Grespik és Gaudi-Nagy az M1-ben: visszatértek a gyurcsányi reflexek

A jogvédők szerint miután visszakerültek a BRFK-hoz a 2006-os kártérítési ügyek, visszatértek a gyurcsányi reflexek, az evidenciákat is vitatják.

A semmisségi törvény elakadt, és túl kevés embert érint, a közkegyelem lenne az igazi megoldás azok számára, akit politikai okból ítéltek el a Gyurcsány-korszak alatt – jelentette ki Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik parlamenti képviselője a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

Mint fogalmazott: egy kalap alá tartozik az összes történet. Az intézkedés érintené a már több int két éve poltikai okból fogva tartott Budaházy Györgyöt is.

Szavai szerint ha valóban forradalmi események történtek az országban, akkor nem lehetnek politikai foglyok a börtönökben, illetve nem lehetnek rács mögött olyan személyek, akik a Blaha Lujza téren és a Szabadság téren tiltakoztak.

Grespik László, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kurátora a műsorban elmondta: eddig 131személlyel kötöttek szerződést, és 245 millió forintot fizettek ki. Hozzátette: ő 172 embert képvisel, ez a legnagyobb kártérítési csoport, a BRFK azonban visszautasítja a kárigényüket, mellyel véleménye szerint sérti a vonatkozó kormányhatározatot, az országgyűlés határozatát, az emberi jogokat és a polgári törvénykönyvet. Azzal, hogy visszakerült a kártérítés ügye a rendőrséghez, gyakran visszatérnek a gyurcsányi reflexek, evidenciákat vitatnak – szögezte le Grespik.

Gaudi-Nagy Tamás azt mondta: az ügyben 5 év az elévülési idő, és még mindig jelentkeznek olyan személyek, akik elszenvedték a 2006. október 23-i tömegoszlatást.

hirado.hu - MTV videótár