Gaudi a földrablások ellen és a Szent Korona méltóságáért protestált az osztrák kancellárnál az Európa Tanácsban

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének 2014. január 30-i ülésnapján Werner Faymann osztrák szövetségi kancellárnál tiltakozott az osztrák földrablások ellen és a Szent Korona méltóságáért Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője.Gaudi-Nagy Tamás a kancellárnak nem tudta hivatalosan feltenni kérdését a vele szemben egész ülésszakra fenntartott jogellenes felszólalási tilalom miatt (Bővebben ITT és ITT). A nemzeti radikális képviselő a képviselőket megillető kérdezési időszakban felállt, és kezében az "Állítsák meg a földrablásokat Magyarországon!" mondatot tartalmazó angol feliratot maga elé tartva kérte az ülésteremben az osztrák kancellárt, hogy segítsen a jelentős mértékben osztrák gazdák részvételével zajló magyarországi illegális földszerzések, zsebszerződések leállításában. Ezt követően egy másik angol feliratot ("Tiszteljék a Szent Koronánkat!") felmutatva pedig arra hívta fel a figyelmet, illetve kérte az osztrák kormányfőt, hogy mondja meg a Szent Koronát meggyalázó három "humoristának" és egyben minden osztrák embernek, hogy a Szent Korona tiszteletet érdemel, és ezt a magyar emberek joggal várják el mindenkitől.


A kancellár az "our" szó felett látható.

A performance közben a ház egyik biztonsági őre megpróbálta kitépni Gaudi kezéből a földrablások elleni feliratot, azonban ezt a jogvédő képviselő megakadályozta. A meghallgatás végén távozó kancellárnak Gaudi-Nagy Tamás szerette volna átadni névjegykártyáját, és lehetőséget kérni arra, hogy egy találkozó keretében részletesen megbeszéljék az ügyet, azonban ezt - körbeállva a kancellárt - a népes kíséret, testőrök megakadályozták, az osztrák kormányfő pedig szó nélkül, sietve távozott az ülésteremből.Anne Brasseur luxemburgi liberális közgyűlési elnök jelezte: az esetet ismét jelenteni fogják, és nem zárható ki az sem, hogy Gaudi-Nagy Tamást az áprilisi - tehát 2014. tavaszi - ülésszakon is újabb jogkövetkezményekkel sújtják, akár újból eltiltják a felszólalásoktól. Az akcióra azért került sor, nyilatkozta a nemzeti radikális képviselő, mert a felszólalási tilalom miatt az eredetileg tervezett kérdését szabályos keretek között nem tehette fel, és figyelemmel a magyar termőföld külföldiek részéről történő egyre intenzívebb felvásárlására, a külföldiek földszerzési moratóriumának feloldása közelgő határidejére, továbbá a jelenlegi kormányzat részéről elmaradt hatékony földvédő intézkedésekre, nem tűrhetett halasztást ez a nemzeti megmaradás szempontjából életbevágó kérdés felvetése. A Szent Korona iránti tiszteletre való felhívás pedig kétszeresen is fontos ebben az összefüggésben, mivel ismert, hogy a bécsi magyar nagykövet jelenlétében három "humorista" a közelmúltban meggyalázta a Szent Koronát. A termőföld pedig a Szent Korona tulajdona, és azt külföldi nem szerezheti meg.

Nem maradt más hátra, minthogy a magyar termőföld és a nemzeti önrendelkezés megvédése érdekében egy újkori szabadságharcot indítsunk útjára - zárta gondolatait Gaudi-Nagy Tamás. Ennek jegyében tett felhívást nemrég Morvai Krisztinával közösen: Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás a magyar termőföld megvédésével kapcsolatban tett felhívása

www.facebook.com/gaudinagytamas