Elkészítette a kormány hazánk költségvetését az IMF-nek

Ez most kinek a költségvetése, a kormányé vagy a szocialistáké? - tette fel a kérdést Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik) 2012. június 6-án, a 2013-as költségvetés vitájában (a költségvetés tervezet IDE kattintva megtekinthető. A radikális politikus szerint azoknak a nemzetközi szervezetek által diktált feltételeknek van alárendelve a büdzsé, amelyeket a szocialistáknál jobban még senki nem szolgált. Mindezt úgy összegezte: a nemzetközi pénzügyi szervezetek diktátumának költségvetésével állunk szemben.


 
Hangsúlyozta az adósságszolgálat gazdasággyengítő hatását és azt mondta: a jövőt jelentő ágazatok, például az oktatás szenvedi el a legnagyobb veszteséget.  A képviselő kevesellte többek között a bíróságok forrásait, szerinte ez is hátráltatja az eljárások gyorsítását. Megengedhetetlennek tartotta, hogy csökken az alapvető jogok biztosának költségvetése, miközben az általa kirakatszervezetnek titulált Egyenlő Bánásmód Hatóság több pénzből gazdálkodhat jövőre.

 "Továbbra is fizetjük a zsidó kárpótlást" - fogalmazta meg további kifogását, hozzátéve: a felvidéki magyarok még mindig nem kaptak ilyen jellegű segítséget.
Gaudi-Nagy Tamás felszólalásában éles kritikával fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy hazánk 14,7 milliárd forinttal támogatja Nagy-Britannia mezőgazdaságát, de Hollandiának és Svédországnak is jut közel 2 milliárd a magyar adófizetők pénzéből.