A Fidesz kiszolgáltatottá tenné a kormánytisztviselők közti kismamákat

A Fidesz a kormányprogram vitájának első napján szembe megy saját céljaival: kiszolgáltatottá tenné a kormánytisztviselők közti kismamákat.

A kormánytisztviselők (jelenleg: központi közigazgatási szervekben dolgozó köztisztviselők) jogállásáról szóló törvényjavaslat nem titkolt célja, hogy a leendő kormány saját, politikailag lojális embereit ültethesse a jelenleg esetleg eltérő politikai nézetű, a kormány munkáját segíteni hivatott köztisztviselők helyére.
A törvényjavaslat szerint a jövőben indoklás nélkül felmondhatnák a kormánytisztviselők munkaviszonyát 2 hónap felmentési idővel, ezzel a munka törvénykönyvében foglaltakhoz képest hátrányosabb helyzetbe hozva őket, elvéve a köztisztviselők megbecsültségéhez eddig hozzátartozó munkajogi védelmet, biztonságot is.

Ezzel a törvényjavaslattal elképesztően kiszolgáltatott helyzetbe hoznák nem csak a politikailag eltérő nézetű kormánytisztviselőket, de a rendestől eltérő helyzetű munkavállalókat is: kismamákat, édesanyákat, betegeket, beteg hozzátartozóját gondozókat. Ugyanis a törvényjavaslat megvonja azt a 30 napos védettségi időt is, ami a munka törvénykönyve alapján a munkába visszatérő kismamáknak, betegeknek jár.
A Jobbik határozottan elítéli a Fidesz ilyen irányú elképzeléseit, amivel saját politikai érdekük miatt széles társadalmi rétegeket tesznek kiszolgáltatottá.

Bertha Szilvia és Dr. Gaudi-Nagy Tamás
a Jobbik országgyűlési képviselői


forrás: barikad.hu

Tags: