Gaudi végleges felmentése -Pásztor-féle büntetőügy, 4. rész (A döntés és dr. Márki Zoltán kúriai bíró indokolása)

Győzött az igazság és a jog: 2017. október 10-én a Kúrián véglegesen felmentettek a Pásztor István VMSZ elnök 2014. május 6-i földvédő tüntetésen történt leköpése kapcsán indított koncepciós eljárásban: az első és másodfokú felmentő ítéleteket hatályában fenntartotta dr. Márki Zoltán kúriai bíró által vezetett háromtagú tanács. A jog ünnepe volt ez a Kúrián: sokak vágya velem együtt, hogy ez ne kivételes alkalom, hanem a mindennapok megélt valósága legyen a bűnüldöző szervek, vádhatóságok és bíróságok gyakorlatában. ( Az MTI így tudósított)

Almási Lajos filmjében dr. Márki Zoltán kúriai bíró, a háromtagú tanács elnöke kihirdeti a Kúria végzését és részletes indokolást ad ritkán tapasztalt szakmai igényességgel és alapossággal

Köszönet és elismerés a Kúria dr. Márki Zoltán bíró úr vezette tanácsának, hogy a törvényességet érvényesítette az ügyészség felülvizsgálati indítványát elutasító végzésével, az alsófokú bíróságokhoz hasonlóan példát mutatva a szakmai elhivatottságról.

A végleges felmentésemről szóló közleményem és az eljárás, s a Kúria döntésének védőimmel (dr. Manger Marcell és dr. Kovátsits László ) közös értékelése itt nézhető.

A perbeszédem itt látható.

Az ügyészi és védői (dr. Manger Marcell ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat együttműködő partnere) perbeszédek itt láthatók.

Szolgáljon az ügy tanulságul mindenki, de különösen az ügyészség számára, hogy soha többet ne kerülhessen sor az enyémhez hasonló politikai koncepciós eljárásra.

Várom a személyi konzekvenciák levonását...

És közben készülök a november 7-én a Fővárosi Törvényszéken 8.30-tól sorra kerülő másodfokú tárgyalásra az ellenem indított másik koncepciós perben, amelyben egy 2006 őszi ügyész gyalázatos tettének képviselőként történt nyilvánosságra hozatala miatt elsőfokon súlyosabb büntetést kaptam (450eFt pénzbüntetés), mint a 2006 őszi rendőrterrorban nyakig benne volt Gergényi (ő csak 400eFt pénzbüntetés) a nagy elszámoltatási perében... Nemsokára közzéteszem a tárgyalás részleteit, számítok a hazafiak szolidáris kiállására ezúttal is!

Ami nem öl meg, az erősít...

Dunaszerdahely, 2017. november 4.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, nemzeti jogvédő

UI.: Csodálatos élmény volt tegnap Csallóköz fővárosában, Dunaszerdahelyen tízezredmagammal megélni a sárga-kék hazai csapat győzelmét a pozsonyi rivális ellen.Amikor tízezer torok énekelte a Himnuszt és a Nélküledet a megszállt Csallóközben eltűntek a határok, otthon voltunk, a mi hazánkban...