Gaudinak másodszor is igazat adtak az Izrael-imádók ellenében

A tegnapi Euópa Tanács-akkreditáció megerősítés után ma Gaudi-Nagy Tamás bizottsági tagságát is helyben hagyta az Európa Tanács közgyűlése.

Mint tegnap beszámoltunk róla, hivatalosan kezdeményezte a magyar és a görög küldöttség akkreditációjának megkérdőjelezését egy olasz néppárti képviselő, Fiamma Nirenstein, amiért az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének ülésszakára érkező küldöttségekben a görögországi Arany Hajnal és a magyarországi Jobbik képviselői is helyet kaptak.

Ez a próbálkozás totális kudarcot vallott tegnap, Gaudi pozícióját maximálisan megerősítette az ET ügyrendi bizottsága.

A diszkreditációs kísérlettel párhuzamosan, az összehangolt Izrael-lobbista támadás részeként a szintén néppárti, francia Arlette Grosskost képviselőnő megtámadta Gaudi tagságát a Jogi és Emberi Jogokkal foglalkozó bizottságban, illetve jelölését a Egyenlőség és Antidiszkrimináció bizottságba.

Ma ezt tárgyalta az ET közgyűlése, amely többségi szavazással döntött: a jobbikos képviselő helyét mindkét bizottságban megerősítették. Az ülés előtt a néppárti képviselőasszony korábbi javaslatát követve, szinte nagykoalícióban indoklás nélkül emelt kifogást a francia szocialista Jean-Claude Fecon, de mint utóbb a szavazás igazolta: sikertelenül. A voksolás előtt Gaudi-Nagy Tamás rövid hozzászólásában jelezte: a bizottsági helyiről való eltávolítás kísérlete egy jogalap nélküli, összehangolt támadássorozat része a véleményterror jegyében.

A barikad.hu-nak Gaudi-Nagy Tamás kiemelte, nincs innentől kezdve semmi akadálya, hogy folytassa a munkát az ET-ben és képviselje milliók politikai véleményét.

A tegnapi és tegnapelőtti döntés megerősített benne, hogy jó úton járok a mostani rendszer fenntartásában érdekelt politikai erőkkel szemben. Ezek a döntések mindenkit bátoríthatnak. Milliókat, akik elégedetlenek az európai központosítási törekvésekkel, a növekvő bűnözéssel, a munkanélküliséggel, a korrupcióval, a véleményterrorral-hangsúlyozta a jobbikos ET-képviselő.

Horváth Ádám
barikad.hu