Gaudit és a Jobbikot támadja az olasz képviselőnő (Frissítve)

Izraeli állampolgár szeretne lenni, saját elmondása szerint két szerelme van az életben: az újságírás és Izrael. Ő Fiamma Nirenstein zsidó származású olasz képviselőnő, aki mai közleménye szerint likvidálná a Jobbikot, jelesül a jogvédő Gaudi-Nagy Tamást az Európa Tanácsból.

Az Európa Tanács (ET, nem keverendő össze az EU csúcsszervével, az Európai Tanáccsal) a gazdasági-politikai jelentőségű Európai Unióval szemben kimondottan az emberi jogok védelmével foglalkozó nemzetközi fórum. Az ET egyik magyar delegáltja 2010 óta a nemzetközi jogvédő Gaudi-Nagy Tamás, aki az elmúlt években számos súlyos jogsértés miatt emelt szót a szervezetben, legyen szó a 2006-os rendőrterrorról vagy a délvidéki, erdélyi magyarokat ért súlyos jogsértésekről, a határainkon kívülre szakad magyarok autonómiaküzdelméről.

Kizárná Gaudit és a Jobbikot Nirenstein

Egy mai sajtóközlemény szerint hivatalosan kezdeményezi a magyar és a görög küldöttség akkreditációjának megkérdőjelezését egy olasz néppárti képviselő, amiért az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének ülésszakára érkező küldöttségekben a görögországi Arany Hajnal és a magyarországi Jobbik képviselői is helyet kaptak. Az ET sajtószolgálatának közlése szerint Fiamma Nirenstein úgy véli: az, hogy ezek a képviselők helyet kapnak a közgyűlésben, ellentétes lehet az Európa Tanács alapító okiratában foglalt értékekkel, egyebek között az emberi jogok tiszteletben tartásával és előmozdításával, a demokráciával és a toleranciával.

De ki az a Nirenstein?

A diszkreditálni akaró olasz képviselőnő neve nem lehet ismeretlen a honi közvélemény előtt, mivel az elmúlt két évben többször is nyilatkozott (vagy idéztek tőle - H.Á.) magyarországi balliberális lapoknak a szokásos témakörben: veszélyben a szólásszabadság, a csillagos eget ostromló mértékű az antiszemitizmus, Magyarország jobbikostul, gárdástul kiiratkozott "Európából".

Nirenstein politikai motivációjának a megismeréséhez elég lenne csak annyit tudni, az olasz jobbközép Silvio Berlusconi-féle pártnak a képviselője. Berlusconi néhány éve a Szentföldön járt, a delegációval természetesen elhaladtak a hírhedt apartheid-fal előtt is. Olaszországba visszatérve több újságíró megkérdezte az ekkori kormányfőt, mit szól a szégyenletes építményhez, mire Berlusconi kényszeredetten nevetgélve csak annyit felelt: "Sajnálom, nem vettem észre a falat".

Izrael mi vagyunk

Fiamma Nirenstein, a most Gaudi-Nagy Tamást kizárni óhajtó képviselőnő nem csak az ET delegáltja, de az olasz parlament külügyi bizottságának alelnöke is. Újságíróból lett politikus. Már egész fiatalon Izraelben időzött huzamosabban (Giloban, amely Jeruzsálem külső része, közel a palesztin határhoz), majd férjet is az apartheid államocskából választott Ofer Eshed izraeli fotoriporter személyében. Kiforrott zsurnalisztaként kutatási és publikálási területei a következők voltak: terrorizmus, arab-izraeli konfliktus, antiszemitizmus, demokrácia a Közel-Keleten. Nirenstein több egyetemen is tanított közel-keleti történelmet és tagja számos nemzetközi szervezetnek, többek között a "Globális Fórum az Antiszemitizmus Ellen" nevűnek. 1993 és 1994 között a tel aviv-i Olasz Kultúrintézet igazgatója volt. Tíz könyv szerzője, melyek témája az antiszemitizmus, a terrorizmus, a zsidóság, az egyik mű címe beszédesebb, mint bármilyen életrajz: "Israele Siamo Noi" (Izrael Mi Vagyunk, Rizzoli kiadó, 2007, 266 oldal, 17,50 euró).

"Izrael mi vagyunk"- írja könyvének borítóján az olasz képviselő


Két szerelem: az újságírás és Izrael

A fenti tények tükrében viszonylag logikus következtetés lenne azt gondolni, hogy a Gaudi-Nagy Tamást az ET-ből kiakolbólintani kívánó olasz külügyi bizottsági alelnök és EP-delegált Nirenstein nem csupán a napfényes Itália állampolgára, hanem Izraelé is. Csalódnunk kellett, rábukkanva egy idei, január 17.-i cikkre, mely a jta.org-on, az internetes zsidó világhíradón jelent meg. Az írás címe: "Az olasz politikus Fiamma Nirenstein alijázni készül". Az alijázás: kivándorolni Izraelbe. A cikkből egyebek mellett kiderül: Nirenstein régi álmát váltja valóra idén. Nem indul a nemsokára esedékes időközi olasz parlamenti választáson, ehelyett visszatér Izraelbe és állampolgárságért folyamodik. A képviselőnő azt is elárulja, két szerelme van az életben: az újságírás és Izrael.

