Hallgassa meg a Gergényi-meghallgatás teljes, vágatlan hangfelvételét!

Szeptember 3-án az Országgyűlés egyik bizottsága hallgatta meg Gergényi Péter terrorfőkapitányt. A botrányos és flegma válaszokat adó exrendőrt Dr. Morvai Krisztina mellett Dr. Gaudi-Nagy Tamás is faggatta.

A meghallgatás vágatlan hanganyaga ide kattintva meghallgatható

 

A rendőrfőkapitány sem „lát oda mindenhova” – kommentálta a 2006-os rendőri túlkapásokat Gergényi Péter volt budapesti főkapitány, aki szerint 2006 őszén a rendőrség igyekezett szakszerűen és törvényesen fellépni.

A volt rendőrfőnök a 2002 és 2010 közötti jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság előtt. „Mély szakmai meggyőződésem, hogy abban a hihetetlen nehéz helyzetben mindent megtettünk a legjobb szakmai tudásunk és a törvények szellemében, hogy kezeljük a helyzetet” - jelentette ki a nyugalmazott rendőrtábornok, akinek a szavait a bizottság tagjai többször kétkedve fogadták.

Gergényi Péter arra hivatkozott: a Magyar Televízió székháza ostromának nehéz óráiban előfordult, hogy egyes rendőri vezetők kevesebbet tudtak a valós helyzetről, mint akik a Hír TV-t nézték. Utólag könnyű kritizálni az akkori döntéseket, az egyes rendőri jogsértésekért pedig a helyszínen lévő parancsnoki, illetve végrehajtó állományt terheli a felelősség – tette hozzá.

barikad.hu

Gergényi azt állította a Parlament illetékes bizottságának a meghallgatásán, hogy nem emlékszik miről beszélgetett 2006 őszén Gyurcsány Ferenccel. Hihető, nem?

Amit az egykori főzsaru nem tud, vagy kora miatt már képtelen felfogni, hogy az információs társadalom korában, amikor még a légyfing hangját is rögzíteni lehet, nem lehet csak úgy elbújni.

Alább látható a Duna tévé híradójának részlete, ahol Morvai Krisztina figyelmezteti a Görgényi névátírást méltán kiérdemlő egykori és jelenlegi Gyurcsány-csicskát, hogy próbáljon meg visszaemlékezni: mit beszélt a miniszterelnökkel.