Gaudi-Nagy Tamás útravalója a Trianonba igyekvő Nemzeti Érzelmű Motorosoknak: ebben a küzdelemben meghalni lehet, de elfáradni soha

Vona Gábor és a frakció tagjai a Parlament előtt fogadták a Nemzeti Érzelmű motorosok csapatának azon részét, akik ma indulnak Trianonba, hogy ott emlékezzenek a magyar történelem legnagyobb tragédiájára.

Jeszenszky Sándor, a Nemzeti Érzelmű Motorosok vezetője tájékoztatta a jelenlévőket túrájuk és megemlékezésük céljáról. Mintegy 30-40 motoros indul a szakadó esőben Versaillesba. Ezt követően a Szkítia zenekar Trianon 90 című száma csendült fel.

Pörzse Sándor régi motorosként üdvözölte a vállalkozó szellemű motorosokat, aki annak idején hasonló időben is bármikor nyeregbe ült, hogy túrázni menjen. Elképesztő teljesítménynek nevezte a táv teljesítését, s fejet hajtott a motorosok előtt, akik ezzel az áldozattal emlékeznek eme szomorú évfordulóra.

Pörzse „információi szerint” Brüsszelben Gaudi-Nagy Tamás fogadja őket, ezzel át is adta a szót a Jobbik-frakció legaktívabb tagjának, aki néhány szóval méltatta a vállalkozásban részt vevőket. Gaudi elmondta: ebben a küzdelemben meghalni lehet, de elfáradni soha.

Hompolth Zoltán a Magyarok Világszövetsége nevében kívánt jó utat a motorosoknak, és néhány szóban összefoglalta az MVSZ állampolgársági törvénytervezettel kapcsolatos eddig elért eredményeit. A Jobbikon és a nemzeti szervezeteken kívül senki nem foglalkozott érdemben a kezdeményezéssel és munkájukkal.

Hompolth szavai után megáldották a vasparipákat és vezetőiket.

A búcsúztatást a Szkítia zenekar zárta, a motorosok elindultak Versaillesbe, hogy június 4-én a nagy Tianon palotánál emlékezzenek meg hazánk feldarabolásának 90 éves évfordulójáról.

A barikad.hu szerkesztősége szerencsés érkezést kíván a Nemzeti Érzelmű Motorosoknak!

Az emléktúra résztvevői június 7-én hétfőn 19 órakor érkeznek vissza a Kossuth térre. Akinek van kedve, jöjjön ki és fogadja őket!

barikad.hu