Elgurult a gyógyszer vagy a Jobbik kampánycsapatává vált egy sértett, bosszúvágyó oligarchának, akinek a csapdájából korábban a kormányt éppen ők akarták kiszabadítan?

Az ECHO Tv Napi aktuális c. műsorában 2017. november 23-án beszéltem a Jobbik vezetésének pálfordulásáról, hazafias szempontól vállalhatatlan tetteiről, a bevándoroltatás elleni november 29-i brüsszeli hazafias tüntetésről, a Soros hálózat áljogvédő- álcivil szerveinek nemzetellenes cselekményeiről, migrációs invázióval kapcsolatos felelősségéről és a trianoni-párizsi békediktátumok eltörlését célzó nemzeti konzultációról.

Köszönöm a nagyszámú támogató véleményt a tegnapi Magyar Időkben megjelent interjúmmal kapcsolatban, megerősítettek abban, hogy nem én megyek szembe a forgalommal... Még nem késő visszafordulni!

És: éppen most, amikor az EU gépezete csúcsüzemmódban minden - jogi, politikai és monetáris - eszközzel törekszik megtörni a nemzeti önrendelkezésért küzdő államokat - különösen lengyeleket és hazánkat - a görögöket is bedöntő euró bevezetése mellett síkra szállni közösen nemzetáruló, balliberális, részben szemkilövető pártokkal már közelít a hazaárulás fogalmához. A Gazdaságkutató Intézet minapi konferenciáján ugyanis a DK, az MSZP, a Momentum, az Együtt, a PM mellett a Jobbik is az euró bevezetését támogatta, csak az LMP adott kitérő választ.

"Szeretnénk bevezetni az eurót - mondta Varga-Damm Andrea, a Jobbik szakértője. Ennek pragmatikus oka van, a szerződéseket be kell tartani - fűzte hozzá. Magyarország már csak egyetlen kritériumot nem teljesít, az államadósságét, de ezt az EU rugalmasan kezeli. Nem szeretnénk, ha ez a folyamat elhúzódna - fejtegette, hozzátéve, hogy a 2018-as választások után egy-másfél évvel csatlakoztatná a Jobbik Magyarországot az ERM II árfolyamrendszerhez."

Három éve még a Jobbik helyesen az euro bevezetése ellen volt: " A Jobbik nem szeretné, ha bevezetésre kerülne az euró." - fogalmazott akkor Volner János.

De még Gyöngyösi Márton néhány napja is azt nyilatkozta, hogy "maga az euró sem mondható hatalmas sikertörténetnek, éppen az eurót használó országok hatalmas gazdasági különbségei miatt."

Sőt a Jobbik képviselői idén október 17-én még tartózkodtak "Az eurózónához való csatlakozási folyamat megkezdéséről” c. országgyűlési határozati javaslat szavazásánál. Mi változott azóta ? Mi folyik itt ?

Ne felejtsük el: Simicska Lajos kétes oligarchatevékenységének kivizsgálása érdekében Vona Gábor 2012-ben nagyon helyesen még vizsgálóbizottságot is kezdeményezett, mondván: „ki kell szabadítani a kormányt ennek a körnek a csapdájából”. Úgy látszik ezt a mondatot most a Jobbikra kell alkalmazni, mivel végszükség helyzetben van.