"Elkerülhetetlen Trianon felülvizsgálata!" - Kérdésekkel bombázta a kormányt a Jobbik, Steiner cinikusan röhögött

Trianonnak szentelte mai felszólalási lehetőségeit a Jobbik. A kormány képviselői szégyenteljes válaszokat adtak a feltett kérdésekre - vagy nem is válaszoltak rájuk.

Szávay István: Nem a vesztés a bukás, hanem a lemondás; nem ünnep- a mai, hanem gyásznap - Rétvári Bence válaszában arról hazudozott, hogy a magyar diplomácia legfontosabb célja a külhoni magyarok védelme, s megnyugtatta a területrabló államokat: semmi bántódásuk nem lesz, amíg a Fidesz van kormányon. Végül újra hallhattuk azt a Schmitt Pál-i baromságot, hogy az erdélyi magyarok (akikről azt mondja, "Romániában születtek") legyenek jó román állampolgárok:
Szávay: Milyen konkrét lépéseket tett az elmúlt két évben a kormány a felvidéki magyarokat ért folyamatos jogsértések ellen? - Németh Zsolt szerint "párbeszédet kell folytatni szomszédainkkal", a Jobbik viszont a "szomszédok" sértegetését akarja, amikor szeretné tisztázni például a Malina Hedvig-ügyet vagy a dunaszerdahelyi magyarverést, vagy éppen visszavonatná a nyelvtörvényt. Ez Németh szerint sehova nem vezet, sőt kártékony. Sőt a szocik túl keményen (!) képviselték a magyar ügyet, ez sem vezetett sehova, állóháború alakult ki, még a felvidéki magyarság száma is csökkent (nyilván emiatt).
Gaudi-Nagy Tamás interpellációja: Trianon gyógyírje az önrendelkezés, avagy számíthat-e a székely autonómiamozgalom a magyar kormány védhatalmi támogatására? Egy diktátumot elfogadni soha nem lehet, és elkerülhetetlen annak felülvizsgálata - jelentette ki a Jobbik képviselője. Rétvári "válaszában" az alaptörvényt idézgette és a különböző programokról beszélt (mellé), de a kérdésre nem felelt. Érdemes megfigyelni Steinert, hogyan röhög perceken át cinikusan, amikor Gaudi, miközben arról beszél, hogy a székelység végveszélyben van, felmutatja a székely zászlót:
Frissítés: Újabb felszólalások a témában:
Zagyva György Gyula: Kettős állampolgárság – kettős mérce? - Orbán Viktor válaszolt, de nem mondta el, miért a nemzeti érzelmű emberek akadnak fenn a "nemzetbiztonsági rostán", s milyen veszélyt jelenthet egy hároméves kisfiú és a kilenchónapos kislány:
Farkas Gergely: Hajlandó-e szembenézni a kormány a külhoni magyar családok számára folyósított oktatási-nevelési támogatás rendszerének problémáival és negatív hatásaival? - Rétvári Bence válaszol:
(Kuruc.info)