnak. Mivel közbiztonsági válsághelyzet van, tombol az erőszak. Sarkadon a napokban brutális cigánytámadás ért saját házában egy embert, akit kirángattak saját házából, agyba-főbe verték, a vízelvezető csatornába akarták fojtani. Jelenleg intenzív osztályon kezelik, miközben egyik szemére megvakult.

A Jobbik jelenleg médiakaranténba van szorítva, megfosztják a nyilvánosságtól, aminek politikai oka az, hogy jelenleg vezet az MSZP előtt. Ettől ideges a pártelnökük.

Megkezdték a politikusbűnözés felszámolását is. Pl. a VIII. kerületi volt polgármesterrel, Csécsei Bélával kötött 45 milliót kitevő önkormányzati szerződéskötést kifogásolta Pintér Attila képviselőjelöltjük.

A Jobbik tervei közt szerepel a Nemzeti Igazságtételi Központ. Elkészült a koncepció, ami alapján végre fogják hajtani az igazságtételt és elszámoltatást. Ehhez kérik az állampolgárok és a sajtó támogatását.

Az MSZP-s program szerint nincs válság. Megvédik majd a kisebbségeket, az emberi méltóságot, és a szabadságot, a szélsőjobb fenyegetésétől, és erősíteni fogják a civil összefogást. „Szigorítjuk a radikális elvek, szavak és szervezetek visszaszorítását célzó törvényeket. Mi nem ígérünk, vállalunk.” – hirdetik február 21-i programjukban.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás szerint egy állami terrorizmus szintjére emelt hadüzenet végrehajtásáról van szó. Remélhetőleg ez nem fog sikerülni, mert a jog eszközével és a magyar emberek összefogásával, ezt meg tudják akadályozni.

Remélhetőleg ismét saját kezébe veszi a sorsát ez a nemzet.

A sajtó képviselői részéről kérdések voltak:

A hangfelvétel manipuláltságát illetően, valamint konkrét példákat kértek a házkutatásokkal kapcsolatos aggálykeltő szabálytalanságokról.

A kimerítő válaszadásokból kiderült, hogy a hozzátartozók tájékoztatták a jogvédőket, mivel a gyanúsítottaknak erre nem adtak lehetőséget. Erről jegyzőkönyvek készültek, amit a nyilvánosság elé kívánnak tárni. A felvázolt mindkét esetben a házkutatást végzők hatósági tanúk és jegyzőkönyvezés nélkül, szabadon ki-bejártak a gyanúsítottak otthonában, a hozzátartozókat megfélemlítve, azt önkényesen végezték. A „bizonyítékokat” nem az eljárási előírásoknak megfelelően kezelték. Kommandósok tömkelege lepte meg az otthon egyedül tartózkodó feleségeket, egyiküket 4 hónapos gyermekével az otthonukból is kiparancsolták. A számítógépeket is adatrögzítés nélkül vitték el.

Problémát jelent az is, hogy az előállítottak, de védőik is napokkal később tudják meg, hogy ügyükben az ügyész miért kérte a meghosszabbítást, így érdemben nem áll módjukban fellebbezéssel élni. Gyakorlatilag a HABEAS CORPUS jog sérül.

A hatóságokon van a bizonyítási teher. A bizonyításhoz a bizonyítékok zárt láncolata szükséges. A hatalom részéről vizionált terrorizmus, nem más, mint figyelemelterelés a kommunista utódpárt felelősségéről.

Jobbik a demokrácia keretein belül kívánja a radikális változásokat gondolattal zárták a sajtótájékoztatót.

Orbán Éva

Dr. Gaudi-Nagy Tamás nyilatkozata:

A mai sajtótájékoztatón azért vettem részt, mert a Jobbik jövendő igazságügyi minisztereként, vagy igazságügyminiszter-jelöltjeként fokozott felelősséget érzek a jogállamiság helyreállítása mellett, a jogállamiság helyreállításáért.

