Újabb 2006-os koncepciós per: ezúttal már ellenem, mint igazságtételért harcoló nemzeti jogvédő ellen

EP szakértői munkám megkezdésekor és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat küldöttségének szakmai tanulmányút céljából történő itt tartózkodása idején Brüsszelben  ért a hír, hogy az ügyészség éppen tegnap tartotta fontosnak a hazai sajtóval közölni az ellenem, most először nyíltan a 2006 őszi rendőrterror miatti nemzeti jogvédő munkám kapcsán indított koncepciós büntetőeljárás tényét.

Rágalmazás miatt indítottak eljárást ellenem, mert jogvédőként egy meghurcolt jogsértett (akinek közel két évre történt 2006 őszi koncepciós elítélését éppen néhány hete semmisítette meg kérelmünkre  a bíróság a a 2006 őszi elítélések semmissé nyilvánításáról szóló törvény alapján) által velem közölt  megdöbbentő körülményeket hoztam tavaly ősszel nyilvánosságra a rendőrterror 7. évfordulóján. Névvel együtt, mert végre neveket akarunk hallani és a drasztikus jogsértésekért felelős ügyészek, bírák és rendőri vezetők megbüntetését szeretnénk végre százezrekkel együtt. Ez alkalommal készítettük el nemzeti jogvédő bajtársammal, Morvai Krisztinával a 2006 őszi véres rendőri erőszak és megtorlások elleni nemzeti jogvédő küzdelmünkről szóló "Res iudicata: 2006 ősze - ítélt dolog" c. dokumentumfilmet, amelyet ezúton is ajánlok mindenki szíves figyelmébe, a közelgő 8. évfordulóra is tekintettel.
A film időszerűsége indokául azt írtuk, hogy "egyre aktuálisabb ez az anyag, mert a szemkilövetők rettentően elszemtelenedtek, s minden erővel tagadják, bagatellizálják, illetve rosszabb esetben igazolják a 2006-os törvénysértéseket, brutalitásokat."

Most is erről van szó. És ez nem csak Gyurcsányékra igaz, tőlük már megszoktuk. Most a megtorlásokban, önkényes bebörtönzésekben szolgai módon részt vevő egyik ügyésznek és az őt fedező ügyészségnek fájt a szembesítés, ezért a becsületében magát sértve érző hivatalos személy  feljelentése alapján több hónapos buzgó nyomozás után végre "lecsaptak" a célpontra és napokkal ezelőtt gyanúsítottként hallgattak ki. A gyanúsítás ellen panasszal éltem, bejelentettem, hogy kész vagyok a valóság bizonyítására és természetesen azonnal kértem a Központi Nyomozó Főügyészség kizárását az ügyből, miután fővárosi ügyész ügyében járnak el.

Természetesen megint egyoldalú szivárogtatás történt, amelyre a csahos sajtó örömmel csapott le.
Milyen érdekes véletlen egybeesés, hogy ezt a hírt éppen akkor látták fontosnak közölni, illetve a köztévében és  kormányközeli sajtóban átvenni, amikor néhány nappal korábban közel 8 év után harcoltam ki jogerősen kártérítést egy 2006. október 23-án délelőtt a Nádor utcában a rendőrök által körbezárt és megalázott tüntetőnek. Mondanom sem kell az erről a remek bírósági döntésről szóló hírt közel sem ilyen terjedelemben vették át, már aki átvette. Az egyik kormányközeli napilap nevem említése nélkül mínuszos hírként hozta le azt a győzelmet, amely pedig végre áttörést hozhat a még rendezetlen több száz 2006 őszi és 2009 július 4-i jogsértett kártérítési ügyeiben.

De ezúttal is melléfogott a sajtó is, az ügyészség is, továbbá azok is, akik a közelmúltbeli föld-, otthon és nemzetvédő  mozgalmi tevékenységem miatt úgy látszik veszélyesnek éreznek.
Pedig ezúttal is totális vakvágányon mozognak, ráadásul én pedig ezen a terepen saját jogvédő tapasztalataim és ismereteim okán rendkívül otthonosan mozgok. Hazai pálya ez nekem, színtiszta jogvédelem, ami a szívem csücske, nem politikai maszatolgatás, ködszurkálás.

