Gaudi több büntetést kapott, mint Tisza Istvánné

Hiába az, hogy az LMP-sek paksi bővítés elleni tiltakozása köztudomású tény volt, vis major, amelyet előre betervezni nem lehetett, Gaudi-Nagy Tamás tárgyalásról való - egyébként telefonon előre jelzett - elkésését a bíróság 150.000 forint rendbírsággal sújtotta.

Mint arról beszámoltunk, gyors és meglepetést hozó ítélethirdetéssel zárult múlt csütörtökön a Tisza Istvánné elleni bírósági per. A bíróság döntése szerint a 74 éves asszony garázdaságban bűnös, míg az őt súlyosan bántalmazó, Dániel Péter köréhez tartozó tettest felderítetlenül és büntetlenül hagyták.

A tárgyalás menetéhez tartozik még egy nem elhanyagolható momentum, miszerint a bírónő Tisza Istvánné védőjét, dr. Gaudi-Nagy Tamást 150.000 forint rendbírsággal sújtotta "ki nem mentett védői mulasztás" miatt. Gaudi fellebbezett, ugyanis szerinte nem indokolt a bírság, hiszen vis major történt, az elhúzódó parlamenti ülésnek köszönhetően késett.

Mint elmondta, késedelmét előre nem tudhatta, hiszen az eredeti tervek szerint lett volna ideje átérni a tárgyalásra az ülés után, de az LMP-sek szirénás, paksi bővítés elleni tiltakozása miatt elrendelt szünet keresztülhúzta a napirendet.

Gaudi nem tehette meg, hogy nem várja meg a  folytatást, hiszen a név szerinti szavazás után nem sokkal következett a Felvidékről kitelepített családok kárpótlását sürgető interpellációja, valamint az általa benyújtott, a pártállami vagyon elszámoltatásával kapcsolatos törvényjavaslat tárgysorozatba vételével kapcsolatos előterjesztői beszéde és szavazás.

Amikor kiderült, hogy nem fog tudni odaérni, telefonon értesítette a bíróságot, és kérte, hogy az eredetileg 13 órakor kezdődő tárgyalást tegyék át 14:30-ra. Általában egy ügyvédnek van lehetősége maga helyett helyettesítőt küldeni, de a jelen helyzetben ezt nem tudta megtenni, olyan hirtelen és váratlanul történtek az események az ülésteremben.

A bírónő intézkedése ellen Gaudi fellebbezéssel élt.

www.gaudinagytamas.hu
www.facebook.com/gaudinagytamas