Gaudi Pintért kérdezte az izraeli nagykövet adóforintokból történő védelméről

Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik-frakció országgyűlési képviselője írásbeli kérdést intézett Pintér Sándor Belügyminiszterhez ,,Számíthatunk a jövőben az izraeli nagykövet az Országgyűlés Hivatalában megejtett akciófilmekbe illő látogatásához hasonló jelenetek megismétlődésére, megoldható-e a jövőben, hogy a testőrökkel és luxusautókkal érkező nagykövet ne szállja meg szimbolikusan és valóságosan is a magyar Országgyűlés Hivatalát és az épület előtti parkolóhelyiséget?" címmel. A minap megérkezett a válasz, kommentár nélkül tesszük közzé...(Gaudi-Nagy levele IDE kattintva olvasható)

Dániel Pétert és Ilan Mort is közpénzből védik a nem létező fenyegetettség okán

Pintér Sándor válasza:

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXTV. törvény (a továbbiakban: Rtv.) 46.§ (6) bekezdés alapján, ideiglenes védelemben részesíthető az a személy, akit közéleti tevékenysége miatt személye vagy közvetlen környezete ellen irányuló erőszakos bűncselekménnyel fenyegettek meg, illetve egyéb alapos okból védelme szükséges. Az izraeli nagykövet védelmének megszervezésére és végrehajtására a védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről szóló 160/1996. (XI. 5.) Korm. rendeletben (a továbbiakban : Korm. rendelet) meghatározottak szerint került sor, amelyet a Készenléti Rendőrség szervezett meg és hajtott végre.

A Korm. rendelet 5 . § (I) bekezdése szerint a személyvédelmet a Készenléti Rendőrség vagy a Terrorelhárítási Központ elsősorban az ilyen tevékenység végrehajtására kiképzett hivatásos állományú rendőr szolgálatba állításával, felső kategóriájú és megfelelő biztonsági berendezéssel ellátott gépjármű rendelkezésre bocsátásával biztosítja. A nagykövet úr érkezésekor és távozásakor az állampolgárok jogainak korlátozására nem került sor, a személybiztosítási feladatok ellátása az irányadó hazai jogszabályoknak megfelelően, az arra kijelölt hazai rendőri szerv állományának közreműködésével történt.

Budapest, 2013 . április 4.
Üdvözlettel, Pintér Sándor