Gaudi-Nagy Tamás ügyrendi küzdelme a Nemzet Templomában az igazságért s 2/3-os szavazógéppel szemben

Az Országgyűlés 2012. március 5-i ülésén Gaudi-Nagy Tamás kemény ügyrendi csatákat vívott a kétharmados többség által jogtipró önkénnyel elutasított módosító javaslatok miatt a közkegyelmi törvény, a Balsai jelentés és a Független Rendészeti Panasztestület beszámolójával kapcsolatban.

 Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága ugyanis  házszabály-ellenesnek nyilvánította Gaudi-Nagy Tamás  Balsai- jelentés elfogadásáról szóló országgyűlési határozat javaslathoz, a közkegyelemről szóló törvényjavaslathoz, valamint a Független Rendészeti Panasztestület 2008-2010 közötti időszakot felölelő jelentéséhez benyújtott módosító javaslataimat. A plenáris ülésen így nem maradt más hátra, minthogy az utolsó még meglévő fegyverhez nyúljak és ügyrendi felszólalással éljek annak érdekében, hogy az igazságot az ország nyilvánossága előtt elmondhassam.
Elsőként a rendőrségi jogsértések (hazafiak, gárdistáké ügyeinek tucatjairól van szó) vizsgálatát kérelemre végző Független Rendészeti Panasztestület jelentése vonatkozásában adott hangot Gaudi azon jogállami mércével mérve tarthatatlan  állapotnak, hogy a hogy a beszámolóból szerint a rendőrség a 2010. májusi kormányváltás óta továbbra sem fogadja el a
Testület állásfoglalásainak többségét. Kértem, hogy szavazzon a Ház a módosító javaslatomról, amelyet szerint szükséges felszólítani a belügyminisztert, hogy ezt a gyakorlatot haladéktalanul változtassa meg. A javaslatot elutasították.Ezt követően a közkegyelmi törvényjavaslat vonatkozásában világított rá arra, hogy sajnálatos módon ismét kettős mércét alkalmazva, hátrányosan megkülönböztetik a hazafiakat, nemzeti ellenállókat. A tavaly decemberi LMP-s és MSZP-s happening "elkövetői" mellett Gaudi-Nagy Tamás Vona Gábor frakcióvezetővel és Zagyva Gyula képviselőtársammal közösen benyújtott módosító javaslatában a 2002-2010 közötti politikai okból elítélt, futószalagon koncepciós eljárás alá vont személyek közkegyelemben történő részesítését indítványoztuk, azonban a 2/3-os szavazógép lesöpörte a javaslatunkat. Tekintettel arra, hogy a semmisségi törvény megbukott ez a jogintézmény lett volna az egyetlen járható út a Gyurcsány- Bajnai rendszer ellen és az demokráciáért harcolók mentesítése érdekében. A javaslatot elutasították.Harmadik ügyrendi javaslatommal a 2006-os jogsértéseket kivizsgáló Balsai-jelentés elfogadásáról szóló országgyűlési határozat javaslathoz benyújtott módosítókról történő szavazás elhalasztását kértem. Tekintettel arra, hogy a könyv formátumú Balsai -jelentés és a Parlamentnek benyújtott Balsai-jelentés között markáns eltérések vannak (például a benyújtott változat szerint a rendelkezésre álló cáfoló felvételek ellenére  október 23-án délután  Alkotmány utcánál a tüntetők támadtak rendőrökre, vagy a 2006 szeptemberi embervadászatok áldozati mérlegét nevetségesen és tévesen alacsony mértékben határozták meg, ezért a - Gyurcsányék vérengzését helyesen terrorcselekménynek minősítő - jelentés hitelessége érdekében az Emberi jogi bizottságnak az összes ilyen hibát ki kellene javítania. A javaslatot elutasították.