Hazugság a "devizahitel" és a "forintosítás" - devizahitelesek brüsszeli meghallgatása, I. rész

A "devizahitel" és a "forintosítás" kifejezés éppoly hazug, mint annak hirdetése, hogy "megoldódott a devizahitelesek helyzete a forintosítással" - vált világossá a brüsszeli hallgatóság számára az Európai Parlamentben dr. Morvai Krisztina EP képviselő által szervezett, magyar devizahitelesek és számos érdeklődő (köztük EP képviselők és az Európai Bizottság illetékesei) részvételével tartott, nyilvános meghallgatáson, 2015. március 31-én. A felvétel a meghallgatás 1. részét mutatja be, a 2. rész közzétételére rövidesen sor kerül.
A 2015. március 31-én Brüsszelben magyar devizahitelesek Európai Parlamentben tartott tiltakozó, figyelemfelkeltő akciójának (petíció átadás, tüntetés és nyilvános meghallgatás) videós összefoglalója  16 percben itt látható.

A devizahitelesek Európa Parlamenthez benyújtott petíciója itt olvasható.

Az akció írásbeli összefoglalója itt olvasható.

A meghallgatáson levetítésre került az „Igazságot akarunk! – adósságcsapdába esett devizahitelesek segélykiáltása” című  – Almási Lajos és dr. Gaudi-Nagy Tamás által készített - dokumentumfilm itt látható, amely bemutatja, hogy a sikerpropagandával ellentétben a „forintosítási” törvény csapdában hagyta a károsultakat és azt, hogy a civilek mindenre elszántak a tisztességes rendezés érdekében.

Mindeközben ma, 2015. április 10-én Póka László, a Nem adom a házam mozgalom vezetője elleni koncepciós büntetőeljárás első tárgyalására került sor a Fővárosi Törvényszéken, amelyről rövidesen összefoglaló készül.