Nyomozás "Gaudi-Nagy Tamás ügyében"

Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt rendelt el nyomozást hétfőn a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő napokban elhangzott kijelentéseivel összefüggésben ismeretlen elkövető ellen - nyilatkozta a szerdai Magyar Nemzetnek Nagy Andrea, a KNYF szóvivője.

Tájékoztatása szerint annak az ügyésznőnek a feljelentése alapján indult a büntetőeljárás, akiről - nevesítve - Gaudi-Nagy Tamás előbb a Hír Televízió egyik műsorában, majd az október 23-i Jobbik-megemlékezésen azt állította: egy, a 2006. őszi tévéostrom miatt előzetes letartóztatásban lévő férfi terhes feleségére nyomást gyakorolt, hogy vetesse el gyermekét.

A szóvivő közölte: a feljelentés szerint a képviselő kijelentései teljesen alaptalanok, és alkalmasak az ügyésznő becsületének csorbítására.

Gaudi-Nagy Tamás beszámolója szerint az ügyésznő azt mondta a terhes nőnek: "jobb, ha elveteti a gyereket", mert a férjét évekre börtönbe fogják zárni. Az ügyészség az eset után határozottan visszautasította és kitalációnak nevezte a történetet, amelyet az is gyengít, hogy a férfi nem is volt előzetes letartóztatásban, ráadásul az elmúlt hét évben sehol sem hozakodott elő ilyen esettel - írja az újság.