Gaudi: amikor az MSZP erkölcsre hivatkozik, az olyan, mintha a disznók étkezési kódexet emlegetnének

Az Országgyűlés június 4-i ülésén az  MSZP-s Steiner-féle, a kormánytöbbség  és a Jobbik szavazataival kiherélt,  "szélsőségesség és idegengyűlölet  elleni" etikai bizottságról szóló  határozati javaslat záróvitájában parázs vita alakult ki a magyargyűlölő baloldal és szókimondó, vélemény-nyilvánítási szabadság talaján álló,  nemzeti radikális képviselők között.

Gaudi-Nagy Tamás - MSZP-s közbeszólásokkal, nácizással tarkított -  1 perces felszólalásában elégedetten állapította meg, hogy ez a burkoltan magyarellenes javaslat kiherélése helyes volt és amikor az MSZP erkölcsre hivatkozik az olyan, mintha a disznók étkezési kódexet emlegetnének. A kormánypárti oldalon is sokak tetszését váltotta ki a felszólalás. A Jobbik részéről hosszabban Mirkóczki Ádám foglalta össze a nemzeti radikális párt véleményét, kiemelve, hogy szégyenletes, hogy az MSZP a trianoni diktátumról szóló országgyűlési megemlékezésen nem vett részt.

A záróvita és a név szerinti szavazások teljes egészében itt nézhetők meg:

A magyargyűlölet elleni fellépést szorgalmazó, Gaudi-Zagyva féle módosító javaslatot is tárgyaló részletes vita összefoglalója itt nézhető meg.