Széles körben ismert és elismert az az eredményes jogvédő munka, amit már közel 8 éve végzek a Nemzeti Jogvédő Szolgálat elkötelezett, felkészült ügyvédeivel és Morvai Krisztinával együtt a 2006 őszi megtorlások, tömeges rendőri-ügyészségi bírósági jogértések igazságtételéért: a civilek védelme, jóvátétele és a felelősök megbüntetése érdekében. Ezt a küzdelmet  két évig a Civil Jogász Bizottság tagjaként is végeztem, a "polgári" oldal és sajtó egyöntetű, buzgó helyeslése mellett. Nota bene a Fidesz pártalapítványa, a Polgári Magyarországért Alapítvány kitüntetésben részesített, Balog Zoltán szóban és Orbán Viktor írásban laudált és köszönték meg munkámat.
A most már második EP ciklusát megkezdő Morvai Krisztinával együtt oroszlánrészem volt annak a jelentésnek az elkészítésében, amely először mutatta be Gyurcsány kormány hatalmon tartása érdekében végrehajtott megfélemlítő és megtorló hadművelet tényeit, történéseit, a jogsértett civilek kálváriáját és világosan megjelölte a felelősségre vonás irányát, jogi feltételeit. (Ajánlom mindenki szíves figyelmébe a megtorlásokról írt egyik fejezetet, a publikációk sorában a 18.).
4 éves országgyűlési képviselői megbízatásom ideje alatt is sokat küzdöttem az igazságtételért, példaként álljon itt egy két évvel ezelőtti mai is sajnos időszerű felszólalásom, amelyben a legfőbb ügyészhez intéztem "Mikor emelnek vádat a 2006-os őszi rendőrterror felelősei ellen?" címmel azonnali kérdést.

Egyik kezdeményezője, alelnöke és legaktívabb tagja voltam a 2006 őszi jogsértéseket kivizsgáló parlamenti albizottságnak és számtalanszor követeltem a felelősségre vonást az Országgyűlésben is, a miniszterelnöknek két éve írtam nyílt levelet a 2006-os igazságtétel érdekében.

Ne felejtsük el: erről az időszakról az Országgyűlés által is elfogadott Balsai István miniszterelnöki megbízott és csapata (a munkában jelentős részt vállalt az általam vezetett Nemzeti Jogvédő Szolgálat is, a közzétett jogesetek döntő része tőlünk származik) által készített jelentés kifejezetten felmeríti a megtorlások terrorcselekménnyé minősítésének lehetőségét. Más kérdés, hogy az emiatt tett feljelentéseinket éppen az ügyészség már 2010 után elutasította. A néhány hónapja emiatt Gyurcsány és társai ellen tett legfrissebb  feljelentésemet is elutasították, ellenben az öszödi böszme  és Pásztor István leköpése miatti eljárások gőzerővel zajlanak hazafiak ellen: utóbbi kapcsán még mindig előzetesben van egy asszony, akiről a jogsegélyt felajánló Nemzeti Jogvédő Szolgálat számára példátlan módon semmilyen információt nem adnak már napok óta. Gergényi, Bene és társaik ellen pedig egy lényegében látszat felelősségre vonási per zajlik, amelytől érdemi felelősségre vonást nem várhatunk.

2006. szeptember 19-én elsőként vettem fel a jogvédő küzdelmet bátor nemzeti jogvédő kollégáimmal együtt a az ügyészek és bírók asszisztálásával történt tömeges önkényes bebörtönzések ellen: közel 200 embert tartottak önkényesen fogva az MTV székházostromot követő embervadászatok idején. Ezt a tényt azóta jogerős bírósági ítéletek tucatjai, emberi jogi jelentések és parlamenti vizsgálóbizottsági jelentések is igazolják.

