"Miért van szükség a nemzeti radikálisokra?" - Gaudi-Nagy Tamás fóruma Jászberényben

2013. február 1-én, a jászberényi Tiszti Klub került sor arra a fórumra, melyet Budai Lóránt, a Jobbik jászberényi képviselője tartott, és amelynek meghívott vendége Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő volt. 

Gaudi-Nagy Tamás az előadását egy kérdéssel nyitotta: Miért van szükség radikális szemléletű emberekre? Rámutatott: éppen az egy szem jobbikos önkormányzati képviselő, Budai Lóránt a jászberényi képviselő-testületben az élő példa arra, hogy mennyire fontos az igazság és a helyi emberek boldogulása iránt elkötelezett képviselő munkája. Nélküle a helyi közösség érdekeit sértő ügyek nem kerülnének elő, nem szembesítené senki a vezetést hibáival, mulasztásaival és nem lenne senki aki a kritika mellett értelmes és megvalósítható javaslatokat is tenne. A folytatásban pedig részletesen kifejtette azokat az eredményeket, melyek a Jobbik parlamenti és európai parlamenti jelenléte nélkül nem valósulhattak volna meg (pl.multik adóztatása, magyar állampolgárság elcsatolt honfitársainknak), ezek között külön beszámolt az általa elért eredményekről, többek között az elcsatolt területen élő magyarok állami támogatású jogsegélyszolgálat elindulásáról vagy a büntető törvénykönyv szigorításáról. Mint fogalmazott: ,,Meg kell találnunk a legkeményebb és leghatározottabb megoldásokat, melyek jogszerűek és emberközpontúak."

2013. február 1-én, a jászberényi Tiszti Klub került sor arra a fórumra, melyet Budai Lóránt, a Jobbik jászberényi képviselője tartott, és amelynek meghívott vendége Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő volt. 

Budai Lóránt évértékelőnek is felérő bevezetőjében részletesen tájékoztatta a jászberényi polgárokat. Szót ejtett az értékesített ingatlanokról, az óvodák elbontásáról, hogy több mint 50 főt elbocsátottak az önkormányzati fenntartású intézményekből.. Azt is megtudhatták a Tiszti Klubot színültig megtöltő helyiek, hogy az Önkormányzat  csak a lakbér hátralékokból 36 millió forint hiányt halmozott fel, nem is beszélve a behajthatatlannak minősített több mint 60 millió forint adóhátralékról. Budai elmondta: a plakátolást, szórólapozást, standolást megtiltó önkormányzati rendeletet kimondottan a Jobbikra szabták, és ez ez ellen minden lehetséges törvényes eszközzel tiltakozni kell. 

Ráadásul ahogy az országosan jellemző a fideszes városvezetésű településekre, a helyi lap gyakorlatilag közpénzből finanszírozott propaganda célokat szolgál. 

Ezt követően egy szellemes bevezető után - Gaudi-Nagy Tamás felszólalásainak, írásbeli kérdéseinek a számát vetette össze a helyi polgármester/ogy. képviselő mutatóival -, a jelenlévők derültsége közepette adta át a szót a jogvédő politikusnak. 

Gaudi-Nagy Tamás az előadását egy kérdéssel nyitotta: Miért van szükség radikális szemléletű emberekre? Rámutatott: éppen az egy szem jobbikos önkormányzati képviselő, Budai Lóránt a jászberényi képviselő-testületben az élő példa arra, hogy mennyire fontos az igazság és a helyi emberek boldogulása iránt elkötelezett képviselő munkája. Nélküle a helyi közösség érdekeit sértő ügyek nem kerülnének elő, nem szembesítené senki a vezetést hibáival, mulasztásaival és nem lenne senki aki a kritika mellett értelmes és megvalósítható javaslatokat is tenne. A folytatásban pedig részletesen kifejtette azokat az eredményeket, melyek a Jobbik parlamenti és európai parlamenti jelenléte nélkül nem valósulhattak volna meg (pl.multik adóztatása, magyar állampolgárság elcsatolt honfitársainknak), ezek között külön beszámolt az általa elért eredményekről, többek között az elcsatolt területen élő magyarok állami támogatású jogsegélyszolgálat elindulásáról vagy a büntető törvénykönyv szigorításáról. Mint fogalmazott: ,,Meg kell találnunk a legkeményebb és leghatározottabb megoldásokat, melyek jogszerűek és emberközpontúak." Gaudi részletesen kitért hazánk nemzetközi megítélésére, a nemzetközi szervezetekben betöltött tagságainkról, az ezekből fakadó kötelezettségeinkről és kényszerpályáinkról. Beszámolt az Európa Tanácsban Nirenstein és társai által ellene indított támadásról, amelyet sikerrel vert vissza. Az EU-val kapcsolatban kifejtette: ,,A jogokban való részesedés és a pénzforrásokhoz való hozzájutás nem egyformán érvényesül az EU-ban, másodosztályú tagok vagyunk." Ha a termőföldet nem tudjuk kivetetni a csatlakozási szerződés újratárgyalása által a tőkejavak szabad áramlása fejezetből, akkor nem maradhat más mint a kilépés az EU-ból, a magyar termőföld megvédése érdekében. Szó esett az ún. államadósság présről, a külföldi tőke gyarmatosításáról, a munkavállalók kiszolgáltatottságának növekedéséről, a multinacionális cégekkel kapcsolatos küzdelmekről és eredményekről, melyben a Jobbik oroszlánrészt vállalt (pl. a multikkal szemben kiszabható bírság drasztikus emelése, vagy a beszállítókat védő törvényeket megszületése kapcsán). 

A folytatásban Gaudi górcső alá  vette a kormány 2010-ben tett vállalásait, melyek elemzése során részletesebben kifejtette  álláspontját az egymillió munkahely,  ,,két hét alatt rendet teszünk" és az elszámoltatás be nem váltott ígéreteivel kapcsolatban. 

A mintegy két órás fórum végén a helyi polgárok kérdéseket intézhettek a képviselőkhöz, melyeket elsősorban a megjelent vendégnek, Gaudi-Nagy Tamásnak címeztek. 

Gaudi-Nagy Tamás jászberényi útját a Munkás utcában (korábban ott cigányok laktak döbbenetes 3. világbeli állapotok között, az épületet végül Morvai Krisztina EP képviselő fellépésének hatására bontották el és költöztették el az érintett családokat ), illetve a Neszűr elnevezésű, cigányok által lakott  településrész megtekintésével kezdte. Erről rövidesen részletes videóval jelentkezünk. 

A rendezvényről készült fotók és videó alább