Csúfos kudarcot vallottak az antiszemitázók az Európa Tanácsban

Az Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyűlésének Ügyrendi Bizottsága ma délelőtti ülésén elutasította Nirenstein olasz képviselőnő és társainak tegnapi kérelmét, amely arra irányult, hogy engem és egy görög képviselőtársamat (Eleni Zaroulia) tiltsanak ki az ET Közgyűléséről, mivel szerinte mi, illetve pártjaink "rasszista és antiszemita" álláspontot képviselünk és veszélyt jelentünk Európára.

A bizottság megállapította, hogy mandátumunk nem vitatható, demokratikus választások útján és a megfelelő eljárási szabályok betartásával veszünk részt az ET Közgyűlés munkájában. A mandátumot vitatók olyan eljárási indokokra hivatkozva terjesztették elő valótlanságoktól hemzsegő kérelmüket, amelyek alapján nem lehet egyetlen képviselőnek a legitimitását sem kétségbe vonni. Az Európa Tanács alapító statutuma szerinti értékekbe való ütközést csak a teljes nemzeti delegációk szintjén lehet vizsgálni, azonban ilyen kérelem Magyarország ellen nem volt. Rámutatott a bizottság arra is, hogy a politikai véleménykülönbségeket vitákkal kell tisztázni és nem a demokratikus intézményekből való kirekesztéssel.

A bizottsági vitában tett hozzászólásomban felhívtam a figyelmet a kezdeményezés megalapozatlanságára és annak a demokratikus alapelveket sértő jellegére, mivel a vélemény-nyilvánítási szabadságot és a demokratikus választásokat kérdőjelezték meg. Az ilyen kezdeményezések csak arra alkalmasak, hogy indulatokat gerjesszenek az antiszemitizmus bunkósbotját használókkal szemben. Látható, hogy egyesek képtelenek megemészteni azt, hogy a demokratikus választások eredményeként már azon milliók véleménye is megjelenik a nemzeti parlamentekben és az európai szervezetekben, akiknek elege van abból, amit eddig a fősodratú politika hozott. Így például a nemzeti önrendelkezés és társadalmi igazságosság térvesztése, adósságcsapda, megszorítások, multinacionális vállalatoktól való függés és munkanélküliség, illetve a munkavállalók kiszolgáltatottságának növekedése, totálisan sikertelen pozitív diszkrimináción alapuló cigánypolitika, védtelenség a növekvő bűnözéssel szemben, az alapvető emberi jogok terrorizmus elleni harcra hivatkozással történő szűkítése és az európai nemzetek önvédelméért küzdő erők folyamatos támadása, lejáratása.

Elgondolkodtató, hogy a 2006 őszi véres rendőri erőszakot követően senkiben nem merült a gyurcsányista képviselők elleni fellépés, pedig akkor súlyos és tömeges jogsértésekre került sor. A kettős mérce megint megnyilvánult: újra és újra bebizonyosodik, hogy amikor már nincs érv a kritikus erőkkel szemben, akkor jön a jól bevált recept: rásütni az antiszemita bélyeget, főleg ha bírálat éri Izraelt a palesztinok emberi jogainak megsértése miatt vagy a holocaust-ipar visszásságaira történik utalás. A Jobbik ennek folyamatos célpontja, de hiába. Ezúttal most kudarcot vallottak, sőt inkább abban segítettek, hogy ezzel most bizonyára nőtt azok száma, akik visszautasítják ezt a vélemény-terrort.

Elismert tagja vagyok a közgyűlésnek, a bizottságomban pedig tavaly állandó képviselőnek delegáltak az Európai Bizottság a Hatékony Igazságszolgáltatásért nevű szervezetbe, illetve bizottsági véleményezőnek a gyerekbarát igazságszolgáltatásról készülő jelentéshez. Emberi jogok iránt elkötelezett jogászként és legaktívabb független képviselőként az elmúlt 2 és fél év eddigi tíz közgyűlési ülésén minden alkalmat megragadtam, hogy az emberi jogok diszkriminációmentes - tehát nem csak kiváltságos csoportok számára történő - érvényesülése érdekében fellépjek. Különösen a hagyományos nemzeti közösségek és ezen belül is az elszakított sorban máig önrendelkezési jogától megfosztva élő magyarok jogaiért, a jogtiprások ellen és az elkövetők felelősségre vonásáért. Sikerült 2011-ben egy olyan közgyűlési határozatot elérnem, amely utat nyitott a területi autonómia megvalósítására, ahol erre igény van. Ez az akció arra is alkalmas volt, hogy megerősítsen abban a tudatban, hogy képviselői munkámmal helyes úton járok.

Strasbourg 2013. január 22.
Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő

Az ET közleménye az akkreditációm elleni támadásról és Nirenstein és társainak hazugságoktól és csúsztatásoktól teli sajtótájékoztatója az akkreditációm támadásáról - csak erős idegzetűeknek

CsatolmányMéret
Credentials ratified.doc15.5 KB