Jelenleg Magyarországon nincs jogállam. Emberjogi válsághelyzet van, közbiztonsági válsághelyzet van, és új elemként – illetve sajnálatosan nem teljesen új elemként – 2006 óta állami terrorizmus tombol Magyarországon. Politikusbűnözők fosztogatják szervezetten az országot. Ezek a politikusbűnözők jelenleg nagy számban a Magyar Szocialista Párt soraiban ülnek, élükön többek között Lendvai Ildikóval, a párt elnökével.

Mondhatják persze könnyen azt, hogy ezt én könnyen mondom, hiszen már mentelmi jogot élvezek, miután nemrégiben összegyűlt a megfelelő számú ajánlás, és Budapest XV. kerületében a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje is lettem. De nem azért vagyok ilyen bátor, hanem azért, mert eddig is ezt mondtam, Morvai Krisztina is ezt mondta, és mindannyian ezt mondtuk. És arra figyelmeztettünk minden demokratikus értékek iránt elkötelezett embert az országban, hogy kongassák meg velünk együtt a vészharangot, és állítsuk a meg az állami terroristák és politikusbűnözők garázdálkodását, és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy végre a jogállamiság értékei érvényesüljenek Magyarországon, azaz a jogot ne használhassák a kifosztás, és elnyomás eszközeként.

Hát nagyon könnyű is egyben a helyzet a mai sajtótájékoztatón, hiszen egy olyan párt elnöke szólította fel Morvai Krisztinát az Európai Parlamenti mandátumáról való lemondásra, illetve jelentette ki, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom nem demokratikus szervezet, illetve gyakorlatilag halálbrigádokkal kapcsolatba hozható szervezet; egy olyan párt elnöke jelenti tehát ezt ki, amely párt politikus tagjai  jogerős ítéletekkel megállapított módon tucatnyi esetben éltek vissza a köztisztségből fakadó bizalommal, és többek között – ha emlékezetem nem csal – Lendvai Ildikó volt kampányfőnökét vesztegetés miatt jogerősen börtönbüntetésre ítélték. Erre kellene azt mondanom, „hogy bocsánat, miről beszélünk?”

Talán már itt is abba lehetne hagyni, mert ennyi érv talán elég volt. De talán néhány érvet még azért hadd mondjak el abban a körben, hogy mennyire veszélyes az a tendencia, amikor állami terroristák és politikusbűnözők tartják rettegésben az országot, és élnek vissza az állami eszközrendszerrel. Őket nem erre hatalmaztuk föl, hogy jogvédőket támadjanak. Azért emlékezzünk vissza…. Három esetet emelnék ki röviden.

Dunaszerdahelyen volt egy magyarverés. Egy nagyon gyalázatos magyarverés: számos szurkolót 2008-ban a szlovák rendőrség brutálisan megvert, szinte hasonló módom, mint 2006 őszén a rendőrterrort végrehajtó rendőrök Budapest utcáin. Akkor volt egy Juhász Gábor nevezetű államtitkár az igazságügyi minisztériumban, és ő nem átallotta azt mondani azt ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatón, hogy a magyar futballszurkolók kiutazását a Nemzeti Jogvédő Alapítvány szervezte, és ez a szervezet egyébként is nem csak egy jogvédő szervezet, hanem sokkal több annál, de ennél többet már csak zárt ülésen mondhatna. Tehát ekkor itt már a hatalom elismerte, hogy a jogvédőket megfigyelik, és követik.

