Gaudi-Nagy Tamás elítélte a bírósági szervezeti rendszer  EU-s diktátum alapján történő módosítását

Az Országgyűlés 2012. április 3-i ülésén a bírósági szervezetrendszerről (Országos Bírósági Hivatal elnöke, Országos Bírósági Tanács) szóló törvényjavaslat részletes vitájában Gaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselő felszólalásában kiemelte, hogy az Európai Unió és minden más külföldi szerv véleménye az utolsó szempont amely figyelembevételre kell kerüljön a szuverén magyar Országgyűlés törvényalkotási munkája során.

Nyilvánvalóan egy EU diktátumról van szó, hiszen a bírósági szervezeti rendszerrel kapcsolatos törvény miatt az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított. Az Európa Tanács szakértő testülete a Velencei Bizottság véleményét az Európai Bizottság elfogadta mint iránymutatást, tehát egyértelmű, hogy Magyarország elleni nyomásgyakorlásról van szó. Ismét rámutatott arra, hogy hiteltelen az Európai Unió Magyarországot ért bírálata, mivel egyáltalán nem emelték fel a szavukat a 2006-os szemkilövések ellen, a bírói függetlenséget durván sértő gyurcsányi-bajnai gyakorlat ellen, amelyben politikai koncepciós perek tucatjait indították politikai megrendelésre hazafiak ellen.

A Velencei Bizottság jelentős számban tett olyan javaslatokat amelyeket a tavalyi parlamenti vita során már a Jobbik is elmondott, éppen ezért nem a külföldi szervek nyomására, hanem az együttműködést komolyan véve kellene a kétségkívül meglepő rendszerhibákat kiküszöbölni. Erre tekintettel is kérte a jobbikos módosító javaslatok elfogadását.
Gaudi-Nagy Tamás a Jobbik módosító javaslatait sorolva közölte szeretnék, ha az OBH elnökét továbbra is megilletné a jogegységi eljárás indítványozásának joga. Elmondta, hogy a Jobbik nincs ellene annak, hogy az OBH elnökének lehetősége legyen jogszabályi kezdeményezéseket tenni, viszont azt is támogatnák, hogy az Országos Bírósági Tanács önállóan is megkapja ezt a jogot. Az OBT ülésén elképzelésük szerint részt vehetnének a soron kívüli eljárásban zajló ügyek érintettjei - mondta a politikus, aki egyúttal azt is kérte, hogy ezekre az ülésekre hívják meg a mértékadó jogvédő szervezetek képviselőit is.  Hangsúlyozta, hogy a jogszabály támogatását a javaslataik elfogadásához kötik.