Támogatta az Országgyűlés Gaudi-Nagy Tamás az élelmiszer láncokat működtető multik bírságolásának szigorítását célzó javaslatát.

A fogyasztókat rendszeresen megtévesztő, szemtelen és gátlástalan élelmiszer láncokat működtető multinacionális cégek megregulázása érdekében sikerült összefognia a Magyar Országgyűlés képviselőinek. A 2012. március 26 -án elfogadott törvény értelmében sokkal szigorúbb felelősségre vonás vár azokra a multi cégekre akik megszegik az élelmiszer forgalmazásra vonatkozó szigorodó szabályokat.A bírságok drasztikus megemelése érdekében Gaudi-Nagy Tamás több képviselőtársával együtt nyújtott be módosító javaslatot, amellyel a bírság mértékét a 100 millió forintos plafonról 5 milliárd forintra és az árbevétel 5% értékben az árbevétel 10%-ra történő emelését érte el. A módosítást, a törvényjavaslatot előterjesztő KDNP-s Tarnai Richárd támogatta így az Országgyűlés tegnap ezzel a drasztikus megemelt bírsággal fogadta el a törvénymódosítást.

A záróvitában Gaudi Nagy Tamás összegezte az érveket amik a multik bírságolása mellett szólnak és szorgalmazta, hogy ezen eszközökkel élni kell és a lengyel mintára, a szabályokat gátlástalanul megszegő multik törvényellenes és emberellenes gyakorlatát meg kell törni. A javaslatot a Jobbik is megszavazta, amely 309 igen és 0 nem és 9 tartózkodás mellett került elfogadásra. A szavazás adatai itt olvashatók.

Ez a nemzeti radikalizmus nagy sikerének értékelhető, hogy a multik tobzódásának megfékezését egy ilyen kemény bírságolással lehet mostantól megfékezni. A kérdés csak az, hogy élni fog-e ezzel a 2/3os kormány.