Wittner Mária is elutasította a kiskunmajsai '56-os múzeum támogatását

Az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottságának kiegészítő ajánlásaként az Országgyűlés Emberi jogi bizottsága szeptember 11-én (kedden) tárgyalta Magyarország 2013. évi költségvetéséről szóló T/7655. sz. törvényjavaslat módosító javaslatait és kiegészítéseit.

Így került a Lukács Tamás (KDNP) vezette Emberi jogi bizottság elé Dúró Dóra, Farkas Gergely és Novák Előd (mindhárom Jobbik) kiegészítő javaslata, melynek értelmében az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális alapítványokra, közalapítványokra szánt keretéből a jövő évben 50 millió forinttal támogatná a magyar állam a Pongrátz Gergely 56-os Közhasznú Alapítványt. Ez az alapítvány működteti Kiskunmajsán Magyarország legismertebb és leglátogatottabb 1956-os múzeumát, melyről a költségvetés elkészítésekor az MSZP-hez hasonlóan a Fidesz is mindig megfeledkezik. A múzeum mellett egy kápolna és egy ifjúsági tábor is található, melyek támogatása ugyancsak kiemelten fontos lenne. A tábor téliesítése biztosíthatná a programok számának növelését, de támogatás hiányában ezek nem tudnak megvalósulni.

Gaudi-Nagy Tamás azzal a kéréssel fordult a bizottság elsősorban kormánypárti tagjaihoz, hogy támogassák a jobbikos képviselők kiegészítő javaslatát. A Jobbik-frakció jogvédő képviselője a szavazás előtt külön kéréssel fordult a Fidesz 1956-os halálraítélt országgyűlési képviselőjéhez, Wittner Máriához. ,,Marika néni szavazatára, támogatására mindenképpen számítok, de természetesen remélem, hogy más képviselőtársaimat is sikerült meggyőznöm" - mondta Gaudi. Majd mikor sor került a szavazásra, a Corvin köz legendás parancsnoka által alapított, az 1956-os szabadságharc legszívósabb ellenállási gócpontját bemutató múzeum állami támogatását a jobbikos képviselők szavazatán kívül (Gaudi Nagy Tamás és Zagyva Gyula) mindenki - beleértve Wittner Máriát is - leszavazta.
Valahogy így múlik el egy világ dicsősége.

Csak érdekességként: a Terrorelhárítási Központ (TEK) az előirányzottak szerint jövőre évi 13 milliárd 410 millió 500 ezer forintból nevettet minket...

Kuruc.info