Nirenstein szerelme Izrael, állampolgárságért folyamodik


Az ET szubjektív "jogvédelme": rasszizmus, antiszemitizmus

Dr. Gaudi-Nagy Tamást éppen ET-elfoglaltságai miatt nem tudtuk utolérni, megkérdeztük azonban Nirenstein diszkreditációs szándékáról Morvai Krisztina jogvédőt, EP-képviselőt, aki a barikad.hu-nak elmondta, finoman szólva is felháborító, hogy épp azt a Gaudi-Nagy Tamást éri ilyen övön aluli támadás, aki 2002 és 2010 közötti tevékenységével nemzetközi elismerésre tett szert a gyülekezési jog megvédésével, a jogvédő szolgálat megszervezésével, az illegálisan bebörtönzöttek melletti védelemmel.

-Ahogy 2006 óta Magyarországon, úgy ma Európa-szerte tüntetések zajlanak az igazságtalan politikai rendszer ellen és számos országban ugyanazt a rendőri brutalitást láthatjuk, amit anno hazánkban, az ET mégsem lép föl ellenük. Az Európa Tanács többségének az emberi jogok védelme kizárólag az antiszemitizmus és a rasszizmus elleni lépéseket jelenti, ami rém egyszerű, intellektuálisan nem túl megerőltető tevékenység. Az ET illetékeseinek és a képviselő asszonynak azt tanácsolom, jogvédelem területén bátran tanuljanak Gaudi-Nagy Tamástól és próbálják utána csinálni, amit az elmúlt tíz évben letett az asztalra nemzetközi szinten is.- mondta portálunknak Morvai Krisztina.

Az EP-képviselő reméli, Európában az emberi jogokat illetően nem a kisgyermekeket gyilkoló, megszálló Izrael a zsinórmérce, valamint hogy amennyiben az európai vezetők komolyan veszik a jogállamiságot és a demokráciát, akkor tiszteletben tartanak minden választott képviselőt.

Frissítés:

Telefonon elértük az Európa Tanács programján tartózkodó Dr. Gaudi-Nagy Tamást.

-Lehet bármilyen alapja Fiamma Nirenstein támadásának?

-Holnap az ügyrendi bizottság ülésén mindenki világos és részletes választ fog kapni a totálisan alaptalan támadásra.

-Minek köszönhető ez a váratlan "ajándék" Nirensteint asszony részéről?

-Az egész mai akció nyilvánvalóan része a jó idej zajló, hazánk ellen irányított, kellően összehangolt támadássorozatnak. Európában ma minden módon akadályozzák azokat a politikai erőket, melyek munkájuknál, küldetésüknél fogva a saját nemzetük érdekeit védik.

-Ahogy említette, a nemzetközi támadás nem kizárólag az Ön személye, vagy a Jobbik, hanem Magyarország ellen is szól.

-Így van és épp ezért várom el a kiállást minden magyar képviselőtől, ahogy azt jómagam is tettem korábban más esetekben.

-Erkölcsileg van-e alapja bármely politikusnak egy-egy demokratikusan megválasztott képviselő eltávolítását kezdeményezni?

-Az ilyesfajta eljárás magának az Európa Tanácsnak a létét, értelmét vonja kétségbe. Saját magáról állít ki bizonyítványt az a politikus, aki a saját, szubjektív és téves értékítélete miatt egy demokratikusan megválasztott képviselő eltávolítását kezdeményezi.

-Antiszemitizmussal, rasszizmussal vádolja Önt Nirenstein.

-Az antiszemitizmus vádja -mint a jelen példa is mutatja- képletesen szólva egy mindig elővehető furkósbot a nemzetállamok érdekeinek a védőivel szemben. Mindig akkor veszik elő, amikor minden értelmes érvből kifogytak.

-Szakmailag, az emberi jogok védelmét illetően érte Önt támadás az elmúlt két és fél évben?

-Nem, nem is tudtak mivel támadni, hiszen egyetlen alkalmat sem mulasztottam el, hogy felszólaljak azokban a témákban, melyek maximálisan az ET hatáskörébe tartoznak, legyen szó az elszakított magyarok önrendelkezésért vívott harcáról, a sokszorosan kiszolgáltatott munkavállalók jogairól, vagy épp a demokratikus jogaikért tüntetők elleni folyamatos jogsértésekről.

-Mi a véleménye arról, hogy pont egy -elvileg- konzervatív pártcsalád, az Európai Néppárt képviselője kezdeményezte az eljárást a magyarok és a görögök ellen?

-Úgy vélem, az efféle, nemzeti mozgalmak elleni antidemokratikus akciókhoz az európai nagy pártok nagykoalíciós szinten képesek mozgósítani és együttműködni.

Horváth Ádám -Barikad.hu