Dicsőség és tisztelet a 75 évvel ezelőtti kitörés hőseinek - A Hazáért mindhalálig !

75 éve, 1945. február 11-én este 8 körül törtek ki a bolsevik támadók ellen védekező, Budai Várba szorult magyar és német csapatok. Február 12-én reggelre nagyjából 16 ezer katona jutott ki a város környéki hegyekbe. A Vörös Hadsereg kegyetlen embervadászatot rendezett soraikban.

A közel 40 ezer harcosból kevesebb mint ezer jutott ki végül élve az ostromgyűrűből, a többiek hősi halált haltak vagy fogságba estek, ami a közeli halál esélyével volt egyenlő.

De nem adták fel, ahogy mi sem fogjuk feladni a honvédő küzdelmet a bolsevik módszerekkel hazánkat és a keresztény Európát egyre agresszívabban és gátlástalanabbul támadó neomarxista-liberális, patriofób erőkkel szemben !

Megkerülhetetlen, hogy ezek a hősök végre helyükre kerüljenek a magyar történelmi emlékezetben és méltóképpen emlékezzen rájuk az ország, amelyért életüket adták!

Ennek jegyében zajlik idén is a Kitörés Emléktúra, amelynek résztvevői a Budai Várból indulnak a 60 km hosszú útra (https://kitorestura.hu/utvonal/).

A közös hagyományőrző túrán való részvétel nem esik a gyülekezési törvény hatálya alá, mivel a törvény 2. § (1) bekezdése csak a közügyben való véleménynyilvánítás céljából zajló nyilvános gyűléseket tekinti a hatálya alá tartozónak, ez pedig a jelek szerint nem ilyen.

A méltó emléktúrát akadályozók az Alaptörvény Nemzeti Hitvallásában foglalt alábbi rendelkezésekkel mennek szembe:

"Büszkék vagyunk az országunk megmaradásáért, szabadságáért és függetlenségéért küzdő őseinkre."

"Büszkék vagyunk arra, hogy népünk évszázadokon át harcokban védte Európát, s tehetségével, szorgalmával gyarapította közös értékeit."

"Tiszteletben tartjuk történeti alkotmányunk vívmányait és a Szent Koronát, amely megtestesíti Magyarország alkotmányos állami folytonosságát és a nemzet egységét."

"Valljuk, hogy a történeti alkotmányunkban gyökerező önazonosságunk védelmezése az állam alapvető kötelessége."

"Nem ismerjük el történeti alkotmányunk idegen megszállások miatt bekövetkezett felfüggesztését."

Cseh Tamás - Széna tér - Kitörés című dalával tisztelgek előttük.

Örök dicsőség fényeskedjék nekik!

https://www.youtube.com/watch…

Ajánlom megtekintésre a 75. évvel ezelőtti hősi küzdelem történetét hitelesen bemutató ezen dokumentumfilmet:

https://www.youtube.com/watch?v=XbwGRbEqgRc