Aztán követte az eseményeket a következő esemény, 2009. március 15-e. Ugyanitt ültünk Morvai Krisztinával és Vona Gáborral a másnapján, március 16-án annak a rendőrtámadásnak, amelyet akkor Morvai Krisztina képviselőjelölttel szemben – akkor már EP listavezető volt – vele szemben indított a rendőrség: könnygázzal fújtak le minket, ránk támadtak a rendőrök. Utóbb a panaszeljárás során a rendőrség kénytelen volt elismerni, hogy igazunk van, tévedtek. És volt képes az ügyészség cinikus módon megszüntetni azzal a rendőrparancsnokkal szembeni eljárást, amely velünk szemben a rendőri intézkedést velünk elrendelte azzal, hogy azonnal hagyjuk abba a tüntetést. Ugye emlékszünk jól, hogy 15-20-an mentünk haza békésen az utcán. Az az ügyészség, amely ebben az ügyben kimondja, hogy szakszerűtlen volt ugyan a rendőr, de semmit nem követette el, az az ügyészség jelenleg teljes mértékben végrehajtja a politikusbűnözők és állami terroristák utasításait, és gyakorlatilag kézi vezérléssel működteti az állami intézményrendszert, és partner abban, hogy olyan időzítéssel szivárogtassanak ki a Magyarok Nyilai – Hunnia csoport ügyben különböző adatokat különböző médiákhoz, amelynek egyetlen egy nyilvánvaló célja van, hogy minden eszközzel megakadályozzák azt, hogy egy demokratikus új erő, a Jobbik Magyarországért Mozgalom a valós társadalmi igényeknek megfelelő, és előrejelzéseknek megfelelő, földcsuszamlásszerű eredményt érjen el a választásokon, és ezzel megkerülhetetlen erővé váljon a magyar országgyűlésben.

Tehát ezt szolgálja nyilván ez a mostani kommunikációs támadás is, amivel kapcsolatban csak Morvai Krisztinát tudnám idézni: „hát ezzel már elkéstek”, és az ő ideig lejárt. Ez a lemez már régesrég nem adható el a magyar piacon. A magyar választók már sokkal bölcsebbek, sokkal jobban át lehet már látni ezek a taktikán. Hiszen… miért mondjuk ezt? Azért mondjuk ezt, mert a Jobbik Magyarországért Mozgalmat megpróbálják kapcsolatba hozni a halálbrigádnak nevezett Hunnia csoporttal. Na most jogvédőként azért néhány dolgot gyorsan mondjunk el ezzel kapcsolatban. Tárgyszerűen.

Tavaly áprilisban megindul egy büntetőeljárás először néhány emberrel szemben – most már 16 emberrel szemben – különböző bűncselekmények miatt; ott van közöttük a terrorcselekmény előkészülete is. Itt teszem csak zárójelesen hozzá, hogy mondjuk – nem tudom, hogy mi a pontos neve – egy melegek által látogatott bár elleni Molotov-koktélos támadást is terrorcselekménynek minősítenek, azaz állami szervek megfélemlítésére irányuló cselekménynek.

Van 16 gyanúsított, abból jelenleg 11 előzetes letartóztatásban van; köztük ugye Budaházy György, illetve még rajta kívül tízen; néhányan már házi őrizetben vannak, vagy teljes mértékben szabadlábon védekeznek. De – és ahogy Morvai Krisztina mondotta – jelenleg az zajlik, hogy az állami terroristák és a politikusbűnözők által jelentős mértékben uralt nyilvánosság eszközéhez ők nem férhetnek hozzá. Azért nem, mert az ügyészség a nyomozás érdekeire tekintettel nem engedi, hogy nyilatkozzanak.

Emlékeztetnék mindenkit arra, hogy Marian Cosma néhai kiváló kézilabdázó megölésével gyanúsított személyek a sajtóban nyilatkozhattak, egyenes adásban vagy felvételről nyilatkozhattak, elmondhatták véleményüket. Ott voltunk Morvai Krisztinával Veszprémben és fejet hajtottunk a kiváló román kézilabdázó emléke előtt. Vagy nyilatkozhatott a cigánygyilkosságok egyik gyanúsítottja is, újságban, védőjével együtt. Tehát azt kell mondani, hogy teljesen egyértelmű, minden gondolkodó ember tudja, hogy ezek a szavak, ez a hadjárat gyakorlatilag hazugság, és ez a vádaskodás teljes mértékben megerősíti, hogy egy kormányzati koncepció áll a Hunnia csoport ügyének a felduzzasztásában, és hogy ezt az egészet megpróbálják a Jobbikkal összefüggésbe hozni.

