Újabb törvénymódosítás az OBH elnökéről EU diktátumra: a gyarmatosítás-párti szociknak-gyurcsányistáknak ez is kevés, a Jobbik szerint ebbe nem szólhat bele az EU

A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. törvény, valamint a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CLXII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat (T/6393) záróvitájában Gaudi-Nagy Tamás 2012. július 2-án kifejtette, hogy az előtte szóló szocialista és gyurcsányista képviselők számára  a fő szempont a nemzetközi szervezeteknek való elvtelen és gerinctelen megfelelés. ,,Ezt bizonyították nyolc éven keresztül, s az igazságszolgáltatás területén is nagyon sok ,,referenciájuk" van arra vonatkozóan, hogyan kell politikai befolyásolással kézi vezérelt döntéseket hozni olyan emberek ellen, akik az ellenállást képviselték." - mondta felszólalásában a radikális képviselő.

Az egyesekben heves indulatokat, másokban gúnyos kacarászást is kiváltó
felszólalás alább megtekinthető:


A politikai befolyásos ügyek nyilvánvaló példája  Máziné dr. Szepesi Erzsébet bíró, aki Budaházy Györgyöt koncepciós eljárásban ítélte el jogerősen, de a hazafit  végül  hat év után a múlt héten mentették fel a Kúrián Budaházy Györgyöt.
Ez a bírónő még mai napig állásában van. Gaudi-Nagy Tamás korábban már kezdeményezte, hogy az Országos Bírósági Hivatal elnökének legyen meg az a lehetősége, melyben politikai ügyekben lejáratódott bírák szakmai alkalmassági felülvizsgálatát kezdeményezheti. Ezt az erről szóló név szerinti szavazáson a Jobbikon kívül mindenki ellenezte.

,,A bírósági reform mindenképpen kellett. Ezt mi fontosnak tartottuk és támogattuk. Egyes elemeivel, egyes irányaival azonban nem tudtunk maradéktalanul egyetérteni. Azt azonban világosan kell látni, hogy aki az Országos Igazságszolgáltatási Tanács korábbi rendjét mintegy nosztalgikus álmot kívánja védeni, az egy olyan rendszert kíván védeni, amelyben a megyei bírák saját magukat ellenőrizték, saját magukat igazgatták. Ebből fakadóan nem voltak képesek arra, hogy a hatékony igazságszolgáltatás legfontosabb kritériumát, az ésszerű időn belüli pártatlan elbírálás elvét nyilvánosságra és érvényre juttassák." - mondta a Jobbik jogvédő szakpolitikusa.

Gaudi-Nagy Tamás felszólalásában élesen bírálta Baka András volt főbírót, aki korábban olyan nyilatkozatokat tett - például a Jobbik feloszlatására vonatkozóan -, ami megengedhetetlen volt az ő státuszában. Bárándy Gergely (MSZP) figyelmét külön is felhívta a radikális politikus a 2006-os
semmisségi törvényre, melyet a bírói kar megengedhetetlen és tűrhetetlen módon elszabotált. Pozitívan szólt az Országos Bírósági Hivatal új vezetője, Handó Tündének és a Kúria elnöke, Darák Péter munkájáról, mivel eddigi tevékenységük cáfolja, hogy  a kormány rajtuk keresztül befolyást szerzett volna az igazságszolgáltatás felett, ígéretes reformokat indítottak el.