Gyurcsányi idők a rendőrség berkein belül

Gaudi-Nagy TamásGyurcsányi idők éledtek újra a rendőrség berkein belül, a közelmúltban felerősödtek azok a támadások, és jogellenes rendőrségi intézkedések, amelyek a hazafias tüntetőkkel szemben tapasztalhatóak - jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Gaudi – Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Hozzátette: ennek legaktuálisabb példája a homoszexuális felvonulás ellentüntetőivel szembeni fellépés, melynek áldozatává vált a politikus kollégája, Kürti Zoltán is, aki a Nemzeti Jogvédő Szolgálat munkatársaként rögzítette az eseményeket.

A nemzeti radikális képviselő szerint azért kerülhet sor arra, hogy rendőrök ilyen brutális eszközöket alkalmaznak, mert nem történt meg a 2006-os „rendőrbűnözők” felelősségre vonása, elmaradt egy egész nyolc éves időszak elszámoltatása és egyetlen egy parancsnokot sem vádoltak meg. A politikus úgy gondolja a rendőrök az elmaradt felelősségvállalás után ismét felbátorodtak.

Gaudi – Nagy Tamás elmondta: Pintér Sándor, belügyminiszter arra kérte őket, hogy jelentsenek bármilyen eseményt, amikor rendőri vezetők jogszerűtlenül járnak el. Ezért most is ezt fogják tenni, mintahogy az elmúlt időszakban már többször is megtették. Gaudi –Nagy Tamás végül megjegyezte: munkatársa ügyében feljelentést fognak tenni.

Brutális rendőrök

Zagyva György„Az elmúlt két évben legalább 35 – 40 olyan rendezvényről tudok beszámolni, amelyen a Fidesz – kormány alatt lévő rendőrség folyamatosan sérti az emberi jogokat és nem tartja be a rendőrségi törvény előírásait” – közölte Zagyva György Gyula, a Jobbik országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón. A politikus megjegyezte: a homoszexuális felvonulás ellentüntetőivel szemben brutálisan léptek fel a rendőrök, a rendőri intézkedés nem volt arányban azzal, amiért az adott személyeket előállították. A nemzeti radikális képviselő szerint a rendőrség egy dél- amerikai banánköztársaság módszereivel dolgozik.

Zagyva György Gyula azt is elmondta: a BRFK közleményben hazudik, mert azt állították, hogy a politikus az egyik, tiltott önkényuralmi jelképet ábrázoló sálat viselő személlyel érkezett a rendezvényre, pedig ez nem igaz.

A nemzeti radikális képviselő hangsúlyozta: sok rendőr nem használta, vagy levette, vagy alig látható helyre tette az azonosító számát.

barikad.hu