Ugye van egy fiatalember, a bicskei Jobbik elnöke, a Fejér megye 7-es számú választókerületének a kampányfőnöke, akivel kapcsolatban azt mondják most, hogy ő lőszereket szállított egy embernek, és ő jelenleg meg van gyanúsítva lőszerrel való visszaélés miatt. Ennyi a gyanú és nem több. Azért egy picikét, mint eljárási joggal is foglalkozó jogvédő azért hadd emlékeztessem Önöket arra, hogy ugye van egy felvétel, amelyet múlt héten az RTL KLUB – nem tudom, hogy itt van-e az RTL KLUB kedves tudósító csoportja – szenzációs tálalással terített, közzétett; egy olyan hangfelvétel, amelyet egy százhalombattai fiatalember állítása szerint készített egy olyan emberrel, aki magáról azt mondja, hogy ő a Hunnia csoport tagja, és elkövetett bizonyos cselekményeket.

A felvételt azóta szakértők bevonásával elemezzük. Előzetes véleményként annyit tudunk mondani, hogy a hangfelvétel nagyon nagy valószínűséggel manipulált, tekintettel arra, hogy ilyen minőségű felvételt nem lehet olyan körülmények között készíteni, ahogy ezt Benkő úr állítja. Másrészt emlékeztetnék arra, hogy a magyar történelemben az elmúlt években, 2006-ban egy hangfelvétel már játszott egy igen jelentős szerepet. Akkor is választások voltak. Balatonőszödi beszédnek hívják ezt a beszédet, amelynek a minősége szintén feltűnően jó volt ahhoz, hogy azt is valaki állítólagosan – nem tudom – mobiltelefonnal rögzítette.

Ha már itt vagyunk, azért arról is beszéljünk, hogy – ahogyan ezt mondottam a Magyar Televízió reggeli műsorában – hogyha én valakinek egy kellemes hangulatban, oldott hangulatban elkezdek arról beszélni, hogy milyen jókat lövöldöztünk mi Osama Bin Ladennel az afganisztáni hegyekben, és hány amerikai harckocsit robbantottunk föl, attól még ez a hencegés nem lesz valóság. És körülbelül ennyit a bizonyítéknak a bizonyító erejéről. Ennek a bizonyítéknak ennyi a bizonyító ereje, ez egy közvetett bizonyíték, maga a tartalmi magja pedig alkalmatlan arra, hogy bárkit összefüggésbe hozzanak.

Viszont azt el kell mondani, hogy van ez a fiatalember, ez a Krisztián. Nem tudjuk, hogy elkövette, vagy nem követte el. Egyet viszont biztosan tudunk mondani, hogy jelenleg az ártatlanság vélelme megilleti, mint a másik tizenhat, Hunnia csoport kapcsán eljárás alá vont fiatalembert és hölgyet is, tehát aki bűnözőket emleget, halálbrigádot emleget, terroristákat emleget, az személyiségi jogot sért, és azzal kell számolnia, hogy megfelelő jogi elégtételt fognak venni rajta a jogsértettek.

