Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Nem állnak le a koncepciós eljárások

Az önkényuralmi rendszerekben megszokott koncepciós eljárások ellen emelte fel a szavát parlamenti sajtótájékoztatóján Gaudi-Nagy Tamás. A Jobbik országgyűlési képviselője ilyennek nevezte a tavalyi Erzsébet téri, gárdisták által szervezett ülődemonstráció brutális és törvénytelen feloszlatását, s a többi gárdaellenes akciót, a Szima Judit rendőrszakszervezeti (Tettrekész érdekképviselet) vezető elleni házkutatást és folyamatos hatósági vegzálást, valamint a Budaházy György és a Hunnia Mozgalom elleni eljárásokat.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetője szerint utóbbi esetben a gyanút megalapozó bizonyítékokat sem tudott produkálni az eljáró hatóság. Gaudi-Nagy Tamás hangsúlyozta, ezek az eljárások mind kormányzati-politikai megrendelésre születtek. Vona Gábor, Kiss Róbert gárdakapitány és még két gárdista ellen, összesen 4200 oldalnyi iratot gyártottak a hatóságok.

A jogvédő-politikus bejelentette, holnap a strasbourgi Emberi Jogi Jogok Európai Bírósághoz fordul kérelemmel a Magyar Gárda bírósági feloszlatása miatt. Egyben nehezményezte azt is, hogy a parlamenti interpellációjára válaszoló legfőbb ügyész nem nyilvánította ki, elfogadhatatlanok számára a politikai indíttatású eljárások. Gaudi szerint ugyanis Kovács Tamás legfőbb ügyész és az ötvenes éveket idéző vádhatósági eljárások a vállalhatatlanok.

Vona reméli, az új kormány nem akarja beteljesíteni Gyurcsányék álmát

Vona Gábor – akit ma tanúként hallgatott ki a bíróság a Kiss Róbert által indított perben a kifogásolt tavalyi Erzsébet téri oszlatás kapcsán, ahonnan a Jobbik elnökét is elhurcolták, előállították a rendőrök – arról beszélt, hogy nincsen magyarázkodni valója, hiszen „ami ellenünk folyik, az politikai koncepció alapján történik.” Hozzátette, manapság nehéz úgy törvénytisztelő állampolgárként élni, ha teljesen zavaros jogi indokok alapján indíthatnak valaki ellen politikai természetű eljárásokat.

Vona Gábor megerősítette, nagyon szeretné, ha Orbán Viktor kormányfő lehetőséget biztosítana a nemzeti konzultáció keretén belül, hogy bemutathassa a gárda valós történetét. A Jobbik elnöke reményét fejezte ki, hogy a mostani kormány nem akarja beteljesíteni Gyurcsány Ferenc, Draskovics Tibor és bajnai Gordon álmát, s nem tapossák el a társadalmi kezdeményezéseket.

Fotók, egyéb:

Ma tartott sajtótájékoztatót Vona Gábor és Gaudi-Nagy Tamás. A sajtótájékoztató végén épp arra bóklászott el Steiner Pál és Horváth Csaba. Steiner megkérdezte Gaudit, hogy mi történik itt, mert a Dr. Gaudi épp a tudósítónknak mutatta, hogy 4200 oldalnnyi nyomozati anyag milyen terjedelmű. Az alábbi párbeszéd zajlott le:
-Steiner: Mi történik itt?
-Gaudi: Épp a Gárdát akarják feloszlatni.
-Steiner és Horváth: Helyes, helyes!

No comment!

Gaudi, Vona és a nyomozati iratokGaudi, Vona és a nyomozati iratok

Nyomozati anyag még dobozbanNyomozati anyag még dobozban

Gárdisták az aktábanGárdisták az aktában

Az  "ÜGY"Az "ÜGY"


barikad.hu