"Turul a Tiszában" - a magyarnemzet.hu cikke a visszaállítási akciónkról

Jelentős előrelépésnek tekintem, hogy "Turul a Tiszában"  című mai cikkben  számolt be a Magyar Nemzet online a délvidéki Törökbecsére visszaállítandó turulmadaras Szabadság-emlékmű ügyéről és a szervezők (a törökbecsei Szobor Helyreállítási Bizottság tagjai: Link Lajos, Szabó László és Korenchy László és velük szövetségben az ügyet segítő Magyar Csodaszarvas Egyesület vezetői: Pálfi Zoltán elnök, dr. Gaudi-Nagy Tamás tiszteletbeli elnök) ebbéli törekvéseiről.

Szó esik a cikkben a szobor felállításának és megszállók általi ledöntésének történetéről,  a visszaállítási akció eddigi és jövőbeli fejleményeiről. A cikkből eléárhető  a szervezőknek a  trianoni diktátum évfordulója alkalmából tartott videókonferenciás beszélgetése, a március 8-i jótékonysági koncert felvétele és a törökbecsei szoboravatásokról szóló digitális kötet (http://www.ebookextra.hu/album/267).

A visszaállítási akció méltán számíthat Magyarország Kormányának, a Törökbecsei Községi Önkormányzat és minden jószándékú ember támogatására. 

Részletek:

- macsoda.hu

https://gaudinagytamas.hu/mikor_ker%C3%BClhet_vissza_t%C3%B6r%C3%B6kbecs...

A magyar kormány támogatására az is alapot ad, hogy 2012-ben Ópusztaszeren és idén június 6-án Sátoraljaújhelyen a trianoni diktátum 100. évfordulóján Orbán Viktor miniszterelnök egy-egy turulmadaras műalkotást  avatott fel.

Hosszú út áll még előttünk, de lépésről-lépésre haladunk a meggyalázott jelképeink visszaállítása és nemzetünk megtagadott jogainak kivívása, visszaszerzése felé.

Mert ne felejtsük: "Semmi sem állhat ellen hosszan az igazságnak: lehet támadni, de sohasem lehet legyőzni."

Loyolai Szent Ignác

https://magyarnemzet.hu/kultura/turul-a-tiszaban-8220453/