A büntetőeljárás – ahogy Krisztina is utalt rá – hemzseg az eljárási szabálysértésektől. Kirívó, elképesztő dolgok zajlottak. Idézni szeretném Kabódi Csabát, az ELTE büntetőeljárás jogi tanszék vezetőjét, Magyarország egyik legtekintélyesebb büntetőeljárási jogászát, ebben az ügynek amikor a meghallgatását végeztük a hozzátartozókkal, ugye azt mondta, hogy „égnek áll a hajam”. „Ami itt történt, annak semmi köze nincs a büntetőeljárási törvényhez. Mind a lefoglalások, mind a házkutatások, mind a bizonyítékok kezelése, a számítógépek egyértelműen nyilvánvalóvá teszik, hogy manipulálható, de mindenképpen aggályos bizonyíték beszerzésről van szó, tehát valóban, ahogy Morvai Krisztina mondotta: jelen eljárási helyzetben nem lehetne mást tenni, mint  az eljárást meg kellene szüntetni. Egyébként is, még egyszer mondom… Lassan mondom, hogy Lendvai Ildikó is megértse… Ezt a felvételt az ügyészség egy éve ismeri. Miről beszélünk? Hogy veszik a bátorságot arra, hogy a politika eszközeként használják a büntetőeljárást, és most egy év után a választások előtt hetekkel gyanúsítják meg ezt a fiatalembert ezzel a cselekménnyel. Ha mégis fennállt volna a gyanú, kutya kötelességük lett volna meggyanúsítani, sőt: meg merem kockáztatni, hivatali visszaélés bűncselekményének az alapos gyanúja merül föl azzal az ügyésszel szemben, aki ismerte, tudta, hogy megvan ez a felvétel, és mégsem tett semmit, hanem kivárt, és politikai megbízóinak akarata szerint járt el.

El szeretném mondani azt, hogy Lendvai Ildikó is megértse, lassan és tagoltan: Magyarországon a Jobbik Magyarországért Mozgalom az egyetlen olyan párt, amelyik igazán komolyan veszi a szabadságjogokat, igazán komolyan veszi a jogállamiság helyreállítását. A január 16-án közzétett programjában, 88 oldalas programjában egy nagyon erős fejezetet szentelt a szabadságjogoknak, és ebben a következőt rögzítettük: „Magyarország ma nem jogállam, a szocialista liberális hatalomgyakorlók a jogot és a rendvédelmi szerveket évek óta a másként gondolkodók, a kormány ellen tiltakozók, a politikai ellenállók és a nemzeti értékeket vállaló személyek és szervezetek megzabolázására használják fel.”

És hát azt mondjuk, hogy „helyre kell állítani a jogállamiságot”. És természetesen a Jobbik ezért is szeretné a radikális változást az országban, hogy azok a felelősök, akik az elmúlt évek szabadságjogok sárba tiprásáért, és az ország kifosztásáért felelősek, azok elnyerjék méltó büntetésüket, illetve az elorzott javakat a jog eszközével visszaszerezzük. A Jobbik ezt szeretné, és fel szeretné emelni a magyar társadalom minden tagját, ideértve a magyar embereket, cigány embereket, hogy emberhez méltó, tisztességes életet élhessenek, és ne legyenek rabjai annak a megosztó, rendkívül aljas kampánynak, amelyet Lendvai Ildikó is folytat. És ne felejtsük el: a cigánygyilkosságok kapcsán nagyon erős szálak utalnak arra, hogy a nemzetbiztonságnak nagyon komoly köze volt a cigánygyilkosságokhoz. 

És ha már itt vagyunk az MSZP-nél… Ha jól emlékszem, nem véletlenül egy csepeli iskolai gyilkosság érintettje nem MSZP-s képviselő, vagy éppenséggel Vadász János nem fegyverrel fenyegetőzött? Miről beszélünk? A Magyar Gárdát is megpróbálják egy ilyen képbe beállítani, hogy itt valami fajta félelmet keltő, kegyetlen halálbrigádról lenne szó. Összemossák, noha olyan emberekből áll, akik arra esküdtek föl, hogy a magyar ember önrendelkezése mellett, és méltósága mellett kiállnak, mert közbiztonsági válsághelyzet van. Az országban tombol az erőszak. Egy példát szeretnék mondani.

Sarkadon brutális cigánytámadás ért egy férfit, akit kirángattak a saját lakásából. Mikor kinyitotta az ajtót, rákiáltottak a támadók: „takarodjál vissza”. Közölte velük a férfi, ez az ő háza, azt csinál amit akar. Ekkor megragadták, agyba-főbe verték, a vízelvezető csatornába akarták fojtani. Még időben érkező fiának köszönhetően nem történt semmi. Jelenleg intenzívosztályon kezelik, vérrög keletkezett agyában, egyik szemére megvakult, másikra homályosan lát. 

