Dr. Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő gyanúsítotti kihallgatása a Pásztor István leköpése miatt indult politikai koncepciós eljárásban - vágás nélkül

Helyszín: Budapesti Rendőr-főkapitányság rogyadozó állapotban levő Gyorskocsi utcai épületének II. emeleti kihallgató helyisége

Időpont: 2014. június 25. 10.30-13.30
A felvétel leírása időmegjelöléssel
0:00-   A koncepciós eljárás keretében sorra kerülő kihallgatás megkezdése, előzetes feltételek tisztázása, személyes adataim rögzítése
10:48-15:44  A kihallgató, Forró Henriett r. alezredes törvényes figyelmeztetései, a törvénytelen  gyanú ismertetése
15:45-16:20  A törvénytelen gyanúsítás elleni panaszom bejelentése és indokainak ismertetésének megkezdése      
16:21-16:45  A kihallgató megtiltja saját hangfelvétel készítését a kihallgatásról
16:46-18:43 A törvénytelen gyanúsítás elleni panaszom indokainak ismertetését megszakítja a kihallgató
18:44-20:34      Arra a kérdésemre, hogy mi a véd azzal szemben, hogy ha a kihallgatás felvétele megsemmisül vagy megrongálódik (ilyenre a véres 2006 ősze kapcsán számos alkalommal sor került)a kihallgató válasza: a technika a garancia. (Az eredmény gyalázatos minőségben hallható az én és védőm által tett nyilatkozatok, míg a kihallgatóé kifogástalan minőségű !). Kifogást jelentek be a törvénysértő saját felvétel készítést tiltó rendelkezés ellen.
20:35-      Törvényes figyelmeztetések folytatódnak, panaszom előterjesztését másodszor szakítja meg a kihallgató
23:23- Panaszom előterjesztését harmadszor szakítja meg a kihallgató
24:53 -Személyes adatok szolgálatására való felhívás és annak megtagadása tételenként
30:00 Bejelentem, hogy a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője vagyok, amely szervezet kérésére éppen a kihallgató tagadta meg korábban az adatszolgáltatást az emberi jogvédő szervezeti jogsegély felajánlásunkra a Pásztor leköpése miatt előzeteseben tartott asszony javára, ilyet még a Gyurcsány-Bajnai korszakban sem tapasztaltunk.
33:15- Kihallgató tájékoztat arról, hogy rabosítanak (fénykép, ujj és tenyérnyomat, DNS minta)
35:50- Ismét kérem a nyilatkozatom tételes jegyzőkönyvezését: megtagadják, illetve a  videofelvétel kihallgatását követő azonnali átadását, amelyet szintén megtagadnak, csak egy napon belül kaphatom meg. Saját hangfelvétel készítését is megtiltja a kihallgató.
43:51-44:15-ig 1. konzultációs szünet
49:16-  A képtelen és törvénytelen gyanúsítás elleni panaszom részletes indokainak előterjesztésének ismételt megkezdése
51:13 - Hosszas unszolásra a gyanúsítás szövegét átadja a kihallgató a következő szavak kíséretében: " Ha a rövidtávú memóriájával gondok vannak, akkor átadom."  A valótlan történeti tényállás leírt szövegét nem hajlandó átadni a kihallgató.
53:52-  2:14:00
A  képtelen és törvénytelen gyanúsítás elleni panaszom részletes indokainak érdemi kifejtése és  bizonyítékok csatolása
2:15:00- Válaszolok a kihallgató egyes kérdéseire, többek között arra, hogy a gyanúsított-társaim ismerhették-e Pásztort és felhívásom nélkül észlelték volna-e térre érkezését. A kérdés irreleváns, mert büntetőjogi szempontból ez lényegtelen, a lényeg az, hogy sem ők nem követtek el bűncselekményt, sem pedig én a véleményem kifejtésével.
2:27:00  Utalást teszek arra, hogy Pásztor István személyemre tett terhelő vallomásával elkövethette a hamis vád bűntettét, de egyelőre nem kértem ezt a közlést feljelentésnek tekinteni.
2:30:00 Védőm, dr. Vajk Kálmán ügyvéd, nemzeti jogvédő előterjeszti a gyanúsítás elleni panasz védői indokolását
2:38:28-2:38:57  2. konzultációs szünet
2:39:30- Ismét kérem a kihallgatás végén a videó felvétel haladéktalan kiadását. ismét elutasítják a kérelmet
2:44:30 A jegyzőkönyv lezárása
A tárgyilagosság érdekében a film vége felé (2:45:48-2:47:02)  látható a törvénytelen gyanúsítás alapját képező "cselekményem", amellyel a május 6-i tüntetésen felhívtam a földvédő tüntetés résztvevőit arra, hogy véleményüket közöljék a hazaáruló Pásztor Istvánnal.
Nyilvánvalóan szóba sem jöhetne jogállami körülmények között, hogy egy gyülekezési jog által védett tüntetésen közölt politikai vélemény, illetve a vélemény kifejtésére történő felhívás bűncselekmény elkövetésére való felbujtásként értelmezzék a nyomozó hatóságok, ezért is beszélhetünk jelen esetben a jogállami kereteken túlmenő, politikai koncepciós eljárásról, amely ellen minden józan ember tiltakozása ésszerűen indokolt..

Budapest, 2014. július 1.
Dr. Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat
(www.njsz.hu) ügyvezetője
www.gaudinagytamas.hu

Tags: