A délvidéki magyarság sorsa lendületet kapott, a magyar diplomácia pedig határozott - sajnos mindez csak Martonyi szerint

2013. november 25-én, Sikeres magyar akció a délvidéki magyarokért az Európai Parlamentben címmel napirend utáni felszólalás keretében tájékoztatta az Országgyűlést Gaudi-Nagy Tamás, nemzeti radikális jogvédő.

Majd egy hónappal később, Martonyi János, Magyarország külügyminisztere a jobbikos képviselő felszólalására az alábbi "tájékoztatást" adta:

"A november 25-i "Sikeres magyar akciók a délvidéki magyarokért az Európa Parlamentben" című napirend utáni felszólalására az alábbi tájékoztatást adom.

A délvidéki magyarság sorsa igazi lendületet leginkább attól a felemelő történelmi eseménytől kapott, amikor a magyar és a szerb államfő 2013. június 25-26-án, Csúrogon közös főhajtással adózott a II. világháború idején elkövetett cselekmények vajdasági magyar és szerb áldozatai előtt.

Meggyőződésem ugyanis, hogy a történelemmel való őszinte szembenézés, továbbá Szerbia integrációs törekvéseinek megfontolt és hathatós támogatása hozzájárulhat ahhoz, hogy a vajdasági magyarság sorsa a saját maga által is kívánt irányban fejlődjön.

Ebben a magyar diplomácia oly módon segít, hogy egyértelműen és határozottan képviseli álláspontját: elvárjuk a szerb hatóságok fellépését a magyarságot kedvezőtlenül érintő ügyek kivizsgálása, a visszatérő atrocitások elkövetőinek részrehajlástól mentes felelősségre vonása, illetve a további incidensek megelőzését szolgáló lépések megtétele tekintetében.

A kisebbségek jogainak védelme pedig éppen Magyarország hathatós fellépésének is köszönhetően kiemelt szerepet kap Szerbia uniós csatlakozási tárgyalásai során. A szerb fél tisztában van azzal, hogy a szerbiai nemzeti kisebbségek jogainak garantálása kulcsfontosságú kérdés az ország jövője szempontjából.

Budapest, 2013. december "18"

- zárja sorait a szabadkőműves külügyér a Kuruc.infóhoz is eljutott levelében (a levél csatolva).

Akkor nézzük sorjában. Az elszakított területek magyarságának jogfosztottsága elsősorban annak a cselekvésképtelen külpolitikánknak köszönhető, mely minden esetben kimerül az országrablók felé tett szimbolikus gesztusokban. Ilyen volt a csúrogi főhajtás is. Arról, hogy a több mint kétszázezres délvidéki magyar közösséget nem illeti meg az önrendelkezés joga, nem lehet egy magyar anyanyelvű egyetemük (érzékeltetésül jegyezzük meg, hogy az arányaiban  hasonló finnországi svédeknek három is van...), számos esetben pedig fizikailag is bántalmazzák őket anyanyelvük használata miatt, a Martonyi-féle külügy nem szívesen beszél, hiszen ez sértené a megszálló államok politikusainak és sovinisztáinak az érzékenységét.

A külügyminiszter őszinte szembenézésről beszél, de a kül- és nemzetpolitika színterén nem sok, de kiejteni nem hajlandók a szájukon Trianont, nemhogy a békeparancs tarthatatlan és máig ható igazságtalanságaira ráirányítsák a nemzetközi közvélemény figyelmét.

Arról pedig, hogy a magyar diplomácia milyen módon segít, mennyire egyértelmű és határozott lépéseket tesz, alább egy adalék: az új temerini fiúk ügyét az Országgyűlés Lukács Tamás (KDNP) vezette Emberi jogi bizottsága napirendre sem volt hajlandó venni, hiába szerették volna azt jobbikos honatyák (Gaudi-Nagy Tamás, Zagyva György Gyula és Kulcsár Gergely). Az eredményességet pedig mi sem mutatja jobban, mint épp az említett hét "új temerini fiú" ügye, akiket nagyszámú szerb szélsőséges egy szórakozóhelyről hazafelé tartva üldözőbe vett, tehergépkocsival el akart gázolni, sörösüvegekkel megdobálták őket, sörösüvegzáport zúdítottak rájuk, az üldözöttek egyikét különös kegyetlenséggel bántalmazták, ennek ellenére a támadók, az erőszakosan fellépő szerbek közül egyetlen személy ellen indítottak eljárást (szabadlábon védekezés mellett), míg a hét "új temerini fiút", több mint egy év után a múlt hónapban engedték szabadon, s akik közül hárman időközben kénytelenek voltak ideiglenesen átköltözni a gúnyhatáron, miután szabadulásukat követően elviselhetetlenné vált számukra a szerb hatalom részéről tanúsított állandó vegzálás.

A fiúk - ha már a Kormányra nem számíthatnak - olvasóink segítségében bíznak, részletekről bővebben IDE kattintva olvashatunk bővebben.

A támogatásokat a Magyar Csodaszarvas Egyesület bankszámlaszámára utalva tudjuk eljuttatni:
10402166-21604537-00000000 (K&H)
A közlemény rovatba írjuk be, hogy "Az új temerini fiúknak"!
Ne feledjük: A jókedvű adakozót szereti az Isten (2Kor.9:7).

Összességében kimondhatjuk, hogy a Martonyi által hivatkozott "kisebbségek" jogainak védelméből az elszakított területek magyarsága vajmi keveset érezhet, azonban a jövő év első felében ebben is joggal számíthatunk radikális fordulatra.

forrás: Kuruc.infó

CsatolmányMéret
Scan0001.jpg328.2 KB