Jó, hogy ezt a nyilvánosságot Lendvai Ildikó biztosította nekünk. Tehát ezúton is köszönjük, hogy médianyilvánossághoz juttatta az egyébként karanténba szorított Jobbik Magyarországért Mozgalmat, amelyért felelős minden olyan sajtószerv, aki akár a balliberális érdekeket szolgálja, akár az úgymond nemzeti érdekeket szolgálja, hogy megfosztják a nyilvánosságtól az Európai Parlamenti választásokon 15%-ot elért pártot, amelyik jelenleg Kelet-Magyarországon – bizony nyilván ettől olyan ideges Lendvai Ildikó – vezet az MSZP előtt. Háttérbe szorította, harmadik helyre szorította az MSZP-t. Tehát a Jobbik megkezdte a politikusbűnözés felszámolását. Ennek egy apró kis mozaikját szeretném utoljára elmondani, és utána átadom Önöknek a szót.

Mégpedig vagyunk egy budapesti kerületben, ahol Csécsei úr, volt polgármester – akit váltott ugye Kocsis Máté fideszes polgármester -; a mandátuma ugye lejárt 2009. szeptember 2-án, és akkor 750 ezer forintos szerződést kötött az önkormányzattal. Megbízatása 2014-ig szól. Ebben az évben lesz 62 éves, ekkor éri el a nyugdíjkorhatárt. 5 év alatt nettó 45 millió forintot fognak neki kifizetni, és szakértői feladatokat lát el. És az esetben Pintér Attila, a Jobbik VII-VIII. kerületi képviselője azt tette, ami minden magyar ember kötelessége: feljelentette a politikusbűnözéssel összefüggésbe hozható embereket, és ugyanezt fogja tenni a Jobbik, amikor majd létrejön a Nemzeti Igazságtételi Központ, amelynek már megvan a koncepciója. Sok-sok oldalas, vaskos koncepciónk van arra, hogy hogyan fogjuk végrehajtani az igazságtételt és elszámoltatást.
 
Ehhez kérjük a magyar emberek támogatását, illetve a sajtó tisztelt képviselőinek a támogatását, hogy elvégezhessük ezt a munkánkat.

Végül, de nem utolsó sorban az MSZP programját szeretném népszerűsíteni egy mondatban, amelyben Mesterházy Attila, a miniszterelnök-jelölt megnyugtat minket, hogy a magyar társadalom összességében nincs válságban, majd kijelenti – és minden innét ered: „Megvédjük a magyarországi kisebbségeket, az emberi méltóságot és a szabadságot a szélsőjobboldal fenyegetésétől. Erősítjük a civil összefogást.” És végül most figyeljünk: „Szigorítjuk a radikális elvek, szavak, és szervezetek visszaszorítását célzó törvényeket.” Majd hozzáteszi: „mi nem ígérünk: vállalunk”.

No, hát ezt ők február 20-án megígérték, hogy a jog eszközével fellépnek a radikális szavak hirdetőivel szemben – márpedig a Jobbik Magyarországért Mozgalom radikális szavakkal mondja azt el, hogy milyen radikális tetteket fog végrehajtani az ország felemelése érdekében – tehát nyilvánvaló módon egy állami terrorizmus szintjére emelt hadüzenetnek a végrehajtásáról van szó, amelyhez sajnálatos módon a sajtó egyes képviselői és az ügyészségek is asszisztálnak, de ezúton mondjuk nekik: ezt nem fog sikerülni, mert a jog eszközével és a magyar emberek összefogásával ezt meg fogjuk akadályozni. És ismét a saját kezébe veszi a sorsát a magyar nemzet az országában. Köszönöm a figyelmet.

Bővebben: www.nja.hu

Tags: