Szabadságot Beke Istvánnak! Szabadságot Székelyföldnek!

Hatalmas szívességet tett a román elhárítás az erdélyi magyar-székely önrendelkezési mozgalomnak Beke István, a kézdivásárhelyi HVIM vezető elleni képtelen terrorizmus gyanú miatti büntetőeljárással és előzetes letartóztatásba helyezéssel. Azóta is minden nap tüntetnek szabadon bocsátásáért Kézdivásárhelyen. 

A román hatóságok súlyosan megsértik Beke István védelemhez fűződő jogát és a tisztességes eljárás követelményeit.

István derék és tisztességes székely ember: személyesen is ismerem, még országgyűlési képviselőként találkoztam vele Kézdivásárhelyen 2013-ban. 

Beke István a képen tőlem jobbra látható

Ezzel a koncepciós  eljárással őt és a székelyeket, erdélyi magyarokat un  bloc terroristának akarják beállítani, de kudarcra vannak ítélve. 

Remek családja van Istvánnak: felesége Csilla és két gyermeke, kiváló védője, és a nemzeti jogvédők is minden segítséget megadnak neki, továbbá Erdélyben és világszerte egyre többen állnak ki mellette. Az északír mondás ezúttal is igaz: "minél nagyobb az elnyomás, annál nagyobb az ellenállás". Csatlakozzatok a Beke István melletti facebook csoporthoz és tegyetek érte

Az Európai Parlament december 15-17-i plenáris ülésén az éves emberi jogi jelentés vitájában dr. Morvai Krisztina EP képviselő felszólalásában a világ elé tárta a Beke István elleni gyalázatos koncepciós eljárást és azonnali intézkedést kért az eljárás leállítására és átadta az illetékes biztosnak az eddig történt jogsértéseket bemutató jogi összefoglalót. Felszólalásában kitért arra is, hogy "gyökerében kell elvágni az önkényes letartóztatások, azaz a kellő súlyú bizonyíték és tisztességes eljárás nélküli, többnyire politikai megfélemlítés céljából történő bebörtönzéseket. Ahogy ilyesmi felüti a fejét az Európai Unióban, a jelenséget gyökerében kell elvágni, egyébként hogyan mernénk kritizálni ugyanezért a harmadik világbeli diktatúrákat."