Gaudi-Nagy erőszak áldozata lett Strasbourgban (Videóval)

Szűk negyedórás videót forgatott Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik parlamenti képviselője arról, hogy milyen megpróbáltatásokat élt át, amikor társaival az Európa Tanács strasbourgi épülete előtt tüntetett, majd megpróbált bejutni Tomiszlav Nikolics szerb elnök sajtótájékoztatójára. Gaudi-Nagy a délvidéki magyarságnak biztosítandó területi autonómiáról szerette volna kérdezni a politikust a nyilvánosnak meghirdetett rendezvényen.

Gaudi-Nagy felháborítónak tartja történteket: úgy véli, gátolták a szabad mozgásában, és erőszakot alkalmaztak vele szemben. A magyar mellett angol és francia nyelvű részeket is tartalmazó felvételt vágatlanul közöljük, így mindenki maga ítélheti meg, sérültek-e Gaudi-Nagy jogai. A tanulságos felvétel csúcspontjai:

0.18: Gaudi-Nagy francia rendőröknek magyaráz: No, no, no!
1.00: Ahol azonos neműek is házasságot köthetnek, ott nem lehet megtiltani a kamerázást – illusztrálja a francia jogi helyzetet Gaudi-Nagy.
01.38: A megafont tartó férfi arcára fagy a mosoly.
02.19: A délvidéki testvérek közelebb jönnek.
02.38: Tomiszlav Nikolics szerb elnök kísérőivel elszökik Gaudi-Nagy Tamás elől.
02.45: Ez egy szabad ház, Nikolics úr meg lesz kérdezve.
02.52: Szabad ember vagyok – jelenti Gaudi-Nagy angolul.
03.03: Gaudi-Nagy megpróbálja utolérni Nikolics urat, de útját állja valaki, és a mellkasára teszi a kezét: szabad ember vagyok, ne érjen hozzám – kiabálja Gaudi-Nagy, és rendőrségi feljelentéssel fenyegetőzik.
04.30: Miért félnek tőlem? Nem ártok senkinek!
04.50: Senki sem érhet Gaudi-Nagy Tamáshoz, mert ő egy szabad ember.
05.15: Gaudi-Nagy megpróbálja franciául feljelenteni a szerb delegáció őt feltartó tagját a francia rendőrnél, mert az szerinte megfélemlítette.
05.50: Senki sem segít.
07.05: Gaudi-Nagy a francia rendőrt is feljelentené.
08.30: A demokrácia házában nem lehet megtiltani a videózást, nem kell tőlünk félni.
09.38: Nem szeretnék részt venni a sajtótájékoztatón – mondja Gaudi-Nagy, miközben nem sikerül bejutnia a sajtótájékoztató termébe. Újabb személyt fenyeget feljelentéssel.
10.08: Ez a bűnök napja az Európa Tanácsban.
10.20: A szerbek azért nem engedik be, mert félnek a kérdésektől, a demokráciától.
12.10: Gaudi-Nagy a helyzet abszurditásáról beszél: az Európa Tanácsot az önkény ellen, a jogállamiságért hozták létre, és most mégis lökdösik és feltartóztatják.
12.50: Az ET parlamenti közgyűlésének elnöke kéreti Gaudi-Nagyot.
13.00: Gaudi-Nagy Tamás szereti Mignon urat, ő a kedvenc elnöke, de épp nem ér rá.
13.30: A jobbik képviselője blokádba ütközik.
13.40: Gaudi-Nagyot két percre behívják egy szobába. Bemegy. Aztán kijön.

http://kepviselofunky.blog.hu

Kapcsolódó:

A történteket elemző beszélgetés Strasbourgban

Gaudi-Nagy Tamás kérdése Tomislav Nikolic szerb elnökhöz az Európa Tanács közgyűlésén, amelyre végül válaszolt, bár valótlanságokat

Nemzetközi sajtótájékoztató az Európa Tanácsban a délvidéki magyarok helyzetéről

2013. október 3-án Strasbourgban, az Európa Tanács épületében az 1. teremben 14 órától nemzetközi sajtótájékoztatót tartottak a délvidéki magyarok sanyarú helyzetéről délvidéki magyar szervezetek felvilágosító missziós küldetés miatt az ET őszi parlamenti közgyűlésén tartózkodó képviselői: László Bálint, a radikális délvidéki Magyar Remény Mozgalom elnöke, Kiss Ervin, a Jobbik délvidéki szervezője, Rácz Szabó László, a Magyar Polgári Szövetség elnöke és Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő, az Európa Tanács magyar delegációjának tagja.

A történteket összefoglaló cikk