A több letöltendő börtönbüntetéssel és tucatnyi ember elítélésével járó jogi megtorlásokban döntő szerepet játszott az ügyészség, amelynek végrehajtó ügyészei, különösen a Falvai Zsolt által vezetett Budapesti  Nyomozó Ügyészség tagjai futószalagon indítványozták az azonosító jelvény nélküli, maszkos és emberi mivoltukból kivetkőzött rendőrök által az éjszakai Budapesten ok nélkül összefogdosott és összevert, koncepciós eljárások szenvedő alanyává tett, döntően értelmiségi fiatalok előzetes letartóztatását. Csak egyes másodfokú bírók tisztességének köszönhető, hogy a börtönökben elszenvedett megalázásokkal, kínzásokkal és sanyargatásokkal is járó súlyos kényszerintézkedések jelentős része ideje korán megszüntetésre került.

Nos egy ilyen szerepet játszó ügyész és az őt fedező ügyészség citál engem most büntetőbíróság elé. Ráadásul ez közvádas ügy, tehát ha akarná sem tudná a magát sértve érző ügyész már leállítani az eljárást az igazság kiderülése kellemetlen következményeinek elkerülése érdekében.  De állok a küzdelem elébe, ahogy eddig is. És ezen is túljutok sikerrel, ahogy eddig is.

Súlyos bizonyítékaink vannak arról, amit tett az ügyész ezzel a családdal kettéroppantva az ártatlanul meghurcolt fiatalember és felesége életét. Nem lesz ez örömünnep az ügyészség számára, de legalább tiszta vizet öntünk a pohárba.

Az eljárás arra is tökéletes alkalom lesz, hogy bemutassuk a nyilvánosságnak az ügyészség 2006 őszi
megtorlásokban játszott szerepét, amely miatt tudomásom szerint közülük senkit nem bocsátottak el és nem büntettek meg.

Soha nem felejtem el, hogy miként követelte magából kivetkőzve az egyik ügyész 2006. szeptember 23-án szombat délelőtt a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében a megvert, félájult állapotban vádlottak padjára ültetett, egymást korábban nem  ismerő, város különböző pontjain levadászott, de a vád szerint csoportosan rendőrökre felfegyverkezve támadó fiatalok előzetes letartóztatásba helyezését bűnismétlésre és szökés, elrejtőzés esélyére hivatkozással. Aznap 43 fiatalból 42-en előzetesbe kerültek, ez volt a magyar igazságszolgáltatás újkori fekete napja. A fiatalok egyike az előzetes letartóztatási indítvány helyett véletlenül az előzetest elrendelő végzést kapta meg a meghallgatás előtt. A tárgyalóban mellettem ülő idősebb védőkolléganőm a tapasztalt  légkör hatására kétségbeesésében elsírta magát: visszatértek az ötvenes évek - mondta. A parlamenti vizsgálóbizottságban pedig a meghallgatott katonai ügyész rezzenéstelen arccal mondta a képünkbe 2010-ben, hogy az azonosító jelvény hiánya a rendőrök fegyelmére és féktelen tombolására semmilyen hatással nem volt, ezért a parancsnokok nem felelősek.

Nos, tehát köszönöm a Jóistennek, hogy ebben az ügyben újabb lehetőséget ad arra, hogy nemzeti jogvédőként kiálljak a nemzetért, az igazságételért, de most már egyúttal magamért is meg kell küzdjek. Jó érzés tudni, hogy számíthatok nemzeti jogvédő kollégáim támogatására, számos  hazafi szolidaritására és az első tárgyaláson (aminek még nem ismert az időpontja) csordultig lesz a terem, mint amikor a Nemzet lelkészét próbálták meghurcolni. Ezek a kísérletek azonban kudarcra vannak ítélve. Mert a mi oldalunkon van az igazság és a jog is.

Soha nem adom fel a Nemzetért folytatott küzdelmemet, amelynek nemzeti jogvédő mottója:
„Célom, hogy a jog, ne a kifosztás és az elnyomás eszköze legyen, hanem a közjót szolgálja, és biztosítsa a magyar emberek szabadságát, méltóságát, biztonságos, büszke és boldog életét.”

Brüsszel, 2014. június 12.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd,
a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (www.njsz.hu) ügyvezetője
www.gaudinagytamas.hu