Gaudi a legfőbb ügyészhez: emeljenek vádat Gyurcsányék ellen 2006 miatt! (Videó)

Novemberben befejeződött a nyomozás a 2006 őszi rendőri cselekmények ügyében, az ügyészség most azt vizsgálja, milyen bűncselekmény ügyében emelhet vádat - mondta a legfőbb ügyész hétfőn a parlamentben, Gaudi-Nagy Tamásnak adott válaszában.

2012. november 19-én Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik frakció jogvédő politikusa " Terrorcselekmény miatt is vádat emelnek a 2006 õszi rendõrterror felelõsei ellen? " címmel azonnali kérdést intézett Polt Péter legfőbb ügyészhez, a  terrorcselekménnyel kapcsolatos vádemelések eddigi szabotálása miatt. Gaudi határozott álláspontja, hogy az akkori rendőri vezetők, valamint Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök közreműködésére tudatosan, megfélemlítő módszerekkel kegyetlenkedő rendőrök megvalósították ezt a bűncselekményt.

Polt Péter legfőbb ügyész mellébeszélő válaszában közölte: a nyomozás befejezése után, 30 napon belül van lehetősége a vádhatóságnak arra, hogy eldöntse, milyen ügyben emel vádat. Hozzátette: a határidő legfeljebb 90 napra meghosszabbítható.

Mint mondta, a védelem az iratismertetés során érdemi bizonyítási indítványt terjesztett elő, az ezzel kapcsolatos munkálatok folynak. Emlékeztetett arra: eredetileg tizennégy gyanúsítottal szemben elöljárói intézkedés elmulasztásának bűntette miatt indult nyomozás, azonban más bűncselekmények is felmerültek.

A legfőbb ügyész arról biztosította a képviselőt, hogy az ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya törvényesen és gondosan jár el az ügyben, a bizonyítás előírt szabályai szerint. Közölte azt is: ha kiderül, hogy a történeti tényállás még tisztázatlan, akkor további meghallgatásokat is tartanak.

MTI nyomán