Gaudi utolsó felszólalása, számvetése a parlamentben (videóval)

2013. február 13-án dr. Gaudi-Nagy Tamás Számvetés az elmúlt 4 évről nemzeti jogvédő szemmel, avagy mit tudtam letenni képviselőként a Nemzet asztalára címmel tartotta meg a ciklusban tett utolsó felszólalását, melynek végén ismét megszabadította az üléstermet az uniós zászlótól.
A jogvédő honatya beszéde nemcsak azért volt érdekes, mert a végén ismét eltávolította az ülésteremből az uniós zászlót, hanem azért is, mert összefoglalta négyéves képviselői munkásságát (előző héten tartott számvetését ide kattintva lehet megtekinteni). A radikális képviselő fontosnak tartotta, hogy számot adjon a magyar embereknek, hogy mit tett az országgyűlésben, milyen munkával segítette elő a nemzet ügyét. Nem volt könnyű dolga, hiszen az egyik legaktívabb képviselőként munkáját nehéz volt összefoglalni a megadott öt percben.

Gaudi a felszólalásában elsőként felszólította a képviselőtársait, hogy ők is számoljanak el munkásságukról. Mint elmondta, nagyon büszke arra, hogy nemzeti jogvédőként azt az eszmét, amit megfogalmazott egy mondásban ("Célom, hogy a jog ne a kifosztás és az elnyomás eszköze legyen, hanem a közjót szolgálja, és biztosítsa a magyar emberek szabadságát, méltóságát, biztonságos, büszke és boldog életét.”), úgy érzi, meg tudta valósítani a parlamenti munkakeretek között, még akkor is, ha a pártpolitika szűk keretei sok esetben ezt nem tették lehetővé. Hozzátette, reméli, hogy a jövőben az európai szintű jogvédői munkájával hatékonyan tudja majd a kárpát-medencei magyarok érdekeit szolgálni.
 
A radikális képviselő ezután felsorolta azokat a javaslatokat, amelyek az ő nevéhez fűződnek. Így kitért a 2006-os véres jogsértéseket vizsgáló albizottságra, az alaptörvényi vitára, az Európa Tanácsban végzett munkájára (különösen a tagállamok számára kötelezővé tevő autonómia formák biztosítását a területeken élő őshonos nemzeti közösségek számára), az élelmiszerlánc törvény szigorítására, arra, hogy bekerült a Szent Korona nevesített védelme a Büntető Törvénykönyvbe, valamint a javaslatára felálló Kárpát-medencei Magyar Jogsegély Szolgálatra.

Mindez, és az, hogy mire nem büszke Gaudi, az alábbi videóban megtekinthető: