Embert próbáló március idusa - aki tud segítsen

Az idei március 15-én az amúgy is sok sebből vérző hazánk elképesztő megpróbáltatásokon ment át a rendkívüli téli időjárás miatt, és még véget sem értek. Ez a nap a Nemzet szabadságvágyáról szól, de ezt most nem az ítéletidő miatt elmaradt megemlékezések elevenítik meg (jómagam a Battyány-örökmécses Jobbik és a lengyel Nemzeti Mozgalom általi közös koszorúzásán vettem részt), hanem a rendkívüli körülmények elleni küzdelem. Még mindig sokan szorulnak segítségre úgy a hó fogságában rekedtek, mint az abból megmenekültek közül.

A hatóságok mellett számos honfitársunk is önzetlen módon igyekszik segíteni a bajbajutottakon, hálás köszönet illeti őket! Ezúton fejezem ki mély együttérzésemet a megpróbáltatásoktól szenvedőkkel, és egyúttal arra kérek  minden jóérzésű, tettrekész és a veszélyeztetett övezetek környékén élő embert, hogy aki e sorokat olvassa, legyen gárdista, jobbikos, fideszes vagy akár bármilyen érzelmű, világnézetű egyén, lehetőségének keretei között találja meg a módját annak, hogy segítségére legyen az ítéletidő miatt szükséges, a honfitársaink személyének és vagyonának védelmét biztosító küzdelemnek. Jogos társadalmi elvárás, hogy az állam illetékes szervei minden elképzelhető intézkedést hatékonyan és gyorsan megvalósítsanak a márciusi tél következményeinek elhárítása érdekében. De  elvárható a pártoktól is, hogy lehetőségeiket kihasználva segítsenek.

Az ilyen helyzetek világítanak rá arra, hogy a tettrekész hazafiakat tömörítő Magyar Gárda és minden más ilyen önszerveződés elleni, évek óta tartó üldözés milyen káros, hiszen mint korábban az árvizek idején, most is jól jönne a fegyelmezett gárdisták önzetlen segítsége. Az elismerés helyetti folyamatos zaklatások miatt a hatékony helytállást  most sokkal nehezebb megvalósítani. Most a legfontosabb a szolidaritás és az együttműködés, de a baj elhárítását követően meg kell vizsgálni, hogy minden hatóság megtett-e minden törvényben előírtat és tőle telhetőt a katasztrófahelyzet elhárítása érdekében. Ennek felvetése nem kifogásolható, azonban  pártpolitikai tőkét  nem lehet és nem is szabad  ebből kovácsolni. Gyurcsányék meg milyen jogon kérnek bármit számon, amikor 2006 augusztus 20-án emberéletekbe került a bűnös felelőtlenségük?

A szabadságharc szellemiségére van szükség a fennálló helyzettel való megbírkózáshoz, de ugyanúgy az önrendelkezésünk visszaszerzéséhez is. Mert mi más lehet a cél? Ez székely testvéreink vágya is, de az egész Nemzet sorsa is ettől függ.

Ezt a szellemiséget idézi fel Sára Sándor örökbecsű filmje a 80 huszár...Akinek van kedve és ideje kérem nézze meg és gondolkozzon el a film mélyre ható üzenetein!

Isten óvja Magyarországot!
2013. március 15.
Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő