Vélhetően központi utasításra megkezdődött a földvédő tüntetők levadászása - nem hagyjuk magunkat!

Miután ma a közársasági elnök is megtette a leköpött hazaáruló érdekében a szokásos elhatárolódást hajtóvadászat indult központi parancsszóra a május 6-i földvédő tüntetés résztvevői ellen, ennek keretében ma több embert a TEK és BRFK nyomozói lakásukon váratlanul felkerestek és kihallgattak. Ez a módszer a Gyurcsány rezsimben Draskovitsék módszere volt a hazafiakkal szemben (lásd 2010-ben elfogadott részjelentésem a 2002-2010 közötti időszak jogsértéseiről, 2.8 pont)

Többek között olyan vidéki embert is kihallgattak ma órákkal a köztársasági elnök példás büntetést követelő nyilatkozata után, aki csak bejelölte a Facebookon, hogy részt kíván venni a tüntetésen, de végül nem jutott el oda. Tőle azt is megérdeklődték -a - cigánybűnözés eseteiben jellemezően unottan aktát tologató és passzív  - nyomozók, hogy "azt vizsgálják, történt e olyan esemény , olyan volt e az eset, ami miatt a rendőrség köteles hivatalból feljelentést tenni." Sőt a kihallgatás során - ahogy a vidéki hölgy írja - "felirták azt is, hogy utoljára márc. 15-én voltam az MVSZ Akadémia elötti rendezvényén és aztán a Jobbikén."
Legfrissebb hírek szerint Sodi, aki kamerájával rögzített a hazaáruló leköpését már órák óta a Tolnai utca rendőrségi objektum vendégszeretetét élvezi tanúként, egyelőre.
Ráadásként ma délután lakásom előtt munkaidőben nyomozók jelentek meg és hívtak fel, hogy miért nem vagyok otthon, mert idézést hoztak egy garázdasági ügyben. Nem ismeretlen helyzet, mivel Gyurcsány tavaly őszi leköpése idén februárban a nyomozó ügyészség hallgatott ki. Ha már ott voltam terrorcselekmény miatt feljelentettem a szemkilövetőt, amit nemrég utasítottak el. Jeleztem nekik, hogy miután egy tettleges becsületsértési ügyben, amelyben a sértett nem tett feljelentést hivatalból foganatosítanak nyomozati cselekményeket, ezért hivatali visszaélést követnek el, amely miatt feljelentéssel élek. Az idézésem holnap 10 órára szól szintén a Tolnai utcai BRFK épületbe, ahová Budaházy Gyurit és számos meghurcolt tüntetőt kísértem már el védőként. Most tanúként kívánnak meghallgatni, egyelőre.

Nemzeti jogvédőként az alábbi hasznos tanácsokat adom a hasonló megkeresésekkel érintetteknek: miután nyilvánvaló, hogy a hatóság irreálisan sebes és koncepciós eljárása arra irányul, hogy egyfajta statáriális és elrettentő hatást keltsen és minél szélesebb körben kriminalizálja a május 6-i tüntetést, ezért azt javaslom, hogy mindenki éljen a Be. 82. § (1) b) pontjában írt jogával és tagadja meg a vallomástételt, miután a tanú tanúvallomást megtagadhatja, ha magát vagy hozzátartozóját bűncselekmény elkövetésével vádolná. Másrészt tegyen feljelentést, mivel - ahogy fent írtam - a nyomozás hivatalbóli megindítása és folytatása egy feljelentést nélkülöző magánindítványos ügyben hivatali visszaélést valósíthat meg. Végül pedig ragaszkodjon mindenki hozzá, hogy a kihallgatási jegyzőkönyvből egy példány másolatot kapjon, amelyet a nyomozóhatóság oldalanként 100,- Ft fejében köteles kiadni. A jegyzőkönvy aláírása előtt mindenki olvassa át alaposan a jegyzőkönyvet és csak akkor írja alá, ha mindenben visszaadja az elhangzottakat.
A Nemzeti Jogvédő Szolgálat gondoskodni fog mindenki védelméről, aki az ügy kapcsán esetlegesen meggyanúsítanak. Várom az érintettek jelentkezését!

A néhány száz földvédő tüntetőtől reszketők szándéka nyilvánvaló: levadászni mindenkit, aki az ellenállás útjára akar lépni ennek a kizsigerelt, gyarmatosított és idegenszívűek, földrablók által megszállt országban. Üzenetünk azonban világos feléjük. Az ír ellenállók jelszava: Minél nagyobb az elnyomás, annál nagyobb az ellenállás. Tehát május 10-i tüntetésünket csak azért is megtartjuk.
Mutassuk meg nekik, hogy nem hagyjuk meg magunkat megfélemlíteni saját hazánkban, legyünk ott minél többen!

Budapest, 2014. május 9.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő
www.gaudinagytamas.hu