Budaházy a HírTv-s Hunnia-ügyről

Elkezdődött a „Hunnia-ügy” tárgyalás előtti tárgyalása: De nem a bíróságon, hanem a sajtóban. Ráadásul számomra is meglepő módon a „Fidesz média” viszi a prímet. Úgy tűnik, hozzájutottak egy komplett nyomozati anyaghoz - vajon hogy? -, s most abból egyoldalúan válogatva lejárató kampányt indítottak ellenünk.

Olyasmikkel vádolnak, amikre még az ügyészség sem vetemedett. Egy jegyzőkönyv nélküli házkutatásra hivatkoznak, visszavont vallomásokból idézgetnek. De miért ők, és miért most csinálják ezt? A februári benkős RTL akciót még értettem. De ez? Csak nem elgondolkozott a Fidesz azon, hogyha Budaházy „hős”, akkor ők mik? S mivel a válasz nem volt – mert nem is lehetett – szimpatikus, ezért kiadták az ukázt? Budaházy nem lehet hős! Le kell járatni! Higgyék el, nem pályázom a „hős” címre, sem pozíciókra, csak haza akarok menni a családomhoz, a három gyermekemhez. Miért próbálják ezt akadályozni az ’50-es évek kirakatpereinek körítését idéző stílusban? Persze ez jó kis provokáció is egyben, ami az ügyészségnek is jól jöhet ebben a koholt ügyben, hátha a nemtelen támadás miatti dühünkben kiteregetjük védekezési stratégiánkat, amit egyébként a bíróságra tartogatunk. Nos, jelzem, nem vagyunk teljesen hülyék. Most sok múlik a hazafias médián, hogy a jóérzésű Fidesz-szavazó tömegeknél – mert őket hülyítik jelenleg – ellensúlyozni tudja-e a hangulatkeltést ügyesen, megfontoltan. Egyébként meg nem biztos, hogy a jobboldali szavazóknak bejön, hogy most ennek kapcsán egymás nyakába borulva sajnáltathatják magukat a „régi jó elvtársak”: Lendvai, Hiller, Csintalan, Lapid és a többiek, miközben arról kéne beszélni , mikor vonulnak be az országrombolók, szemkilövetők a börtönbe. Pont a Fidesz médiának volt szokása mindig „figyelemelterelő provokációkról” harsogni. Akkor ez most mi? Talán egyetlen eredményeképpen ezek után a „Budaházy az MSZP fizetett provokátora” agybuggyanás végre süllyesztőbe kerül. Ez is valami.

Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a kormánynak a végkielégítések 98%-os megadóztatására vonatkozó törvényét: Jó nagy öngólt lőtt a Fidesz. A „nemzeti együtt nem működés” jegyében áterőltetett egy olyan törvényt, amely ellen bizonyos érdekképviseletek jogosan emeltek szót, és most az egyébként kizárólag a holdudvar zsebéért aggódó MSZP-sek a „becsülettel kiszolgált pedagógusok” megmentőinek képében tetszeleghetnek. Pedig csak be kellett volna tartani a kormánynak, amit ígért, és kikérni azoknak a véleményét, akik megérdemlik a figyelmet a kérdésben. Reméljük, ebből tanulnak. Jelzem, hogy az én közjogi rendszeremben ez a botrány ki se robbanhatott volna, a rendszer belső logikája miatt. De ezt csak mellékesen. Egyébként meg az Alkotmánybíróság is megéri a pénzét. Nem mondom, hogy nem volt egy-két jó döntése, de azokat is sokszor Strasbourg nyomására hozta. Draskovics NJA által támadott gazember törvénymódosításait a mai napig nem tárgyalta. Vajon miért? Abban is van logika, hogy amiről a választók nem dönthetnek, arról ne dönthessen az Alkotmánybíróság sem. Az már más kérdés, hogy helyes-e, hogy vannak ilyenek.

Öngyilkos merénylő kísérelt meg támadást a magyar katonák ellen Afganisztánban: Szerencsére ez az újabb támadás nem követelt áldozatokat – a merénylőt kivéve persze – (azért tragikus lehet annak a nemzetnek a sorsa, ahol emberek ilyen döntésekre képesek jutni). A honvédelmi tárca állítása szerint nem kifejezetten a magyarok voltak a célpont, inkább a véletlen hozta így. Ez szerintem súlyos tévedés, vagy – ami még rosszabb – a közvélemény felelőtlen altatása. A múltkori támadás után az elkövetők egyértelműen kinyilvánították, hogy a magyarok kivonulását szeretnék elérni. Ez a mostani már nyilván a „teljes gőzzel maradunk” kormányreakció miatti akció volt. És a magyar válasz sajnos most is ugyanaz. Ezek fanatikusok. Lehet, hogy most kipécéznek minket, és ha továbbra is részt veszünk ebben az igazságtalan háborúban, hogy példát statuáljanak a többi USA-csatlós kis országnak, ránk szabadítják az igazi terrorizmust. De akkor ezért a magyar politikai elit lesz a felelős!

hunhir.hu