Hazafiak tüntettek a Vértanúk terén a politikai foglyokért (Képgalériával, videókkal!)

Budapesten ismét vonulásos tüntetésre került sor szombaton a HVIM szervezésében.

Budaházy György letartóztatásának egy éves évfordulója alkalmából a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom újabb tüntetést rendezett annak érdekében, hogy az új politikai hatalom részesítse amnesztiában mindazokat, akik ellen 2002 és 2010 között indítottak eljárást, kizárólag politikai tetteik miatt.

Több, mint egy év elteltével még mindig szükség van a politikai foglyok melletti kiállásra tüntetés formájában is, mert bár a gyanúsítottak közül már a legtöbben házi őrizetbe kerültek, Budaházy György és Szaszka továbbra is börtönben sínylődnek, mivel előzetes letartóztatásukat újra és újra meghosszabbítja az ügyészség.


A képre kattintva megtekintheti a többi képet is a galériánkban!

A tüntetésre napos időben, hétvégén, szombaton délután került sor, ennek ellenére sajnos kevesen gondolták úgy, hogy eljönnek a demonstrációra. A rendezvény a Vörösmarty téren kezdődött, ahol több érdeklődő turistának el kellett magyarázni, hogy miért tüntetnek a magyar hazafiak.


A téren elsőként Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvédje, parlamenti képviselő kapott szót, aki megígérte, hogy hamarosan Strasbourgban, az Európai Parlament előtt tartanak majd tüntetést a politikai foglyok szabadon bocsátásáért. Utána Budaházy felesége, Berni következett, aki elmondta, hogy Gyuri ellen 2002 óta folyamatosak a politikai koncepciós perek, és ez a terrorizmussal való gyanúsítás, már csak hab volt a tortán. Bernit Morvai Krisztina EP képviselő követte, aki felidézte egy korábbi tüntetésen átélt élményeit, amelyen Budaházy György vezette a tömeget, kezében Hunnia zászlajával. Legvégül Toroczkai László mondta el beszédét, amelyben hangsúlyozta, hogy ő és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) mindig ki fog állni a politikai foglyok ügye mellett. Továbbá azt is megemlítette, hogy nem igaz az a hír, miszerint ő és Budaházy összevesztek volna, csupán csak ütköztették a véleményüket, amely az interneten is megjelent.

A beszédek után a megjelentek átvonultak a Vértanúk terére, ahol további szónoklatokra került sor.

 

 

 

 

 


Budaházy Edda, Gyuri testvére megköszönte a résztvevőknek, hogy eljöttek és a sok biztatást is, amire nagy szüksége van a hazafinak és családjának. Ezután Zagyva György Gyula, a tüntetés bejelentője következett, aki elmondta, hogy a politikai foglyok szabadságát követelő óriásplakátokra fújt feliratok nem véletlenül vannak ott mindenhol az egész országban, majd bejelentette, hogy hamarosan elindul egy több napos demonstráció szintén a Vértanúk terén, ahol felállításra kerül majd egy ketrec, amelyben minden nap, több óra hosszán keresztül más és más, a nemzeti oldalon ismert személyiség fog helyet foglalni. Elsőként, szerdán reggel 8 órától Toroczkai László.

A rendezvény a Himnusz és a Székely Himnusz eléneklésével zárult.


Forrás: Szent Korona Rádió

 

Kapcsolódó: "Tisztességes hős" - Morvaiék Budaházy-ért tüntettek