Gaudi-Nagy Tamás Alkotmánybírósággal és a Szabálysértési törvénnyel kapcsolatos felszólalásai

Gaudi-Nagy Tamás a november 14-ei Alkotmánybíróságról szóló törvény záró vitájában ismételten éles kritikával illette a Ház elé benyújtott törvényjavaslatot. Ám minden észérv és tiltakozás ellenére a forradalmi kormány többség elfogadta az alkotmány bíróságról szóló új törvényt, amellyel a még elbírálatlan 1600 alkotmányellenességre irányuló indítványt az év végével lényegében zúzdába küldenek.

Ezenkívül hiába követelte a nemzeti radikális képviselő, hogy kössék határidőhöz az Alkotmány Bíróság eljárását, a forradalmi kétharmad  ezt szintén lesöpörte az asztalról. Eközben pedig az általa, a 2012-es költségvetési törvényhez benyújtott módosító javaslatában hiába kérte a 15 fős létszámra felemelt taláros testület költségvetési támogatásának emelését, ezt a bizottságokban a kormány többség szintén leszavazta. A szabálysértési törvény részletes vitája november 21-én lesz késő este  a szavazásokat követően, amelyen szintén fel fog szólalni, hogy megvédje a jobbikos javaslatokat, és meggyőzze a kormánypárti képviselőket a szükséges változásokról. Érdemes lesz figyelni mert parázs vita várható, legalábbis a Jobbik frakció kőkeményen fog fellépni.

Gaudi-Nagy Tamás felszólalt még az országgyűlés szabálysértési törvény időkeretéről szóló vitájában, amelyben kifogásolta, hogy a kormány által benyújtott új szabálysértési törvény megvitatására a kormány koalíció csupán 6 óra időkeretet akart biztosítani.

Mivel egy ilyen széles rétegeket érintő és jelentős változtatásokat tartalmazó törvény megvitatására ez az időkeret túl rövid. A szabálysértési törvény általános vitájára november 18-án került sor. Gaudi-Nagy Tamás közel 80 módosítót nyújtott be képviselő társaival. Többek között a Lex Gárda és a Lex március 15-e eltörlésére, valamint az eljárás alá vont, és felmentett, adott esetben gárdista védőjének részére járó díj megtérítése érdekében.